Krůtí nudlová polévka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g krůtí maso s kostí(droby)
    • 1,5
      l voda
    • 250
      g zeleninová směs (hrášek,karotka,kukuřice)
    • 200
      g kořenová zelenina (celer,petržel)
    • 1
      ks cibule menší
    • 1
      kostka masox drůbeží-nemusí být
    • pepř mletý 5kuliček
    • nové koření 3kuličky
    • sůl dle chuti
    • 1
      hrst nudle nejlépe domácí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kořenovou zeleninu očistíme, vložíme do hrnce, přidáme celou oloupanou cibuli, omyté maso, přisypeme koření, vše zalijeme vodou, do které rozdrobíme bujónovou kostku (nebo osolíme) a přivedeme k varu.
2
Oheň zmírníme a pod pokličkou vaříme polévkový základ cca 40 minut. Pak krůtí maso, kuličky koření, zeleninu a cibuli vyjmeme, maso obereme od kostí, nakrájíme na kousky i se zeleninou a vložíme zpět do polévky, kterou jsme přecedili. Polévku opět uvedeme do varu, vsypeme mraženou zeleninu a 3 minuty ji povaříme. Na závěr vložíme do vroucí polévky nudle a společně ještě asi 2 minuty povaříme. Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem nebo polévkovým kořením. Můžeme dozdobit petželkou, pažitkou.
3
Recept na domácí nudle na Receptech.cz :-)

Komentáře k receptu

  • Romana
    Romana |

    5. 8. 2016 07:59

    Nemusí být znamená přeci, že se nemusí dávat. Já ho taky nedávám.

  • Romana Valná
    Romana Valná |

    5. 8. 2016 07:56

    Krůtí a hovězí vývary u nás frčí. Přítel je na polévky naučený z domova a synovi už taky moc jedou :-)

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    19. 9. 2012 16:42

    ja bych to udelala bez bujonu bujony :-$ jsou fuj fuj O:-) raci budu polevku varit pet hodin a bude to mnamka <3 ale uzasny recept ;-) :-D :-[ :-) 8-)

  • Edita
    Edita |

    7. 6. 2011 14:55

    silný a chuťově moooc dobrý vývar! :-))

  • Květule
    Květule |

    21. 4. 2011 07:03

    Dělám stejně, z kuřecích drobů ;-) mňam !

  • Ladia
    Ladia |

    11. 4. 2011 08:58

    Kdyby byly polévky ještě kategorizovány dle použitých surovin, tak je zařazení OK, ale takhle... Když hledám polévku nebudu ji přece hledat v mase. :-\

  • Zdenek
    Zdenek |

    14. 1. 2011 10:23

    Pardón !! Maso tam bylo.

  • Zdenek
    Zdenek |

    14. 1. 2011 10:19

    Prapodivný recept!! Nejdříve vaříme jen zeleninu a pak z toho vytáhneme krůtí maso !!