• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Šulánky s mákem
    Napište svůj komentář k receptu

    Šulánky s mákem

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.1
    hodnotilo: 14
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Šulánky s mákem
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 700
        g brambory
      • 2
        ks vejce
      • 1
        špetka sůl
      • 300
        g hladká mouka
      • 120
        g máslo
      • 120
        g mák mletý
      • 120
        g moučkový cukr

    Postup přípravy receptu

    1
    Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme k nim vejce, sůl a mouku a rukama vypracujeme těsto. Z těsta uděláme delší váleček, nakrájíme ho na kousky a z každého na vále rukou "ušouláme" malý váleček.
    2
    Šulánky vsypeme do osolené vařící vody a vaříme než vyplavou nahoru. Okapané polejeme rozpuštěným máslem a posypeme mákem smíchaným s cukrem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Škubánky s mákem

    Škubánky s mákem

    Přesňáky s mákem

    Přesňáky s mákem

    Šišky s mákem

    Šišky s mákem

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Martin Skapik
      Martin Skapik | 24. 1. 2011 16:20

      To skvela delikatesa, take i s povidly. V pripadech na vecerni klidny pokrm.

    • Klára K. | 9. 11. 2010 15:39

      Ja ich robím zo zbytkových zemiakov a zásadne z hrubou múkou. U nás sa jedia len so strúhankou, na sladko, ale aj na slano. sú výborné. Foto pridávam.

    • Michaela Linhartová
      Michaela Linhartová | 25. 1. 2010 16:02

      Já to znám pod názvem šišky s mákem. Jsou dobré.

    • Evka Mahulkova
      Evka Mahulkova | 13. 10. 2009 14:42

      Naozaj dobrota! Veľmi nám to chutilo. My sme si ešte na mak dali aj trochu višňového lekváru, keďže sme maškrtníci.:o)

    • Michaela Ferjani
      Michaela Ferjani | 16. 2. 2009 19:57

      Právě jsme dojedli, bylo to naprosto vynikající!!! Použila jsem místo hladké mouky krupici, šulánky byly výborné, vláčné, nerozvařené...

    • Jolka Holka
      Jolka Holka | 18. 1. 2009 00:23

      Jestli můžu poradit, sladká jídla je výborné mastit sádlem. Doma jsme taky používali máslo, až když jsem se vdala, tak manžel chtěl sádlo, že s máslem je to mdlé a jednotvárné. Dost jsem se divila, ale musela jsem mu dát za pravdu. Je to lepší.

    • Jana V.
      Jana V. | 27. 7. 2007 03:15

      Já už málem zapomněla,že jsem je měla kdysi tak ráda!Vypadají hrozně lákavě,určitě je brzičko uvařím.

    • Evka
      Evka | 5. 6. 2007 19:02

      Šulánky jsou skvělá věc, jen bych byla ráda kdybyste je přestaly zaměnovat s bramborovými šiškama, to je něco uplně jiného. Tam se přidává krupice. Sem ne!

    • Zdeňka
      Zdeňka | 29. 1. 2007 11:45

      Velice vydatné jídlo,celé odpoledne nevrzly dveře od špajzu ani lednice což je u nás nevídané.A to měl syn připomínky,že není maso.Udělala jsem je ale s hrubou moukou a krupicí a neměly chybu.Dávám za 1.

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 18. 1. 2007 08:08

      Vařím je dost často, poměr nemohu posoudit, protože mne je učil vařit manžel (já jsem z Moravy, tam jsme z br. těsta nevařili) a on to znal jen "od oka". Ale určitě se to dělá s hrubou moukou a dětskou krupičkou (dávám je v poměru 3:1). Těsto se musí zavářet rychle - když se nechá stát, tak řídne. A skutečně vybírám z hrnce děrovanou naběračkou (nebo cedníkem :o) )hned, jak vyplavou na hladinu.Konečných úprav je možno hodně - sladkých i slaných: osmahnutá strouhanka + cukr, tvaroh + máslo + cukr, špenát + strouhaný sýr, osmahnutá cibulka + sekaná šunka, .... Tady na Prácheňsku se tomu říká bramborové šišky.

    • Radek
      Radek | 16. 1. 2007 14:10

      Udělali jsme si dvojitou porci. Podle doporučení Marti jsem je vytáhl z vody hned jak vyplavaly byly skvělé. Vařil jsem je mírným varem.

    • viki
      viki | 30. 9. 2006 19:46

      nooo ja je rozvařila, asi se to tam má hazet vše najednou že ?

    • Zuzana Šindlerová
      Zuzana Šindlerová | 10. 8. 2006 16:17

      Šulánky jsem jako dítě milovala, když je maminka usmažila (už uvařené) na oleji a zapíjeli jsme je studeným mlékem.

    • Mirka G.
      Mirka G. | 10. 8. 2006 14:01

      Ja to robievam, keď mi ostanú uvarené zemiaky, pridám vajce, soľ a múku len od oka...je to rýchle a výborné jedlo.

    • Maruš
      Maruš | 10. 8. 2006 12:15

      Taky dělám z hr.mouky,děts.krupičky a jistím to trochou Solamylu.

    • Ivana K.
      Ivana K. | 10. 8. 2006 10:34

      Já je dělám z hrubé mouky a přidávám hrst dětské krupice.

    • Ada kk
      Ada kk | 10. 8. 2006 09:13

      ja bych rekla, ze na vareni se pouziva hruba mouka,ale to je jenom dodatek Ada

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 10. 1. 2006 06:40

      U nás sa to nazýva kokošky a robíme to so strúhankou, ako píše Kristínka. Je to ozaj dobrota.

    • Marti
      Marti | 9. 1. 2006 16:15

      Tak jsem je včera uvařila poprve v USA a moc se povedly. Manžel na ně často vzpomínal a tak jsem se je pokusila udčlat a moc jsme si pošmákli. Nerozvaří se pokud se opravdu vytáhnou jakmile vyplavou na povrch a taky možná pomúže více pomoučit, když se vyvalují ty šulánky, ani se potom tolik nelepí. Hodnotím za jedna. Moc mňam.

    • Di
      Di | 10. 11. 2005 06:11

      Pokrmy z bramborového těsta se dobře vaří na páře. Nemůžete je rozvařit, i když je v hrnci necháte déle. těsto by také nemělo dlouho stát před vařením.

    • Radek
      Radek | 9. 11. 2005 19:25

      A vařit na prudko nabo na pomalo? Me se to nejak rozbleptalo :-) Ale je to vyborne......

    • Kristina Čechová
      Kristina Čechová | 6. 3. 2005 17:07

      Tak tento recept znám, je jednoduchý..jako malinká jsem šulánky milovala, a maminka mi je dělala i jen tak na másle. Dnes je dělám svému manželovi, místo máku používám strouhanku s cukrem lehce osmaženou v kastrůlku. :))) MŇAM

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Pokrmy Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Mák mletý Máslo Moučkový cukr Sůl Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Zapečené špagety II.

    Zapečené špagety II.

    Medová ňadra na houbách

    Medová ňadra na houbách

    Salát z kysaného zelí III.

    Salát z kysaného zelí III.

    Avokádový salát k večeři

    Avokádový salát k večeři

    Nejfalešnější svíčková

    Nejfalešnější svíčková

    Dort srdce

    Dort srdce

    Kuřecí prsa v slanině

    Kuřecí prsa v slanině

    Nejlepší vánoční krůta

    Nejlepší vánoční krůta

    Vajíčková tlačenka

    Vajíčková tlačenka

    Doporučujeme

    50 minut
    Kulajda

    Kulajda

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    29
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    28
    Palačinky
    Palačinky
    26
    Staročeský domácí chléb
    Staročeský domácí chléb
    24
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    23
    Avokádová pomazánka
    Avokádová pomazánka

    Zajímavé články

    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře:…
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste…
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez zbytečných éček
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez…

    Sledujte nás

    AHA.cz Veronika Gajerová (57) z Ordinace: Záchrana před novými dluhy!

    Veronika Gajerová (57) z Ordinace: Záchrana před novými dluhy!

    AHA.cz Tolik brala Jurinová na Nově! O tom může Borhyová jen snít

    Tolik brala Jurinová na Nově! O tom může Borhyová jen snít

    AHA.cz Deník Aha! 16.1.2021

    Deník Aha! 16.1.2021

    Dáma.cz Kněžka Lilia Khousnoutdinova: Jaký rituál vykonat o zimním slunovratu?

    Kněžka Lilia Khousnoutdinova: Jaký rituál vykonat o zimním slunovratu?

    Dáma.cz Nejlepší šéfové zvěrokruhu. Patříte k těm, kteří mohou vést ostatní?

    Nejlepší šéfové zvěrokruhu. Patříte k těm, kteří mohou vést ostatní?

    Ženy.cz 3 největší trendy v manikúře pro rok 2021! Inspirujte se

    3 největší trendy v manikúře pro rok 2021! Inspirujte se

    Maminka.cz Zimní děti versus ty letní: Datum narození ovlivňuje zdraví i charakter

    Zimní děti versus ty letní: Datum narození ovlivňuje zdraví i charakter

    Reflex.cz To nejhorší na špatném rezervačním systému a čachrech s vakcínou: Nikoho už to nepřekvapuje!

    To nejhorší na špatném rezervačním systému a čachrech s vakcínou: Nikoho už to nepřekvapuje!

    E15.cz OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    Abecedazahrady Kvetoucí pokojovky: Velká fotogalerie těch nejkrásnějších

    Kvetoucí pokojovky: Velká fotogalerie těch nejkrásnějších

    Další doporučené recepty:

    Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi
    Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi
    Štrůdl s veganským tvarohem a chia semínky
    Štrůdl s veganským tvarohem a chia…
    Štrůdl se zelím a nivou
    Štrůdl se zelím a nivou
    Šumajstr
    Šumajstr
    Šumajzl
    Šumajzl
    Šumavské těstoviny
    Šumavské těstoviny
    • Recepty.cz
    • Šulánky s mákem
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí