Fazolová uzená omáčka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: BILKOVAI

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uzené žebro dáme do hrnce a zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené. Přidáme fazole, kuličky koření a bobkový list. Vaříme, až do změknutí. Vyndáme uzené žebro a koření. Z mouky a mléka uděláme v hrníčku zákletku. Přilijeme k fazolím, přidáme ještě mléko a šlehačku, aby vznikla hustota omáčky.
2
Část žebra obereme (zbytek si můžete dát s hořčicí), nakrájíme na kousky a přidáme do omáčky. Nakonec dochutíme solí, cukrem a octem. Omáčka má být sladkokyselá. Pokud na druhý den zhoustne, zředíme mlékem.
3
Podáváme s chlebem.
4
Tento recept mám od maminky, která pocházela ze Slovenska.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Miluš V.
    Miluš V. |

    24. 1. 2015 14:12

    Výborné

  • Amélia
    Amélia |

    12. 2. 2007 22:08

    Recept je ok, ale pred koncom varenia sa to da uvariť aj lepšie. Keď omáčku dokončujeme a zahustíme zátrepkou tak pridame na malé kúsky opraženú cibulku. Dodá omáčke šmrnc. 100 ludí 100 chutí. Dobrú chuť...

  • Květoslava B.
    Květoslava B. |

    25. 1. 2007 19:30

    Něco podobného vařím taky jen bez toho uzeného.Na Slovácku se tomu říká fazolová máčka a my jsme to jedli s opečenou klobásou a babička nám k tomu dělávala koblihy - prázdné, neochucené.Bylo to moc dobré.