Pizza - základní těsto

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy prosijeme mouku, osolíme, vmícháme olej, vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto. Posypeme je moukou, přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout. Dávka stačí na 1 kulatou formu.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Rostlinný olej Sůl Vlažná voda
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • anna
    anna |

    28. 8. 2014 14:49

    rozdrobime drozdi, pridame asi lzicku cukru a zalijeme TEPLYM mlekem/vodou. teple tak, abychom nemeli problem v nem udrzet prst(ale rozhodne ne pokojova teplota). Propracovane testo musi opet kynout na teplem miste- ja davam vrelou vodu do hrnce, na ktery posadim misu s testem ;-)

  • jan
    jan |

    2. 1. 2014 18:51

    postupoval jsem dle pokynu v receptu a testo mi nak nevykynulo kde jsem udelal chybu?

  • jan
    jan |

    2. 1. 2014 18:50

    nevykynulo testo

  • docela české
    docela české |

    24. 7. 2013 16:46

    je vidět že češí pizzu neumí :-\

  • Monika1P
    Monika1P |

    18. 6. 2013 15:59

    Krystal

  • Ela
    Ela |

    5. 2. 2013 14:57

    A dává se cukr krystal nebo moučka??... :-!

  • Renata
    Renata |

    30. 1. 2013 10:57

    dnes jsem vyzkoušela, těsto je super, krásně se s nim pracuje, děkuji ;-)

  • Evunia
    Evunia |

    12. 10. 2012 08:21

    Mňamky..

  • eldinka
    eldinka |

    1. 9. 2012 18:01

    pizza ok, jako polpu ale rozhodne nedavam kecup, sparim si rajcatka 3 na tuto 1 pizzu a oloupu; nakrajim a pridam k oleji s nakrajenou cibulkou, podusim ve vlastni stave; pak pridam vodu a lzici protlaku, osolim, pridam koreni na pizzu nebo jen trochu bazalky, urcite lepsi nez davat obycejny kecup, nahoru davam co dum dal a ke konci posypu syrem aby se jen rozpekl - mnamka

  • eldinka
    eldinka |

    1. 9. 2012 17:46

    tak dnes je pizzu udelala; s testem se dobre pracovalo a vysledek chutnal manzelovi i synovi, jen mi chybela teplota pri ktere mam pect ja to pekla si necelou pulhodinu pri 200 stupnich ale neudelaly se mi dozlatova kraje, tak nevim?

  • Terrad
    Terrad |

    30. 8. 2012 13:26

    Dělala jsem zeleninovej koláč a použila tento recept a povedl se na 1 ;-) . Podle rad jsem přidala ještě olej.

  • Oggy007
    Oggy007 |

    17. 7. 2012 12:34

    Konecne poradne testo na pizzu :-)

  • Kateřina
    Kateřina |

    4. 7. 2012 16:58

    Velmi dobrý recept. Možná bych jen přidala příště o 1-2 lžičky oleje navíc, ale jinak to vážně nemělo chybu, všichni si pizzu chválili :-))

  • Elča
    Elča |

    28. 6. 2012 18:02

    Moc dobrý....Každýmu to chutnalo..Já si ji zamilovala <3 <3 :-)) :-)) 8-) :-[ :-) :-) ;-) :-P

  • katka
    katka |

    26. 5. 2012 13:15

    Jedině tohle těsto .-* výborné doporučuji ;-)

  • jana
    jana |

    13. 11. 2011 17:13

    tak jak se mi zadne recepty nedari tak tenhle je skvely

  • Lesněnka
    Lesněnka |

    26. 7. 2011 21:46

    Povedlo se už poněkolikáté.

  • Monika Pokorná
    Monika Pokorná |

    4. 9. 2010 19:28

    Dobručké: ))).Mám tady návštěvu a taky moc chválili, právě jsme dojedli.

  • michal jakouš
    michal jakouš |

    29. 12. 2009 13:17

    suprový těstíčko

  • Gábina Bočková
    Gábina Bočková |

    8. 10. 2009 12:26

    Dělávám ho z polohrubé, je výborné!

  • Miroslav Šťastný
    Miroslav Šťastný |

    26. 6. 2009 01:30

    Zkusil jsem již několik receptů na základní těsto,ale tento nemá prostě chybu!!!!!Dávám za jedna.

  • Kateřina Čmielová
    Kateřina Čmielová |

    5. 6. 2009 09:19

    No prostě SUPER!!!

  • Marie Šindelová
    Marie Šindelová |

    3. 6. 2009 13:31

    Super těsto!1*

  • Bahar Karaer
    Bahar Karaer |

    25. 12. 2008 20:02

    Dneska jsme meli pizzu k veceri, byla skvela. Testo bylo krasne krehke. Davam za 1. Dekuji

  • Irena Karlíková
    Irena Karlíková |

    5. 12. 2008 11:41

    pizza výborná. já ji teda dělávám z polohrubé mouky a je též ok. manželovi moc chutná. Také mám ráda to "ušpiněné" těst z pizzerie (tak to nazvala moje sestra), ale pec si kvůli tomu pořizovat nehodlám :-)) Paní Lado, dávám za 1.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    18. 9. 2008 20:36

    Robila som dnes na pracovnom vyučovaní s dievčatami, len sme robili z dvojitej dávky na obdĺžnikový plech. Zvládli to aj 12-ročné slečny, potreli sme kečupom, obložili sme šunkou, trio-zeleninkou, šampiňónami a posypali syrom. Cesto bolo výborné. Chutilo veľmi :)))

  • Jaja
    Jaja |

    30. 1. 2008 22:23

    vyzkoušela jsem,těsto je dobré.."+)

  • Molly a Petr
    Molly a Petr |

    4. 12. 2007 13:14

    moc dobré :) děkujem

  • nelly
    nelly |

    8. 11. 2007 15:34

    těsto je celkem dobré, dala bych tam méně oleje...jinak super :)

  • Lucie Černá
    Lucie Černá |

    23. 10. 2007 19:21

    těsto moc dobré

  • Monika Plecová
    Monika Plecová |

    19. 5. 2007 10:08

    je to dobré skusteto:-) :-)

  • Martin Sedlák
    Martin Sedlák |

    15. 5. 2007 17:39

    peter: dekuji za vyklad :-) asi to bude tim, taky jsem o tom uvazoval, nezbyde, nez si koupit pec :-)

  • Peter "Simm"
    Peter "Simm" |

    30. 3. 2007 22:09

    Pre Martin Sedlak <6.10.2006>"Bublinky" ktore mate na mysli ma na svedomi prave vysoka teplota v peci. Ako uz uviedol Radan V.,pizza by sa mala pripravovat pri teplote vyssej ako 450st. V domackom spotrebici tuto teplotu niky nedosiahnete. Tie nadherne, chrumkave, pripalene bublinky dosiahnete jedine vtedy, ked vysokou teplotou v prvych sekundach pecenia "zatiahnete" vrchnu vrstvu cesta a para, ktora sa nasledne prediera z cesta von (samozrejme nahor) vytvori vypuklinky, ktore prasknu, ale kedze je vrstva uz tuha, nezatiahnu sa naspat. ;)

  • elektro amos
    elektro amos |

    24. 2. 2007 18:12

    ujde

  • Modrý Myšák
    Modrý Myšák |

    31. 12. 2006 13:05

    Dělám vždycky minimálně dvě pizzy a vychází mi to asi 1 polévková lžíce olivového oleje na každých 100 gramů mouky

  • Frogian
    Frogian |

    6. 12. 2006 13:05

    Hmm, vyzkoušel jsem dost receptů, ale tenhle mi připadá jako jeden z nejlepších. Akorát jsem přidal víc olivového oleje. A vypadá to skvěle.

  • Xixi opět vaří
    Xixi opět vaří |

    11. 11. 2006 17:48

    těsto fakt dobrý, chválim :)

  • Martin Sedlak
    Martin Sedlak |

    6. 10. 2006 22:19

    Tak jsem zkusil, testo je celkem dobre, rekl bych tak na 2, ale nevim, proc mi porad nenaskoci ty bublinky jako v pizzerii, jestli je to nespravnym pomerem surovin nebo tou peci...

  • smiisek
    smiisek |

    5. 9. 2006 16:42

    Pro Veroniku-poslední ingredience - špetka soli ;o)

  • Veronika Krátká
    Veronika Krátká |

    31. 7. 2006 06:26

    Udivuje mne,že těsto neobsahuje ani gram soli, je to jak v té pohádce Sůl nad zlato,kdo ví jak to chutná neslané??

  • Radan V
    Radan V |

    21. 7. 2006 20:27

    Ivě: italská vláda před časem schválila standardy na výrobu pravé italské pizzy (kvůli různým kvalitám pizzy ve světě), takže recept na opravdové těsto není tajný. Například:(Neapolská pizza)Italská pšeničná moujka 0 nebo 00, přírodní Neapolské kvasnice nebo sladové kvasnice, voda. Pro správný výsledek je třeba použít "strong flour" (na chleba) s vysokým obshaem proteinů.Těsto musí být zpracováno ručně nebo v pomalé míchačce. Po nakynutí musí být vypracováno jen ručně bez použití válečku a jiných mechanických pomůcek a nesmí být více než 3mm tlusté.Pizza se musí péct 60 - 90 sekund v kamenné peci při 485*C na dubovém dřevě. Po upečení by měla být měkká a křehká.(přeloženo v letu, nejsem kuchař ;-) )jinak viz: http://www.fornobravo.com/vera_pizza_napoletana/VPN_spec.html

  • Marína Kollárová
    Marína Kollárová |

    20. 6. 2006 22:47

    Olivovým olejom pomazať okraje pred, alebo po upečení?

  • Martina
    Martina |

    4. 5. 2006 20:49

    Jelikož pracuji jako kuchařka a můj šéf si dojel pro těsto na pizzu až do itálie je doporučené dát vodu amléko ve stejném poměru jelikož je těsto po upečení krásně zlatavé a aby okraje pizzi nebyly tak ostré je dobré ho po okrajích pomazat lehle olivovým olejem. Pak je určitě nejlepší péci pizzu v pravé peci.

  • LENKA
    LENKA |

    11. 3. 2006 17:16

    TOTO TĚSTO DĚLÁM NA LANGOŠE A JE TO FAKT DOBRÝ.

  • Magdalena Najezená
    Magdalena Najezená |

    11. 3. 2006 12:31

    Těsto je moc dobré a vláčné, když přidáte jeden kelímek bílého jogurtu a dáte míň vody.Cukr do těsta vůbec nedávám...

  • Di
    Di |

    13. 1. 2006 12:52

    Proč si Ivo myslíte, že to není opravdové těsto na pizzu, do toho skutečně už nic víc nepatří (ani to mléko, dělá se z vody). Možná se jen dává méně kvasnic, aby těsto nebylo tak nakynuté a pizza byla tenounká. problémem je, že nemáme tu správnou pec na upečení.

  • Iva Havlíková
    Iva Havlíková |

    12. 1. 2006 21:02

    Tak musim uznat, že těsto je rychlé a nelepí se, ale rozhodně bych ho nenazvala pizza-těstem. Tak až někdo najdete recept na to opravdové (jako z pizzerie), tak mi ho prosím pošlete na iva.havlikova@atlas.cz, já už jsem vyzkoušela asi 4 močná (né bramborová) a nic se tomu neblížilo.