Recepty na skvělé polévky – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Základem polévky je téměř vždy vývar, ať už masový či zeleninový. Vařením ve vodě se předávají chutě, barvy i živiny. Polévka bývá označována jako lék – česnečka nebo jednoduchý silný masový vývar jsou doporučovány při chřipce nebo při kocovině.

Léčivé schopnosti polévek nejsou jen pověrou, vývar ovlivňuje pohyby bílých krvinek a obsahuje mnoho látek prospívajících imunitě – kolagen, glutamin, glicin, prolimn a další. Základem je dělat vývar z kvalitních kostí.

Polévka v menu většinou zaujímá místo to před hlavním chodem, ovšem husté polévky často stojí i jako samostatný hlavní chod. Polévky lze rozdělit na tekuté v podobě vývarů, na husté, které často obsahují rozmixovanou zeleninu a smetanu a také studené. Existují i sladké polévky.

Další podobné recepty