Pečená dýně

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks dýně
    • 300
      g cizrna
    • 1
      lžička sůl
    • 0,5
      lžička pepř mletý
    • 2
      hrnek cherry rajčátka
    • 2
      hrst bazalka
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce slunečnicová semínka
    • 2
      lžíce strouhaný parmazán

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dýni omyjte, vydlabejte a pokrájejte na měsíčky. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Cizrnu slijte a nasypte mezi dýni. Vše osolte, opepřete, důkladně zakápněte olivovým olejem a pečte v troubě předehřáté na 180°C, asi 30 minut. Než se dopečou, připravte pesto.
2
Do hmoždíře dejte hrst bazalky, česnek, slunečnicová semínka, parmazán a 2-3 lžíce olivového oleje. Osolte a opepřete. Postupně směs drťte, dokud nevznikne kašovitá hmota. Podle chuti přidejte sůl, pepř nebo česnek. Upečenou zeleninu podávejte přelitou pestem a posypanou zbytkem čerstvé bazalky.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: