Smetanové maso na paprice s bramborem - pečené

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřová plec nebo libová krkovice, případně drůbeží či králičí maso
    • sůl
    • 3
      ks paprika - bílá (slovenská), dle velikosti, 2 -
    • 1,5
      lžička mletá sladká paprika , lze zkombinovat s pálivou
    • 160
      ml smetana ke šlehání
    • 5
      ks brambory pro dvě osoby, cca
    • olej nebo sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na kostky a dáme do vymazané zapékací mísy, kde je osolíme, poprášíme paprikou, přisypeme na nudličky pokrájenou očištěnou papriku (lze použít i červenou) a promícháme. Maso s paprikou zasypeme pokrájenými oloupanými bramborami, vše zalijeme smetanou a nakonec brambory ještě posolíme a mísu zaklopíme. Dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů na cca 60 - 90 minut (dle druhu masa) doměkka.
2
Dle chuti k paprikovému masu můžeme přidat i pokrájenou cibuli či nasekaný česnek.

Komentáře k receptu

  • Alena
    Alena |

    26. 7. 2015 10:20

    Děkuji za výborný recept,byla to bašta,Dávám za 1 a určitě zařadím tento recept mezi oblíbené. :-* <3

Další doporučené recepty: