Fenyklový koláč s tvarůžkovou krustou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 420
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 90
      g hera
    • 1
      lžička sůl
    • 5
      ks fenykl
    • 2
      lžíce ghí
    • 125
      g olomoucké tvarůžky (syrečky)
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
K mouce přidejte změklé máslo s Herou, špetku soli i cukru a vše nahrubo promněte. Poté přilijte 120 ml ledové vody a vypracujte těsto, které nechte aspoň 20 minut odpočinout v lednici. Z fenyklů odkrojte dřevnaté řapíky a případně odstraňte i vnější vrstvu.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

2
Trochu jemné nati si ponechte stranou na ozdobení. Překrojte bulvy na polovinu a orestujte na pánvi na rozehřátém ghí. Přesuňte je do koláčové formy o o asi 25 cm a poskládejte řeznou plochou dolů.
3
Vychlazené těsto si rozdělte na poloviny a z každé vyválejte kruh o o větším, nežli je forma. Jedním plátem zakryjte fenykly. Posypte těsto pokrájenými tvarůžky a přikryjte druhým plátem. Okraje zmáčkněte a ohněte dolů kolem náplně.
4
Pečte dozlatova, v troubě vyhřáté na 180 °C asi 25 minut. Po upečení nechte ještě 5 minut odpočinout. Potom na formu přiklopte dostatečně velký talíř, uchopte formu spolu s talířem oběma rukama a obraťte, aby fenykly byly nahoře. Nakrájejte a hned zatepla podávejte, dokud je sýr krásně vláčný.

RADA: 5 vychytávek k pečení sladkého i slaného

Použité ingredience v tomto receptu: Fenykl Ghí Hera Hladká mouka Máslo Olomoucké tvarůžky (syrečky) Sůl

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: