Recepty z krůtího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Jen málo tuku a extra velký obsah bílkovin. Krůtí maso patří mezi superpotraviny. Maso je lehce stravitelné. Obsahuje hořčík, draslík a vitamíny B. Krůta je zajímavá tím, že obsahuje ze 70 % bílé maso a ze 30 % maso tmavé. Rozdělit se dá také na devět částí, které se liší chutí, zabarvením i strukturou.

Největší částí jsou krůtí prsa, která mají křehké maso. Stehenní maso připomíná zvěřinové, maso z křídel je něco mezi telecím a kuřecím. Svalnatější jsou letky. Krk a boky se hodí do polévek, tyto části jsou více tučné. Na krůtě je delikátní částí biskup. Nejtučnější část masa se s oblibou peče. Bedra se hodí na přípravu medailonků a využitelné jsou samozřejmě i vnitřnosti.

Krůta je oblíbená zejména v zahraničí. V USA se jedná o sváteční pokrm. Pečený krocan je symbolem Dne díkuvzdání. Připravuje se ale také na Vánoce, což je britský zvyk. Peče se v celku s nádivkou.