Dušené kuře (králík) nejen na víně

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuřecí stehna nebo králičí
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka
    • máslo nebo olej
    • 1
      ks cibule větší
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • 1
      ks rajče velké
    • 1,5
      lžíce rajský protlak
    • snítka tymiánu
    • rozmarýn snítka
    • 2
      dl bílé víno - suché cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Stehna bez kůže osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném másle s troškou oleje (aby se nám nepřepalovalo) osmažíme stehna z obou stran dozlatova a dáme stranou. Do výpeku nasypeme osmažit dosklovata pokrájenou cibuli, dále přidáme krátce osmažit i protlak s nasekaným česnekem. Následně přidáme pokrájené velké rajče (nebo dvě menší), špetku soli a pepře a tymián s rozmarýnem. Zeleninovou směs nalijeme do zapékací mísy nebo pekáčku, na ní posadíme osmažená stehna, přilijeme cca deci vína, zaklopíme a dusíme v předehřáté troubě na 180°C 40 - 60 minut, dle velikosti stehen a druhu masa. Během dušení stehna přeléváme zeleninovo-vínovou omáčkou a podléváme dle potřeby vínem.
2
Podáváme s rýží, bramborovou kaší, bruschettou...
3
Místo čerstvého rajčete a rajského protlaku můžeme použít cca 200 gramů loupaných rajčat z plechovky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: