• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Světová kuchyně
    • Slovensko

    Slovenská kuchyně - typické recepty

    50 minut
    Tatranské pracny

    Tatranské pracny

    Tatranky a tuk najemno nastrouháme a zpracujeme s ostatními přísadami na vláčné těsto. Formičky na pracny vymažeme rozehřátou Omegou, naplníme těstem... více o Tatranské pracny

    Košíčky isidor

    Košíčky isidor

    Těsto: suroviny zpracujeme a vtlačíme do formiček (košíčků) upečeme při 175 °C asi 10-15 minut. Ořechová náplň: vše smícháme. Utvoříme kuličky, které... více o Košíčky isidor

    Bratislavské plecko pro Aničku

    Bratislavské plecko pro Aničku

    Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, znovu lehce osmahneme a... více o Bratislavské plecko pro Aničku

    Oravská kulaša

    Oravská kulaša

    Drobně nasekanou cibuli zpěníme na sádle, přidáme nakrájené brambory, osolíme a zaprášíme oběma druhy papriky. Chvíli restujeme, zalijeme vroucí vodou... více o Oravská kulaša

    Halušky se zelím II.

    Halušky se zelím II.

    Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme nakrájenou anglickou slaninu orestujeme a přidáme překrájené zelí i se šťávou a asi 15 minut zvolna dusíme... více o Halušky se zelím II.

    Halušky podle Martinky

    Halušky podle Martinky

    Halušky připravíme tak, že nastrouháme syrové brambory (polovinu na jemno a druhou polovinu hruběji), přidáme, vejce, sůl a mouku. Promícháme, lžící... více o Halušky podle Martinky

    Dýňový prívarok

    Dýňový prívarok

    Dýni nastrouháme na hrubší a dellší nudličky (na speciálním struhadle). Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme dýni, kopr, osolíme,... více o Dýňový prívarok

    Priadkový koláč

    Priadkový koláč

    V trošce mléka rozmícháme droždí, přidáme trošku mouky, lžičku cukru a necháme v teple vzejít kvásek. Mouku, sůl, zbytek mléka a cukru, kvásek, vejce,... více o Priadkový koláč

    40 minut
    Čína v pánvi wok

    Čína v pánvi wok

    Marinované maso (stačí 15 min) osmahneme na olivovém oleji. Hotové maso dáme na stranu - nejlépe do síťované misky. Poté osmažíme cibuli, nakrájenou... více o Čína v pánvi wok

    Slovenské rohlíky

    Slovenské rohlíky

    Rohlíky rozkrojíme, ale nedokrojíme (musí zůstat zavřené). Dovnitř opatrně mázneme máslo a vložíme proužek sýra (radši opravdu ten 30%, protože když... více o Slovenské rohlíky

    Popradská roštěnka

    Popradská roštěnka

    Cibuli, cibulky, papriku i cuketu očistíme. Polovinu cibule, cibulky, cukety a papriky pokrájíme na malé kousky. Roštěnky naklepeme a zprudka na oleji... více o Popradská roštěnka

    Tatranské kuře

    Tatranské kuře

    Uděláme bramborákové těsto a v lívanečníku usmažíme malé bramboráčky. Mezitím připravíme masovou směs: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme... více o Tatranské kuře

    Falešné liptovské pirohy

    Falešné liptovské pirohy

    Ve slané vodě uvaříme flíčky. Brambory očistíme a uvaříme pokrájené na kostky. Uvařené jemně rozmačkáme, ale ne úplně na kaši a smácháme s teplými... více o Falešné liptovské pirohy

    Zeleninová polévka s krupicovými haluškami

    Zeleninová polévka s krupicovými…

    Zeleninu nakrájíme (mrkev, petržel na kolečka, kedlubnu na malé kostky, fazolky na 3 cm kousky, atd.). Na trošce oleje osmažíme nakrájenou cibuli,... více o Zeleninová polévka s krupicovými haluškami

    30 minut
    Halušky podle Daniely

    Halušky podle Daniely

    Nejprve nakrájíme syrové brambory a rozmixujeme je na kaši. Přidáme hladkou mouku a smícháme. Osolíme a uhněteme těsto. připravíme si hrnec s vařicí... více o Halušky podle Daniely

    60 minut
    Marinovaná kuřecí prsa II.

    Marinovaná kuřecí prsa II.

    1. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Přibližně 2 x 4 x 0.5 cm. Prsa umyjeme, dáme do větší mísy, přidáme olej, pivo, horčici, rajčatový protlak a gyros... více o Marinovaná kuřecí prsa II.

    Halušky se zelím a zakysanou smetanou

    Halušky se zelím a zakysanou smetanou

    Zelí uvaříme do měkka, nezaprašujeme ani neděláme žádnou zásmažku, jen scedíme. Na cibuli osmahneme anglickou slaninu a klobásku. Přidáme na halušky,... více o Halušky se zelím a zakysanou smetanou

    Bratislavská roštěná

    Bratislavská roštěná

    Maso nakrájíme přes vlákno na plátky. Nařízneme a po obou stranách z prudka orestujeme. Samozřejmě nezapomeneme osolit. Cibuli nakrájíme na plátky a... více o Bratislavská roštěná

    Brynzový koláč

    Brynzový koláč

    Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu vyválíme a dáme na plech. Z brynzy, tvarohu, sýru a kopru vymícháme hladkou náplň a rozetřeme ji na těsto. Vyválíme... více o Brynzový koláč

    Fazolová uzená omáčka

    Fazolová uzená omáčka

    Uzené žebro dáme do hrnce a zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené. Přidáme fazole, kuličky koření a bobkový list. Vaříme, až do změknutí. Vyndáme... více o Fazolová uzená omáčka

    Cikánské pečenky po slovensku

    Cikánské pečenky po slovensku

    Do misky nalejeme olej, přidáme prolisovaný (ne nakrájený) česnek, pepř, plnotučnou hořčici (ne jinou, změnila by chuť)! mezi prsty sůl, mletou... více o Cikánské pečenky po slovensku

    Bramborové ražniči III.

    Bramborové ražniči III.

    Menší brambory umyjeme a i se slupkou nakrájíme na kolečka silná 1 cm. Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na silnější plátky. Na špejle napichujeme... více o Bramborové ražniči III.

    cestoviny so syrovou omačkou

    cestoviny so syrovou omačkou

    Na oleji spenime cesnak potom pridame mlieko do mlika dame syr a nechame roztavit. Do masy vlozime uvarene cestoviny pridame koreniny zlahka pomiesame... více o cestoviny so syrovou omačkou

    45 minut
    Zelené halušky s nivovou omáčkou

    Zelené halušky s nivovou omáčkou

    Špenát rozmrazíme, ochutíme solí a pepřem. Do vychladlého vmícháme vejce, a mouky tolik, aby jsme měli husté těsto a mohli házet halušky do osolené... více o Zelené halušky s nivovou omáčkou

    Somlói halušky

    Somlói halušky

    Z bílků vyšleháme sníh, rozdělíme ho na poloviny. Vyšleháme žloutky, máslo, práškový a vanilkový cukr, postupně přidáváme mouku. Těsto rozdělíme také... více o Somlói halušky

    Brynzovníky

    Brynzovníky

    Z přísad vypracujeme kynuté těsto, dáme ho vykynout. Potom těsto vyválíme 1 cm silné a sklenicí povykrajujeme bochníčky (asi 5 cm průměr) a uložíme na... více o Brynzovníky

    Horehronské koleno

    Horehronské koleno

    Uvaříme uzené maso. Do hrnce dáme nakrájené brambory, kysané zelí a kusy uvařeného uzeného. Uvaříme ve vývaru z uzeného do měkka. Vyjmeme na talíř a... více o Horehronské koleno

    30 minut
    Brambory po satinsku

    Brambory po satinsku

    Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka, která klademe na vymazaný plech. Na každý plátek dáme přiměřené množství brynyzy a plátek slaniny.... více o Brambory po satinsku

