Černou čočku namočte přes noc do vody. Pak ji slijte, vložte do tlakového hrnce s 1,6 l vody, přidejte omyté fazole a 2 lžičky soli. Vařte v tlakovém...
více o Dal Makhani
Do mísy nasypeme mouku, droždí, sůl a kmín a důkladně promícháme. Přilijeme vodu a vypracujeme těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme 8 - 12 hodin...
více o Domácí chleba bez hnětení
Vejce s cukry vyšleháme do pěny, přilijeme olej s vodou, nakonec vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem, kakaem a ořechy. Hotové těsto nalijeme...
více o Pribináčkové řezy
Den předem naložte cibuli. Nakrájejte ji na kolečka, dejte do cedníku, spařte vroucí vodou a vložte ji do uzavíratelné sklenice. Do kastrůlku dejte...
více o Marinované cukety s citronovým tvarohem
V rendlíku přivedeme k varu vodu s olejem a špetkou soli. Jakmile se začne směs vařit, vsypeme mouku. Hmotu důkladně mícháme. Když se přestane lepit...
více o Mini věnečky
Cukety omyjte a škrabkou na zeleninu nakrouhejte na dlouhé tenké plátky. Začněte na jedné straně, cuketu obraťte o 90° a krouhejte dál. Opět otočte a...
více o Kořeněné cuketové pickles
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky, špekáčky na půlkolečka nebo na kostičky, cibuli pokrájejte nadrobno.
Na dvou lžících oleje osmažte cibuli...
více o Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.
Nejprve minimálně na hodinu namočte špejle – ideálně bambusové – do studené vody.
Maso nakrájejte na proužky asi 2 cm široké a 10–15 cm dlouhé. Osolte...
více o Krůtí špízy yakitori
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme celer nakrájený na větší kostky a osolíme. Kořenovou zeleninu opečeme lehce dozlatova. Pak přidáme nadrobno...
více o Celerový krém
Maso pokrájejte na tenké nudličky a osolte. V misce ho promíchejte se škrobem a nechte chvíli odležet.
Brokolici rozeberte na malé růžičky a ty...
více o Křupavé hovězí nudličky s brokolicí
Odděleně smícháme suché a mokré ingredience. Následně vlijeme mokrou směs do suché.
Zelí pokrájíme a rozsekáme v mixéru, nebo ho přidáme do směsi, a...
více o Placky z pekingského zelí
Nejprve připravte vepřovou náplň. Mleté maso dejte do mísy, ochuťte jej šalvějí, solí, pepřem a důkladně promíchejte. Dejte stranou.
Do rendlíku...
více o Pork pie podle The Real Meat Society
Salát rozdělte na listy, vyperte a dobře osušte. Tužší řapíky vykrájejte. Očištěnou mrkev nastrouhejte nebo nakrájejte na tenké nudličky. Papriky...
více o Barevné jarní závitky se třemi omáčkami
Připravte těsto. Ve vlažné vodě rozmíchejte droždí, olej a cukr. Do mísy robotu nasypte mouku a vmíchejte do ní sůl. Uprostřed udělejte důlek a vlijte...
více o Jarní snídaňová pizza
Vhodné jako náhrada pečiva, k pomazánkám, dipům, polévkám, se zeleninou. Vše smícháme a necháme 30 minut bobtnat.
Plech vyložíme pečicím papírem a...
více o Semínkové krekry s rozmarýnem
Všechny uvedené suroviny spojíme dohromady, aby se těsto nelepilo (vody a oleje nemusíme použít veškeré množství). Rozválíme ho do kulatého tvaru,...
více o Lučinové těsto na pizzu
Čokoládu nasekejte na kousky. Vejce prošlehejte s vínem a olejem, postupně zapracujte mouku. Těsto hněťte, dokud nezíská hladkou konzistenci, ke konci...
více o Cannoli s čokoládou
Suroviny na pesto dejte do mixéru a rozmixujte. Nastrouhejte parmazán, žampiony nakrájejte na plátky. V pánvi rozehřejte máslo a houby restujte za...
více o Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
V míse smícháme nejdříve sypké ingredience na těsto, pak přidáme vejce a olej a nakonec mléko. Těsto nalijeme na menší plech a dáme péci do trouby na...
více o Dort na plech
Oddělte žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Žloutky utřete se změklým máslem a oběma cukry do světlé pěny, pak do nich přidejte vanilkový...
více o Tvarohová bábovka s vanilkou a hruškou
Vlašské ořechy rozmixujeme najemno, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme v pevné konzistentní těsto. Troubu předehřejeme na 180 °C. Kulatou...
více o Růžičkový koláč
Oloupané brambory pokrájíme na malé kostky a v osolené vodě uvaříme do měkka. Poté scedíme. Použít můžeme klidně i zbylé brambory od oběda či večeře....
více o Uhlířina po našem
Vykostěné vepřové koleno povaříme v osolené vodě s kořením (nové koření, pepř, bobkový list) zhruba půl hodiny. Nedáváme příliš vody, jen tolik,...
více o Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Do rendlíku vlijte trochu vinného octa, nechte ho odvařit a mezitím rozpulte avokádo a vyjměte pecku. Nakrájejte ho na větší kusy. Překrájejte jarní...
více o Avokádová omáčka
Pokud máte smoothie maker: Vložte do mixéru špenát, mátu, salát, mandle, kakao a jogurt a celé to zalijte 100 ml vody. Mixujte do té doby, než vznikne...
více o Zeleninové smoothie
Nechám nabobtnat chia semínka a psyllium ve vodě. Pak přidám zbytek surovin.
Vymíchám a nechám cca 10minut odstát. Cca minutu promíchám (pomalý...
více o Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Cibuli, česnek a brambory oloupeme. Cuketu vařím i se slupkou, stačí pouze opláchnout. Všechnu zeleninu nakrájíme na větší kostičky.
Všechny...
více o Zeleninová polévka s červenou řepou
Nudle uvařte podle návodu.
Smíchejte v míse se sójovou omáčkou, octem, hoisin omáčkou a ¼ šálku vody, přidejte nasekanou bazalku.
Zahřejte velkou...
více o Udon nudle
Houby očistěte, drobnější přepulte, větší nakrájejte na silné plátky. Vložte je do jemně vroucí osolené vody a 3 minuty blanšírujte. Opatrně je slijte...
více o Kyseláče s rozmarýnem a jalovcem
V hrnci na středním plameni za občasného míchání přiveďte k varu mléko, vodu, máslo, cukr a sůl. Jakmile dosáhnete bodu varu, hrnec stáhněte z plotny...
více o Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
Všechny ingredience krátce promíchejte v míse, překryjte fólií a nechte 15 minut odpočinout. Nyní v průběhu asi 1,5 až 2 hodin těsto třikrát zpracujte...
více o Francouzská bageta
Cibuli nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Připravíme si všechno koření podle receptu. Začneme předehřívat troubu na 200°C.
Do...
více o Kuře ala bažant
Jako první si připravíme lák. Dva díly vody svaříme s jedním dílem octa, přidáme i bobkový list a ostatní koření. Po pár minutách varu odstavíme z...
více o Domácí rychloutopenci
Zeleninu očistěte, pokrájejte na kousky velikosti sousta a rozdělte do misek podle druhu. Do hrnce dejte suroviny na marinádu a přiveďte ji k varu....
více o Čalamáda
Připravte korpus. Do mísy robotu dejte mouku, cukr a pokrájené máslo, pomocí háku umíchejte drobenku. Přidávejte vodu a už jen prsty drobenku spojte v...
více o Křehký koláč s mascarpone a malinami
Do mísy robotu dejte cukr, vejce a šlehejte asi 5 minut, vznikne hustá a objemná pěna. Do vyšší misky nalijte olej, promíchejte ho s jogurtem nebo...
více o Citronový dort s třešněmi
Do mísy robotu dejte mouku, sůl, tymián, na kousky pokrájené máslo a zakysanou smetanu, pomocí háku v míse umíchejte drobenku. Postupně přidávejte...
více o Galetka se zeleninou
Zeleninu – mrkev, celer a petržel – oloupejte a a nakrájejte ji na kostičky.
Připravte si lák: do hrnce nalijte půl litru vody, bílý vinný ocet,...
více o Nakládaná zelenina do bramborového salátu
Připravte si marinádu. Všechny suroviny dejte do mixéru a dobře rozmixujte. Římský kmín a koriandr můžete před tím podrtit v hmoždíři. Maso naložte do...
více o Bylinkové kuře v marinádě chermoula
Rozpusťte sádlo, přidejte cibuli a restujte dozlatova.
Přidejte maso nakrájené na větší kostky, orestujte z obou stran, přidejte kmín, nové koření,...
více o Segedínský guláš z chytrého hrnce
Předehřejte troubu na teplotu 230 ° C. Vložte hovězí kosti do pekáče a pečte v troubě asi 75 minut, dokud nebudou zcela upečené a dozlatova.
Mezitím...
více o Demi glace
Všechny suroviny – mouku, máslo, žloutky a vodu – dejte do misky a ručně nebo v robotu pomocí tzv. protínačky propracujte do těsta.
Vytvořte z něj...
více o Domácí francouzský quiche
Směs pokrájené zeleniny napěchujte do důkladně vymyté sklenice. V převařené vodě rozpusťte sůl a solným roztokem zalijte zeleninu tak, aby byla celá...
více o Domácí kvašená zelenina