Nasypat loupanou čočku do vody v 0,5 l sklenici a namočit na 2,5-5 hodin. Namočenou čočku 1x vyprat a slít vodu přes sítko. Nasypat čočku do 360 ml studené vody, přivést k varu, osolit a vařit 15 minut mírným varem doměkka. Během vaření sbírat pěnu z hladiny do sítka. Odebranou pěnu promýt na sítku tekoucí vodou a nasypat čočku zpět do hrnce.
2
Po nasypání čočky k vaření dát ohřát 200 ml vody pro krupici. V misce 1 l zalít osolenou krupici vroucí vodou, protřást pro promíchání. Nechat odstát zakryté nejméně 7 minut. Poté lze nakypřit vidličkou. Autorovo doporučení je ponechat odpočinout zakryté celkově dohromady 15 minut pro dostatečné nasáknutí.
3
Nakypřenou krupici přemístit na jednu stranu misky, na druhou stranu nalít uvařenou čočku. Zakrýt proti osychání, nechat chladnout 12-15 minut.
4
Poznámka autora receptu: Názvy red lentil dal, masoor dal. Varianta může být s rýží, jáhlami. Velmi rychlé jídlo.