Dušené kuře (králík) s cizrnou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso 4 porce: stehenní řízek, paličky, čtvrtky...
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej nebo máslo
    • 1
      ks cibule velká
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 1
      lžíce kari dle chuti, cca
    • 1
      ks slovenská paprika
    • 400
      ml vývar cca
    • 250
      g cizrna ve slaném nálevu, okapaná, pevný podíl cca
    • jíška je-li třeba zahustit omáčku (není nutná)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí porce zbavíme kůže, osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran na rozpáleném oleji či másle. Osmažené porce vyndáme stranou, do výpeku nasypeme pokrájenou cibuli a necháme jí osmažit dosklovata. Přidáme nasekaný česnek, protlak a kari a ještě krátce vše za stálého míchání zasmažíme. Přilijeme vývar, je-li protlak příliš kyselý, můžeme přisladit omáčku troškou cukru, přisypeme pokrájenou očištěnou papriku, vše dobře promícháme, do omáčky vrátíme osmažené porce kuřete a dusíme zvolna pod poklicí, za občasného promíchání dle druhu masa cca 30-40 minut. Je-li třeba, můžeme podlít vývarem dle potřeby, ale většinou to není nutné a vydušením části vývaru se omáčka cibulí a paprikou dostatečně zahustí sama, ale to poznáme až během vaření. Pokud je omáčka řídká, můžeme jí zahustit troškou jíšky. Na závěr do omáčky nasypeme okapanou cizrnu, kterou necháme krátce prohřát, dle chuti omáčku dochutíme solí, pepřem nebo místo soli můžeme použít trochu sojové omáčky a můžeme podávat.
2
Podáváme nejlépe s rýží, ale vhodné jsou i těstoviny, brambory či gnocchi.
3
Cizrnu můžeme použít pochopitelně i doma předem uvařenou.
4
Pokud budeme připravovat pokrm s králičím masem, postup přípravy zůstane stejný, jen doba dušení bude o něco málo delší.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Renata Šourová
    Renata Šourová |

    12. 12. 2016 13:19

    Byla to moje vůbec první zkušenost s cizrnou, připravila jsem takto kuře a bylo vynikající. Děkuji za recept.