    Herteplé s fazulú

    Herteplé s fazulú

    Fazole přes noc namočíme, druhý den uvaříme v téže vodě a scedíme. Brambory uvařené ve slupce oloupeme a na hrubo rozšťoucháme. Drobně pokrájenou... více o Herteplé s fazulú

    Furmanské halušky

    Furmanské halušky

    Očistené zemiaky postrúhame, primiešame múku, osolíme a vypracujeme cesto. V osolenej vriacej vode vyvaríme halušky (asi 2 minúty), scedíme ich a... více o Furmanské halušky

    Tatranský špíz

    Tatranský špíz

    Maso, sýr a játra nakrájíme na kostky, klobásu na kolečka a střídavě napichujeme na jehly. Špíz potřeme olejem s paprikou a každý zvlášť zabalíme do... více o Tatranský špíz

    Stařečkovy škralúpky s česnekem

    Stařečkovy škralúpky s česnekem

    Brambory ve slupce pečlivě umyjeme, pak nakrájíme na klínky a dáme péct, buď na pečící papír, nebo vymazaný plech. Posypeme majoránkou a rozmačkaným... více o Stařečkovy škralúpky s česnekem

    Popradský špíz

    Popradský špíz

    Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky a společně s játry naložíme do marinády. Necháme přes noc v lednici uležet. Cibuli a rajčata nakrájíme na... více o Popradský špíz

    Bratislavské rohlíčky III.

    Bratislavské rohlíčky III.

    Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku. Skládáme na plech, potřeme... více o Bratislavské rohlíčky III.

    Tatranské pracny - bezlepkové

    Tatranské pracny - bezlepkové

    Sušenky a tuk najemno nastrouháme a zpracujeme s ostatními přísadami na vláčné těsto. To pak vkládáme do vymazaných formiček na pracny a pečeme na 180... více o Tatranské pracny - bezlepkové

    Novoroční kyselica

    Novoroční kyselica

    Do většího hrnce dáme vařit sterilované zelí, zalijeme vodou, po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou klobásku, nové koření, pepř, kmín, majoránku,... více o Novoroční kyselica

    Slovenský válený štrůdl

    Slovenský válený štrůdl

    Ze sádla a mouky uděláme světlou jíšku. Z ostatních ingrediencí vypracujeme těsto, vyválíme na menší, asi 1 cm silný plát, potřeme jíškou, nebojíme se... více o Slovenský válený štrůdl

    Halušky na plechu

    Halušky na plechu

    Halušky vaříme dle návodu na obalu v osolené vodě, porek omyjeme, očistíme, nakrájíme na kolečka, troubu předehřejeme na 200 °C, rajčata omyjeme,... více o Halušky na plechu

    Šumienkový zákusek

    Šumienkový zákusek

    **Těsto:** žloutky vyšlehat s cukrem, pomalu přidávat mléko, pak olej, kakao, mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh. Dát na vymazaný, vysypaný plech,... více o Šumienkový zákusek

    Pagáčky

    Pagáčky

    Do hladké mouky najemno nastrouháme vařené brambory, osolíme, můžeme dát i trochu drceného kmínu a kvásek z kostky kvasnit a 1/4 l mléka a olej. Těsto... více o Pagáčky

    Halušky - sýrové

    Halušky - sýrové

    Z mouky, vajec, 1/8l vody a 1 lžičky soli vypracujeme tužší těsto. V případě potřeby přidáme vodu. Těsto se musí odlepovat od stěny mísy a dělat... více o Halušky - sýrové

    60 minut
    haluška - s brynzou

    haluška - s brynzou

    Brambory nastrouháme, nejlépe na jemném struhadle na nudličky. Vmícháme 1 dl vařící vody.Přidáme mouku, vajíčko a promícháme. Dáme vařit větší... více o haluška - s brynzou

    Zapekané brambory s nivou

    Zapekané brambory s nivou

    Brambory nakrájíme na menší kousky. Můžeme je předvařit (ale nemusíme, v tom případě se doba vaření prodlužuje). Zapékací mísu vymažeme olejem a... více o Zapekané brambory s nivou

