Dušené kuře (králík) nejen na víně

moje hodnocení: 0

4.8

hodnotilo: 10
doba přípravy: 70 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule větší
    • máslo nebo olej
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • hladká mouka
    • pepř mletý
    • rozmarýn snítka
    • 2
      ks kuřecí stehna nebo králičí
    • 2
      dl bílé víno - suché cca
    • 1
      ks rajče velké
    • snítka tymiánu
    • 1,5
      lžíce rajský protlak

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Stehna bez kůže osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném másle s troškou oleje (aby se nám nepřepalovalo) osmažíme stehna z obou stran dozlatova a dáme stranou. Do výpeku nasypeme osmažit dosklovata pokrájenou cibuli, dále přidáme krátce osmažit i protlak s nasekaným česnekem.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Následně přidáme pokrájené velké rajče (nebo dvě menší), špetku soli a pepře a tymián s rozmarýnem. Zeleninovou směs nalijeme do zapékací mísy nebo pekáčku, na ní posadíme osmažená stehna, přilijeme cca deci vína, zaklopíme a dusíme v předehřáté troubě na 180°C 40 - 60 minut, dle velikosti stehen a druhu masa. Během dušení stehna přeléváme zeleninovo-vínovou omáčkou a podléváme dle potřeby vínem.
3
Místo čerstvého rajčete a rajského protlaku můžeme použít cca 200 gramů loupaných rajčat z plechovky. Podáváme s rýží, bramborovou kaší nebo bruschettou.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.