Vajíčková tlačenka

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 4
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jirkafil

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks nakládané okurky
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g majonéza
    • 1
      ks želatina na vaječnou tlačenku
    • 6
      ks vařená vejce
    • 300
      g kabanos
    • 1
      ks zeleninová směs
    • gothaj

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Moravanku si scedíme a nálev dáme na stranu, ten použijeme se želatinou. Všechny suroviny nakrájíme na malé kostičky včetně těch z Moravanky. Vzniklou směs osolíme, opepříme a přidáme Majolku.
2
Želatinu uvaříme podle návodu, ale i s nálevem z Moravanky. Po mírném zchladnutí želatinový nálev přilijeme a vmícháme ke všem surovinám. Tuto vzniklou směs vlijeme do připravené formy, srnčího hřbetu atp., do kterého jsme si vložili potravinovou folii nebo igelitový sáček a necháme cca 2-3 hodiny ztuhnout v lednici – nejlépe je to tak do 2. dne.
3
Podáváme nakrájené plátky s rohlíkem, bagetou nebo dle své chuti (pro gurmány feferonku ponechám).
4
Pokud máte orig. vajíčkovou želatinu (ne dortovou), tak dávám 2 dl vody a nálev z Moravanky a za stálého míchání tak 5 minut mírně provařuji.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lucik.kop
    Lucik.kop |

    25. 3. 2016 11:09

    Moc dobrá, jednoduchá příprava, jinak vaječnou tlačenku už nedělám. :-)

  • olda
    olda |

    26. 4. 2015 21:34

    Vegeta? Dej si pár facek.. Všechno z pytlíku.. To se to vaří panečku... Co se týká vysočiny ,uheráku atd., myslím že je to absolutně zbytečné přeplácání jídla. A propo se to tam ani nehodí ale proti gustu.......... Každopádně jsem po přečtení tohoto komentáře nucen říct jedno: pejsku a kočičko, neserte se nám do vaření. :)

  • Petra
    Petra |

    7. 4. 2015 20:19

    Jakou má tahle tlačenka trvanlivost? Jak dlouho dopředu ji můžu připravit?

  • lenka
    lenka |

    18. 6. 2014 10:35

    želatinu uvařim dle návodu tolik a tolik vody plus ještě k tomu všechen nálev z moravanky prosim?

  • alex
    alex |

    23. 5. 2014 10:32

    majonéza = majolka :-D tak tam se vytratila :-D

  • Jiřina
    Jiřina |

    6. 5. 2014 15:16

    kam se vytratila ta majonéza z receptu? :'(

  • LZ.
    LZ. |

    16. 4. 2014 16:49

    Malé kousky vejce, málo salamu, chybi mastný salám (vysočina, uherák). Dokořenit pepřem a vegetou. Pak by to bylo výborné jídlo. Co se týče zbarvení dalo by se experimentovat s klasickými barvami zelená,žlutá,červená, ale myslím, že to není pro tohle jídlo vhodné. Leda by z něj chtěl někdo vyrobit tématický dort, ale to je zase problém s konzistencí. Ale kdyby se povedl takový upíři méďa s rudýma očima.. =-O