• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Info.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • Orbion.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MojeZdraví.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dýně Vánoční cukroví
    • Recepty.cz
    • Pizza - základní těsto
    Napište svůj komentář k receptu

    Pizza - základní těsto

    autor: Ladia
    0.0
    moje hodnoceni
    4.6
    hodnotilo: 41
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Pizza - základní těsto
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 250
        g hladká mouka
      • 15
        g droždí
      • 1
        lžička cukr
      • 2
        lžíce rostlinný olej
      • 0,50
        šálek vlažná voda nebo mléko
      • 1
        špetka sůl

    Postup přípravy receptu

    1
    Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy prosijeme mouku, osolíme, vmícháme olej, vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto. Posypeme je moukou, přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout. Dávka stačí na 1 kulatou formu.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Základní těsto na pizzu

    Základní těsto na pizzu

    Langoše: recept na základní těsto

    Langoše: recept na základní těsto

    Kynuté těsto - základní recept

    Kynuté těsto - základní recept

     
    Vyzkoušeli recept

    Komentáře k receptu

    Tito kuchaři vyzkoušeli recept:
    Lesněnka Lesněnka
    sicilia sicilia
    tea rose tea rose
    RauM RauM
    Oggy007 Oggy007
    Kuchtík23 Kuchtík23
    eldinka eldinka
    Evunia Evunia
    kkika kkika
    Maky18 Maky18
    • anna
      anna | 28. 8. 2014 14:49

      rozdrobime drozdi, pridame asi lzicku cukru a zalijeme TEPLYM mlekem/vodou. teple tak, abychom nemeli problem v nem udrzet prst(ale rozhodne ne pokojova teplota). Propracovane testo musi opet kynout na teplem miste- ja davam vrelou vodu do hrnce, na ktery posadim misu s testem ;-)

    • jan
      jan | 2. 1. 2014 18:51

      postupoval jsem dle pokynu v receptu a testo mi nak nevykynulo kde jsem udelal chybu?

    • jan
      jan | 2. 1. 2014 18:50

      nevykynulo testo

    • docela české
      docela české | 24. 7. 2013 16:46

      je vidět že češí pizzu neumí :-\

    • Monika1P | 18. 6. 2013 15:59

      Krystal

    • Ela
      Ela | 5. 2. 2013 14:57

      A dává se cukr krystal nebo moučka??... :-!

    • Renata
      Renata | 30. 1. 2013 10:57

      dnes jsem vyzkoušela, těsto je super, krásně se s nim pracuje, děkuji ;-)

    • Evunia | 12. 10. 2012 08:21

      Mňamky..

    • eldinka | 1. 9. 2012 18:01

      pizza ok, jako polpu ale rozhodne nedavam kecup, sparim si rajcatka 3 na tuto 1 pizzu a oloupu; nakrajim a pridam k oleji s nakrajenou cibulkou, podusim ve vlastni stave; pak pridam vodu a lzici protlaku, osolim, pridam koreni na pizzu nebo jen trochu bazalky, urcite lepsi nez davat obycejny kecup, nahoru davam co dum dal a ke konci posypu syrem aby se jen rozpekl - mnamka

    • eldinka
      eldinka | 1. 9. 2012 17:46

      tak dnes je pizzu udelala; s testem se dobre pracovalo a vysledek chutnal manzelovi i synovi, jen mi chybela teplota pri ktere mam pect ja to pekla si necelou pulhodinu pri 200 stupnich ale neudelaly se mi dozlatova kraje, tak nevim?

    • Terrad
      Terrad | 30. 8. 2012 13:26

      Dělala jsem zeleninovej koláč a použila tento recept a povedl se na 1 ;-) . Podle rad jsem přidala ještě olej.

    • Oggy007 | 17. 7. 2012 12:34

      Konecne poradne testo na pizzu :-)

    • Kateřina
      Kateřina | 4. 7. 2012 16:58

      Velmi dobrý recept. Možná bych jen přidala příště o 1-2 lžičky oleje navíc, ale jinak to vážně nemělo chybu, všichni si pizzu chválili :-))

    • Elča
      Elča | 28. 6. 2012 18:02

      Moc dobrý....Každýmu to chutnalo..Já si ji zamilovala <3 <3 :-)) :-)) 8-) :-[ :-) :-) ;-) :-P

    • katka
      katka | 26. 5. 2012 13:15

      Jedině tohle těsto .-* výborné doporučuji ;-)

    • jana
      jana | 13. 11. 2011 17:13

      tak jak se mi zadne recepty nedari tak tenhle je skvely

    • Lesněnka | 26. 7. 2011 21:46

      Povedlo se už poněkolikáté.

    • Monika Pokorná
      Monika Pokorná | 4. 9. 2010 19:28

      Dobručké: ))).Mám tady návštěvu a taky moc chválili, právě jsme dojedli.

    • michal jakouš
      michal jakouš | 29. 12. 2009 13:17

      suprový těstíčko

    • Gábina Bočková
      Gábina Bočková | 8. 10. 2009 12:26

      Dělávám ho z polohrubé, je výborné!

    • Miroslav Šťastný
      Miroslav Šťastný | 26. 6. 2009 01:30

      Zkusil jsem již několik receptů na základní těsto,ale tento nemá prostě chybu!!!!!Dávám za jedna.

    • Kateřina Čmielová
      Kateřina Čmielová | 5. 6. 2009 09:19

      No prostě SUPER!!!

    • Marie Šindelová
      Marie Šindelová | 3. 6. 2009 13:31

      Super těsto!1*

    • Bahar Karaer
      Bahar Karaer | 25. 12. 2008 20:02

      Dneska jsme meli pizzu k veceri, byla skvela. Testo bylo krasne krehke. Davam za 1. Dekuji

    • Irena Karlíková
      Irena Karlíková | 5. 12. 2008 11:41

      pizza výborná. já ji teda dělávám z polohrubé mouky a je též ok. manželovi moc chutná. Také mám ráda to "ušpiněné" těst z pizzerie (tak to nazvala moje sestra), ale pec si kvůli tomu pořizovat nehodlám :-)) Paní Lado, dávám za 1.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 18. 9. 2008 20:36

      Robila som dnes na pracovnom vyučovaní s dievčatami, len sme robili z dvojitej dávky na obdĺžnikový plech. Zvládli to aj 12-ročné slečny, potreli sme kečupom, obložili sme šunkou, trio-zeleninkou, šampiňónami a posypali syrom. Cesto bolo výborné. Chutilo veľmi :)))

    • Jaja
      Jaja | 30. 1. 2008 22:23

      vyzkoušela jsem,těsto je dobré.."+)

    • Molly a Petr
      Molly a Petr | 4. 12. 2007 13:14

      moc dobré :) děkujem

    • nelly
      nelly | 8. 11. 2007 15:34

      těsto je celkem dobré, dala bych tam méně oleje...jinak super :)

    • Lucie Černá
      Lucie Černá | 23. 10. 2007 19:21

      těsto moc dobré

    • Monika Plecová
      Monika Plecová | 19. 5. 2007 10:08

      je to dobré skusteto:-) :-)

    • Martin Sedlák
      Martin Sedlák | 15. 5. 2007 17:39

      peter: dekuji za vyklad :-) asi to bude tim, taky jsem o tom uvazoval, nezbyde, nez si koupit pec :-)

    • Peter "Simm"
      Peter "Simm" | 30. 3. 2007 22:09

      Pre Martin Sedlak <6.10.2006>"Bublinky" ktore mate na mysli ma na svedomi prave vysoka teplota v peci. Ako uz uviedol Radan V.,pizza by sa mala pripravovat pri teplote vyssej ako 450st. V domackom spotrebici tuto teplotu niky nedosiahnete. Tie nadherne, chrumkave, pripalene bublinky dosiahnete jedine vtedy, ked vysokou teplotou v prvych sekundach pecenia "zatiahnete" vrchnu vrstvu cesta a para, ktora sa nasledne prediera z cesta von (samozrejme nahor) vytvori vypuklinky, ktore prasknu, ale kedze je vrstva uz tuha, nezatiahnu sa naspat. ;)

    • elektro amos
      elektro amos | 24. 2. 2007 18:12

      ujde

    • Modrý Myšák
      Modrý Myšák | 31. 12. 2006 13:05

      Dělám vždycky minimálně dvě pizzy a vychází mi to asi 1 polévková lžíce olivového oleje na každých 100 gramů mouky

    • Frogian
      Frogian | 6. 12. 2006 13:05

      Hmm, vyzkoušel jsem dost receptů, ale tenhle mi připadá jako jeden z nejlepších. Akorát jsem přidal víc olivového oleje. A vypadá to skvěle.

    • Xixi opět vaří
      Xixi opět vaří | 11. 11. 2006 17:48

      těsto fakt dobrý, chválim :)

    • Martin Sedlak
      Martin Sedlak | 6. 10. 2006 22:19

      Tak jsem zkusil, testo je celkem dobre, rekl bych tak na 2, ale nevim, proc mi porad nenaskoci ty bublinky jako v pizzerii, jestli je to nespravnym pomerem surovin nebo tou peci...

    • smiisek
      smiisek | 5. 9. 2006 16:42

      Pro Veroniku-poslední ingredience - špetka soli ;o)

    • Veronika Krátká
      Veronika Krátká | 31. 7. 2006 06:26

      Udivuje mne,že těsto neobsahuje ani gram soli, je to jak v té pohádce Sůl nad zlato,kdo ví jak to chutná neslané??

    • Radan V
      Radan V | 21. 7. 2006 20:27

      Ivě: italská vláda před časem schválila standardy na výrobu pravé italské pizzy (kvůli různým kvalitám pizzy ve světě), takže recept na opravdové těsto není tajný. Například:(Neapolská pizza)Italská pšeničná moujka 0 nebo 00, přírodní Neapolské kvasnice nebo sladové kvasnice, voda. Pro správný výsledek je třeba použít "strong flour" (na chleba) s vysokým obshaem proteinů.Těsto musí být zpracováno ručně nebo v pomalé míchačce. Po nakynutí musí být vypracováno jen ručně bez použití válečku a jiných mechanických pomůcek a nesmí být více než 3mm tlusté.Pizza se musí péct 60 - 90 sekund v kamenné peci při 485*C na dubovém dřevě. Po upečení by měla být měkká a křehká.(přeloženo v letu, nejsem kuchař ;-) )jinak viz: http://www.fornobravo.com/vera_pizza_napoletana/VPN_spec.html

    • Marína Kollárová
      Marína Kollárová | 20. 6. 2006 22:47

      Olivovým olejom pomazať okraje pred, alebo po upečení?

    • Martina
      Martina | 4. 5. 2006 20:49

      Jelikož pracuji jako kuchařka a můj šéf si dojel pro těsto na pizzu až do itálie je doporučené dát vodu amléko ve stejném poměru jelikož je těsto po upečení krásně zlatavé a aby okraje pizzi nebyly tak ostré je dobré ho po okrajích pomazat lehle olivovým olejem. Pak je určitě nejlepší péci pizzu v pravé peci.

    • LENKA
      LENKA | 11. 3. 2006 17:16

      TOTO TĚSTO DĚLÁM NA LANGOŠE A JE TO FAKT DOBRÝ.

    • Magdalena Najezená
      Magdalena Najezená | 11. 3. 2006 12:31

      Těsto je moc dobré a vláčné, když přidáte jeden kelímek bílého jogurtu a dáte míň vody.Cukr do těsta vůbec nedávám...

    • Di
      Di | 13. 1. 2006 12:52

      Proč si Ivo myslíte, že to není opravdové těsto na pizzu, do toho skutečně už nic víc nepatří (ani to mléko, dělá se z vody). Možná se jen dává méně kvasnic, aby těsto nebylo tak nakynuté a pizza byla tenounká. problémem je, že nemáme tu správnou pec na upečení.

    • Iva Havlíková
      Iva Havlíková | 12. 1. 2006 21:02

      Tak musim uznat, že těsto je rychlé a nelepí se, ale rozhodně bych ho nenazvala pizza-těstem. Tak až někdo najdete recept na to opravdové (jako z pizzerie), tak mi ho prosím pošlete na iva.havlikova@atlas.cz, já už jsem vyzkoušela asi 4 močná (né bramborová) a nic se tomu neblížilo.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pizza
    Chuťovky Pizza a langoše Oběd Večeře Syrové Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Rostlinný olej Sůl Vlažná voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Černá buchta jednička

    Černá buchta jednička

    Bábovka vídeňská

    Bábovka vídeňská

    Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

    Drožďová polévka křečka Josífka s…

    Makové koblížky

    Makové koblížky

    Jogurtové řezy II.

    Jogurtové řezy II.

    Domácí lečo s česnekem

    Domácí lečo s česnekem

    Kakaové řezy s krémem

    Kakaové řezy s krémem

    Pudingovo-ovocný koláč

    Pudingovo-ovocný koláč

    Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

    Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

    Doporučujeme

    50 minut
    Arašídové hvězdičky

    Arašídové hvězdičky

    60 minut
    Linecká srdíčka bez lepku

    Linecká srdíčka bez lepku

    40 minut
    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Brusinkovo-mandlové muffiny

    60 minut
    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    45 minut
    Vánoční sobíci

    Vánoční sobíci

    50 minut
    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    50 minut
    Vegetariánský boršč

    Vegetariánský boršč

    30 minut
    Smažené řízky z krkovice

    Smažené řízky z krkovice

    70 minut
    Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky

    Kuře na paprice s jemnými krupicovými…

    Poslední sledované recepty

    169
    Linecké cukroví
    Linecké cukroví
    99
    Medové perníčky hned k jídlu
    Medové perníčky hned k…
    92
    Rumové kuličky nepečené a snadné
    Rumové kuličky nepečené…
    74
    Vanilkové rohlíčky - rychlé
    Vanilkové rohlíčky -…
    56
    Vaječný koňak
    Vaječný koňak

    Zajímavé články

    Vánoční štóla není věda: Naučte se ji letos péct a oslaďte si čekání na Ježíška
    Vánoční štóla není věda: Naučte se ji letos péct…
    Luštěninové polévky, které zahřejí: 5 receptů, které vám zpestří podzim i zimu
    Luštěninové polévky, které zahřejí: 5 receptů,…
    Zdravé vánoční cukroví vás bude bavit. Zkuste kokosové, zázvorové nebo sušenky s kakaovými boby
    Zdravé vánoční cukroví vás bude bavit. Zkuste…
    Směs z masa jako rychlý oběd i večeře: Toto je 5 nejlepších receptů
    Směs z masa jako rychlý oběd i večeře: Toto je 5…
    Prvorepublikové vánoční recepty: Išelky, Masarykovo cukroví i tradiční pracny
    Prvorepublikové vánoční recepty: Išelky,…

    Sledujte nás

    Blesk pro ženy Advent u slavných: Emma Stone se zasnoubila, Bruce Willis trénuje u stromečku

    Advent u slavných: Emma Stone se zasnoubila, Bruce Willis trénuje u stromečku

    Blesk pro ženy Matka 7 dětí vypadá lépe než její dcera! Neskutečná proměna netrvala ani půl roku

    Matka 7 dětí vypadá lépe než její dcera! Neskutečná proměna netrvala ani půl roku

    AHA.cz Obrovská radost Kate: Princ William štěstím bez sebe!

    Obrovská radost Kate: Princ William štěstím bez sebe!

    Dáma.cz 12 triků, které z vašeho cukroví udělají neodolatelnou lahůdku

    12 triků, které z vašeho cukroví udělají neodolatelnou lahůdku

    Dáma.cz 9 příčin návalů horka, které nemají nic společného s menopauzou

    9 příčin návalů horka, které nemají nic společného s menopauzou

    Ženy.cz Vánoční dárkové balíčky s kosmetikou: Našli jsme pro vás ty nejlepší!

    Vánoční dárkové balíčky s kosmetikou: Našli jsme pro vás ty nejlepší!

    Maminka.cz Aleš Háma: Nerad kluky trestám a řvu na ně. Manželka je přísnější

    Aleš Háma: Nerad kluky trestám a řvu na ně. Manželka je přísnější

    Reflex.cz Karel Steigerwald: Kupte Milionům chvilek Babišovy Lidovky. Premiér je prodá rád a levně

    Karel Steigerwald: Kupte Milionům chvilek Babišovy Lidovky. Premiér je prodá rád a levně

    E15.cz Francouzi vyvinuli speciální foie gras. Delikatesa vzniká etičtější cestou

    Francouzi vyvinuli speciální foie gras. Delikatesa vzniká etičtější cestou

    Abecedazahrady Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

    Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

    Další doporučené recepty:

    Pivní závin
    Pivní závin
    Pivovarské tajemství
    Pivovarské tajemství
    Pizza
    Pizza
    Pizza – Langoše
    Pizza – Langoše
    Pizza bolognese
    Pizza bolognese
    Pizza čtyř chutí
    Pizza čtyř chutí
    • Recepty.cz
    • Pizza - základní těsto
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies