Slejeme nálev z Moravanky a dáme do něj na 2 hodiny nabobtnat želatinu, pak mírně zahřejeme aby se rozpustila (nevaříme).
Do toho přidáme všechny...
více o Aspiková vaječná tlačenka
Kuře očistíme, nasolíme (okořeníme) a dáme do pekáčku s pokrájenou cibulí, kouskem másla a troškou vody do předehřáté trouby péct. Občas podlijeme a...
více o Pečené kuřecí se zeleninovou rýží
Maso pokrájíme na kousky, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme kari koření, přisypeme zeleninu a krátce restujeme. V hrnku si...
více o Masovo-zeleninová rýže
Řízky omyjeme, naklepeme, osolíme, obalíme ve strouhance, pak ve vajíčku, smažíme po obou stranách na oleji, naskládáme do pekáčku. Na naskládané...
více o Obrácené řízky podle tchýně
Do pekáče vysypte zeleninu a na ní máslo, tresčí filety posolte, okmínujte a položte na zeleninu, zalijte trochou vody. Přiklopené do trouby na...
více o Blesková treska pro začátečníky
Na rozpuštěném másle osmažíme vločky dorůžova. Přisypeme zeleninu, nastrouhaný česnek, houby a vše zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí vloček a...
více o Jednoduchá vločková polévka
Zeleninu vyndáme z mrazáku. Nakrájíme cibuli a necháme ji na velké pánvi na oleji zesklovatět, mezitím rozpustíme masox nebo jiný bujón - dle chuti ve...
více o Zeleninové rizoto II.
Pangase (zmrzlého) položíme do pekáče, osolíme (ne moc, sůl je také v koření na ryby), posypeme kořením nebo citrónovým pepřem, přidáme máslo a...
více o Pangas raz dva
Gothaj pokrájíme a dáme do mísy, smícháme s okapanou zeleninou a opepříme. Připravíme si misky nebo umyté salátové vaničky, které naplníme touto směsí...
více o Aspikové mističky
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli, okurky a vejce také nakrájíme na kostičky. Nálev z...
více o Bramborový salát s olejem
Moravanku si scedíme a nálev dáme na stranu, ten použijeme se želatinou. Všechny suroviny nakrájíme na malé kostičky včetně těch z Moravanky. Vzniklou...
více o Vajíčková tlačenka
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme směs zeleniny se sušenými houbami, které jsme v dlaních promnuli na menší kousky. Po osmažení přidáme...
více o Zeleninová bramboračka
Kořenovou zeleninu očistíme, vložíme do hrnce, přidáme celou oloupanou cibuli, omyté maso, přisypeme koření, vše zalijeme vodou, do které rozdrobíme...
více o Krůtí nudlová polévka
Brambory oloupeme a nakrájíme na menší hranolky. Vložíme je do horké vody a vaříme doměkka. Potom je scedíme a polovinu vody si zachytíme. Zelí...
více o Zeleninová polévka
Mleté maso vymícháme s kořením a osolíme. Směs rozdělíme a vyválíme kuličky, které vkládáme do horkého tuku a ze všech stran opékáme.
Připravíme...
více o Masové kuličky na zelenině
Na oleji osmažíme cibulku, zeleninu, zasypeme kořením a zalejeme trochou vody, zasypeme kuskusem, chvilku osmažíme a zalejeme asi dvěma hrnky vody....
více o Kuskus s tofu
Na troše oleje necháme za stálého míchání rozpustit kvasnice. Přidáme k nim lžíci strouhanky a jedno vejce a za stálého míchání vytvoříme smaženici,...
více o Kvasnicová polévka se zeleninou
Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. V rozehřátém oleji opékáme 5 minut posekanou cibuli, česnek a rozmrazenou zeleninu. Osolíme,...
více o Špagety zapečené se zeleninou
Na plátek zmrzlé ryby dáme rozmačkaný nebo rozetřený česnek (na jeden plátek jeden větší stroužek), okořeníme rukou podrceným tymiánem, troškou pepře...
více o Skvělá ryba se zeleninou
Nejprve si naložíme sójové maso do nálevu připraveného z rozšlehaného vajíčka, škrobu a vody. Nálev dochutíme sójovou omáčkou a sójové kostky v něm...
více o Vegetariánské Kung Pao Asie
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme pokrájenou krkovici, dle chuti opepříme, zprudka zasmahneme, přidáme potlak, vysmažíme z něj vodu, zalijeme...
více o Krkovice na moravance
Kuskus uvaříme podle návodu (zalijeme horkou vodou a přikryté necháme nabobtnat).
Dáme vařit červnou čočku. Tu vaříme jen krátce (pár minut, měla by...
více o Kuskus se zeleninou a červenou čočkou
Do vroucí vody (1 - 1,5 litru) nasypeme mraženou zeleninu. Povaříme asi tři minuty a okořeníme. Po pěti minutách přidáme rozkvrdlané vejce a sýr....
více o Zeleninová polévka s klobásou
Kuskus připravíme dle návodu na obalu, je lepší použít silný masový vývar místo osolené vody.
Pokrájenou zeleninu (lze použít i mraženou směs) dle...
více o Zeleninový kuskus s gyros kostkami
Drobně nakrájenou cibuli osmažíme dorůžova a zaprášíme troškou papriky. Přidáme maso nakrájené na kousky velikosti hrášku a zalijeme šťávou ze dvou...
více o Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev do růžova. Do pekáčku nebo zapékací misky kápneme trošku oleje,...
více o Obrácené řízky na zelenině
Směs mražené zeleniny podusíme na másle za občasného promíchání. Měla by zůstat na skus, nerozdušená, a pokud obsahuje příliš vody, odstraníme poklici...
více o Sýrová zelenina: (nejen) příloha
Zapékací nádobu vymazat máslem, rozložit filé, osolit, opepřit, posypat kmínem, grilovacím kořením a česnekem na plátky. Navrch dát scezené lečo, dát...
více o Zapečené filé
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na sádle zesklovatět, přidáme maso, orestujeme. Nalejeme kečup, přidáme koření, houby, masox a Moravanku. Vše...
více o Hodslavská řezanka
Hrašku-pikantní smícháme s vodou a utvoříme hustší těstíčko do kterého přisypeme mraženou zeleninovou směs (mrkev, hrášek, kukuřice). Promícháme a...
více o Pikantní zeleninové řízečky s Hraškou
Zeleninu osolíme, polijeme rajčatovým pyré a několik minut podusíme. Ze sleďů sloupneme kůžičku a nakrájíme je i s cibulí na menší kousky. Vložíme do...
více o Rybí salát se zeleninou
Rýži uvaříme v osolené vodě. Mezitím si připravíme kuřecí maso. Řízky omyjeme, lehce osušíme v utěrce a nakrájíme na kostičky. Na pánvičce na trošce...
více o Smetanové kuřecí kousky s rýží
Syrové brambory nakrájíme do pečící mísy. Z mletého masa vytvarujeme masové kuličky, které ochutíme dle vlastního vkusu česnekem, majoránkou, jemně...
více o Mleté maso zapečené s bramborem, těstovinou
Do rozpáleného oleje vložíme cibuli, kterou si nakrájíme na kolečka. Cibuli necháme zpěnit a přidáme vepřové maso, které máme nakrájené na kostičky či...
více o Vepřové na pánvi
Česnek na drobno nakrájíme a zlehka orestujeme na másle.
Přidáme mraženou zeleninu a promícháme.
Zalijeme vývarem a necháme asi 5 minut povařit....
více o Rychlý zeleninový krém
Králíka naporcujeme, do hrnce dáme rozpustit máslo a přidáme olej, až se rozpálí opečeme ze všech stran naporcovaného králíka.
Nakrájíme cibuli na...
více o Králík na moravance s brambůrkami
Bulgur propláchneme jako rýži a dáme vařit dle návodu na obalu (já ho dávám do rýžovaru). Mezitím si nakrájíme hlívu ústřičnou, přidáme pórek,...
více o Bulgurové rizoto s hlívou
Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kousky a společně s houbami dáme do hrnce. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu.
Než se polévka začne vařit,...
více o Asijská polévka
Zeleninu necháme okapat a společně se salámem a sýrem umeleme na masovém strojku nebo rozsekáme v robotu. Vzniklou hmotu přidáme do pomazánkového...
více o Vlašská pomazánka
Kuře naporcujeme. Na pekáč dáme sterilovanou zeleninu a sterilované houby bez nálevu (jsou-li houby nebo zelenina vcelku, tak nahrubo nakrájíme). Na...
více o Kuře po domácku
Dáme si vařit vodu, přidáme rýži a vločky, dále pak nakrájenou cibuli, mrkev a část česneku. Přidáme také všechno koření a rajský protlak.
Vaříme...
více o Alenčina šílená polévka
Smícháme hořčice a marmeládu a kuře potřeme (pokud budeme péci celé, tak i uvnitř), osolíme, opepříme. V horké troubě necháme maso "zatáhnout", pak...
více o Kuře tří hořčic Livie Klausové
Kuře naporcujeme, nasolíme a potřeme česnekem. Dáme na pekáč a s 1/2 másla (přikryté) pečeme. Mezitím svaříme moravanku a ostatní ingredience. Tímto...
více o Kuře na Moravance
Pohanku dáme vařit do dvojnásobného množství vody. Vaříme dvě minuty, poté odstavíme, zabalíme do utěrky a necháme v teple dojít asi 10 minut. Mezitím...
více o Italská pohanka
Čínské nudle namočíme do horké vody. Když změknou, scedíme je. Na pánvi si v rozpáleném oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku dozlatova, přidáme...
více o Čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou