Fenyklová polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 3
      ks fenykl
    • 800
      ml zeleninový vývar
    • 2
      ks brambory
    • 4
      lžíce smetana na vaření
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      plátek anglická slanina
    • 2
      plátek toastový chléb tmavý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a plátky česneku. Z fenyklu odřízněte jemnou nať. Bulvy zbavte dvou listů, nakrájejte je na silnější kola a opečte na oleji.
2
Zalijte vývarem, přidejte brambory nakrájené na kostky a vařte doměkka. Odstavte a rozmixujte. Promíchejte se smetanou, osolte a opepřete, posypejte jemně nasekanou natí.
3
Slaninu a chléb nakrájejte na proužky. Nejprve opečte uzeninu, potom chléb a podávejte je k polévce.
Kategorie: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: