Slané vínové cukroví

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hladká mouka
    • 150
      g máslo
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce víno dle chuti, bílé nebo červené
    • sůl na špičku lžičky
  • Dohotovení
    • sůl
    • rozšlehané vejce na potření
    • sezamová semínka
    • lněná semínka
    • slunečnicová semínka - vyloupaná
    • mandle nasekané
    • nasekané ořechy
    • drcený kmín
    • koření dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, soli, změklého másla, žloutku a vína vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočinout v chladu. Pak těsto rozválíme na pomoučněném stole na cca 3-4 mm silný plát, ze kterého tvořítkem vykrajujeme různé tvary.
2
Přeneseme na plech, potřeme vejcem a dle chuti dozdobíme semínky a solí nebo kořením. Posypat můžeme i nivou nebo jiným sýrem. Během pečení mírně nabydou do výšky. Dáme péct do předehřáté trouby, pečeme zvolna, dozlatova.
3
----
4
* Těsto lze obarvit a dochutit paprikou, kurkumou, kari kořením...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Budajova Hana
    Budajova Hana |

    19. 9. 2016 11:15

    Skvele jemne krehke cukrovi. Doporucuji.

  • pecilo
    pecilo |

    16. 12. 2015 19:35

    Co znamena pozvolna peceme, prosim? 150'C? A jaka je cca doba "dozlatova"? Moc dekuji za radu! O:-) :-[ :-\

  • tm
    tm |

    21. 12. 2014 12:34

    Na kolik stupňů prosím pečetě? :-))

  • Lenka
    Lenka |

    29. 12. 2013 19:59

    Výborné, odporúčam k vínu, dnes sme zjedli z celej dávky :)

  • ucoštour
    ucoštour |

    6. 12. 2013 12:15

    ahoj :-* :-)

  • Janička Lunáková
    Janička Lunáková |

    6. 12. 2013 12:14

    Trapaaaas

  • allena89
    allena89 |

    30. 11. 2013 20:21

    Dnes jsem upekla, křehoučké, opravdu výborné. Sypala jsem kmínem, sezamem, slunečnicí, tvrdým sýrem a česnekem na plátky. Přikládám fotku mého výtvoru.

  • Klárka
    Klárka |

    27. 6. 2012 13:25

    Děkuji za recept, recept jsem si vytiskla pro další vhodnou příležitost. ;-) :-)) <:-)

  • Petra Novotná
    Petra Novotná |

    31. 12. 2011 12:16

    Slané cukroví u nás mělo premiéru a je výborné. Drobné cukroví peču jen sladké a nejvíc vanilkové rohlíčky. Do večera je času dost a tak mám nachystáno ještě na jedny. Některé jsem totiž posypala kořením na pizzu a o ty je velký zájem u dětí, tak jim ještě dopřeju, připraví si je sami a já je už jen upeču. Dělají si ještě ovocné kanapky a šunkové šneky z listového těsta se sýrem.

  • Barbora
    Barbora |

    20. 12. 2011 19:28

    Je to jemná chuťovka a myslím, že k vínu se bude hodit moc dobře. Dnes jsem udělala zkušební a už po nich není ani památka.

  • pippiva
    pippiva |

    16. 12. 2011 14:39

    Abych tady jen nepovidala.... Upeceno, testo jsem pouzila podobne, sypala makem, sezamem, lnenymi a fenyklovymi seminky. Dobre je to! :-*

  • pippiva
    pippiva |

    16. 12. 2011 11:49

    To by jste se divila, muj manzel a tchyne se po br. salatu muzou utlouct (majonezu delam doma a trochu jsem ji poitalstila-davam olivovy olej) :-D, loni ochutnala i tchyne od svagrove a jeste si pridavala... <:-) ;-) :-)

  • Dáša
    Dáša |

    15. 12. 2011 21:42

    a ten brsalát ital sní? :-) jinak děkuju za info, trochu se zajímám o tradiční pokrmy...a italskou kuchyni dost!!

  • pippiva
    pippiva |

    14. 12. 2011 23:32

    ...a ja si to kazdorocne priskotacim s mym bramborovym salatkem s majonezou <:-) <3 :-D

  • pippiva
    pippiva |

    14. 12. 2011 23:27

    Hodne se pouzivaji recepty na bazi morskych ryb. Jako prvni chod samozrejme nesmi chybet testoviny a to v jakemkoliv trochu slavnostnejsim provedeni: ruzne ochucene lasagne nebo jine zapecene testoviny, ravioli, tortellini... Jako druhy chod morske ryby nebo ruzne pecene (hovezi, veprove), take nadivane kure nebo kapoun. Maji toho celkem dost :-\ . A samozrejme nesmi chybet panettone, kynuta buchta-bochanek s rozinkami a kandovanou pomerancovou kurou. :-)

  • Dáša
    Dáša |

    13. 12. 2011 16:06

    Můžu se zeptat, co je v Itálii na stole jako tradiční vánoční pokrm? díky D.

  • pippiva
    pippiva |

    13. 12. 2011 14:53

    Ja delam podobne vinne krehke testo na slany kolac, misto masla davam panensky ol. olej, ma pak pikantnejsi chut. Misto kolace udelam susenky, bude to pekne i jako predkrm na Stedrovecerni stul. <:-) :-*

  • Klára K.
    Klára K. |

    12. 12. 2011 22:32

    Jirko, máš to moc pekné a už na jazyku cítim aj tu chuť. Bude dobré k silvestru, :-P len to "cukroví" mi tam vadí. :-! :-! Prajem pekné sviatky.

Abecední seznam: