Kuchařské pojmy - food wiki

Nejhledanější pojmy

Naposledy hledané

  • tento termín pochází z italštiny a znamená "na zoubek". Těstoviny uvařené do…
  • malé tučné rybičky nakládané se solí, cukrem a různým kořením. Po určité době…
  • směs koření (chilli, pepř, cibule, česnek, koriandr, celerová semena, muškátový…
  • základní bílá omáčka, používaná při gratinování a zapékání. Světlou jíšku…
  • prudce spařit jídlo ve vařící vodě a rychle ho zchladit.
  • uvařená, usušená a rozdrccená zrna pšenice. Lze nahradit rýží.
  • francouzský měkký plísňový sýr podobný sýru Brie, ale výraznější chuti. Lze ho…
  • drolivý řecký bílý sýr z ovčího nebo kozího mléka, který se pro lepší chuť…
  • postup, při kterém se jídlo polije nahřátým alkoholem a zapálí. Flambováním…
  • gratinováním se obvykle myslí zapečení jídla zalitého omáčkou a posypaného…