    Kelové fašírky

    Kelové fašírky

    Mrazený kel trochu podlejeme vriacou vodou a udusíme domäkka. Udusený pomelieme spolu s vareným údeným mäsom a navlhčeným pečivom. Do zmesi pridáme... více o Kelové fašírky

    30 minut
    Halušky se sýrem

    Halušky se sýrem

    Brambory nakrájíme na malé kostičky a v mixéru je umixujeme. Směs nalijeme do mísy. Přidáme celé vejce a sůl dle chuti. Sypeme střídavě hladkou a... více o Halušky se sýrem

    Posúchy od Janky

    Posúchy od Janky

    Všechno spolu dobře smícháme, dáme do mikroténového sáčku a uložíme na 6 hodin do chladničky. Potom z těsta tvoříme posúchy, které smažíme a potíráme... více o Posúchy od Janky

    Lilek plněný houbami

    Lilek plněný houbami

    Umyté baklažány prekrojíme po dĺžke na polovicu, vložíme do osolenej vriacej vody a uvaríme do polomäkka. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu,... více o Lilek plněný houbami

    Houbová omáčka s kari

    Houbová omáčka s kari

    Uvaříme kostku masoxu, potom přidáme rozmočené houby, kari, koření, drcený kmín a necháme 20 minut vařit. Potom přidáme smetanu a vaříme ještě 10... více o Houbová omáčka s kari

    30 minut
    Bratislavská roláda

    Bratislavská roláda

    Přiložíme bílé těsto na tmavé, srolujeme. Obalujeme v kokosu.... více o Bratislavská roláda

    Bažant na smotane

    Bažant na smotane

    Oškubaného, vykuchaného a dobře očištěného bažanta opalte, opláchněte ve vlažné vodě, osušte a osolte a opepřete na povrchu i uvnitř. Do bažanta... více o Bažant na smotane

    • 1
    • 2
    • Další stránka

    Doporučujeme

    50 minut
    Pohár red velvet s borůvkami

    Pohár red velvet s borůvkami

    30 minut
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

    Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

    30 minut
    Toskánská polévka

    Toskánská polévka

    Poslední sledované recepty

    41
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    39
    Palačinky
    Palačinky
    28
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    27
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    24
    Brokolicová polévka se smetanou
    Brokolicová polévka se…

    Zajímavé články

    „Mami, co bude dnes k jídlu?“ Těchto 5 receptů vás zachrání v pracovním týdnu
    „Mami, co bude dnes k jídlu?“ Těchto 5 receptů…
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí vám dvě suroviny!
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí…
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro piškotový, opilý, zmrzlinový a další
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro…
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…

    Sledujte nás

    AHA.cz Jágr zůstal paf! Vzkaz na kalhotkách od Koukalové

    Jágr zůstal paf! Vzkaz na kalhotkách od Koukalové

    AHA.cz Obrovské zklamání pro královnu! Takovou »vyžírku« v paláci ještě neměli

    Obrovské zklamání pro královnu! Takovou »vyžírku« v paláci ještě neměli

    AHA.cz Deník Aha! 8.3.2021

    Deník Aha! 8.3.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Koho čekají změny, kdo si může dovolit riskovat?

    Horoskop na tento týden: Koho čekají změny, kdo si může dovolit riskovat?

    Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a dietních večeří z kuřecího masa

    Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a dietních večeří z kuřecího masa

    Ženy.cz Český lev 2021: Šaty, které jste v televizi sotva zahlédli!

    Český lev 2021: Šaty, které jste v televizi sotva zahlédli!

    Maminka.cz Velký rodinný horoskop na rok 2021! Co čeká rodiče a děti podle hvězd?

    Velký rodinný horoskop na rok 2021! Co čeká rodiče a děti podle hvězd?

    Reflex.cz Petr Fiala: Chci žít normálně, baví mě neposr*t se, když se všichni pos*rou. Vládě nemůžu věřit, Babiš je ostuda

    Petr Fiala: Chci žít normálně, baví mě neposr*t se, když se všichni pos*rou. Vládě nemůžu věřit, Babiš je ostuda

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    • Recepty.cz
    • Světová kuchyně
    • Slovensko
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí