• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Česnekové špagety
    Napište svůj komentář k receptu

    Česnekové špagety

    autor: kristynadvorakova
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 26
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Česnekové špagety
    Česnekové špagety
    Česnekové špagety
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 500
        g špagety
      • 4
        ks česnek
      • 1
        ks cibule
      • sůl
      • olivový olej
      • bazalka

    Postup přípravy receptu

    1
    Špagety uvaříme al dente. Během varu si na větším množství olivového oleje zpěníme cibulku a přihodíme na plátky nakrájené celé 4 paličky česneku (na osobu 1 palička - ne stroužek). Smažíme tak dlouho, až česnek ztratí štiplavost. Oleje by mělo být dost - ve woku asi 2 cm. Pak přihodíme několik hrstí (podle chuti) nasekané čerstvé bazalky, stáhneme z ohně a přimícháme uvařené špagety.
    2
    Podáváme bez sýra, ale proti gustu, žádný dišputát.
    3
    Poznámka: vzhledem k tomu, že oleje se dává relativně dost, doporučuji použít kvalitní (zdravější) olivový.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Česnekové řízky

    Česnekové řízky

    Česnekové kapsy

    Česnekové kapsy

    Česnekové buchty

    Česnekové buchty

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Marketa.A85 | 29. 7. 2014 17:16

      Nebylo to špatnou volbou špaget? Měly by být kvalitní, to zaručuje i dobrý výsledek... I s masem či rajčaty to je dobré...

    • Tonto
      Tonto | 28. 7. 2014 09:20

      Nebyla to naše parketa, takže vařit znovu nebudeme. Ale to není chyba receptu, jen náš apetit :D

    • allena89
      allena89 | 2. 2. 2014 09:21

      Výborné, přidala jsem i cherry rajčata a kuřecí maso naložené v koření čína. Byla to naprosto luxusní pochoutka ještě i na druhý den.

    • monyjon
      monyjon | 16. 4. 2013 11:57

      opravdu moooooc dobre!!! !a druhy den po ohrati jeste lepsi ;)

    • MartikK
      MartikK | 12. 6. 2012 19:00

      Opravdu moc dobré. Podle rady z komentářů jsem také přidala drobně pokrájená rajčata, a i když jsem měla bazalku jen sušenou, nemělo to chybu.

    • techt | 17. 5. 2012 14:57

      Byl to dobrý jednoduchý oběd a sýrem jsme ho nekazily.

    • sarka rudlova | 24. 1. 2012 14:40

      Já někdy místo bazalky, když není, přidám trochu rajčat a je to bájo...

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 19. 6. 2011 11:32

      Tento recept je velice jednoduchý, ale moc dobrý. Někdy podávám i s celým pečeným česnekem, kdy ho pokapu olivovým olejem, zabalím do alobalu a peču cca 30 minut v alobalu, taky dobrota ;-) foto přiloženo

    • Hanďulkáá | 7. 2. 2011 17:28

      Moc dobré a jednoduché.. budu dělat častěji

    • Zdenka Kocmichová
      Zdenka Kocmichová | 28. 4. 2010 14:08

      Moc dobrá a jednoduchá mňamka. Hodnotím za 1.

    • Vendula Heckelová
      Vendula Heckelová | 27. 8. 2008 10:15

      Dneska to zkusím, sem zvědavá, ale už teď se mi sbíhají sliny :o)))

    • Václav Kazda
      Václav Kazda | 29. 3. 2008 13:11

      Právě jsme to snědli a bylo to výborné, i když poněkud olejnaté.Bazalku jsem nahradil oreganem.Děkuji:-)

    • Kristýna Dvořáková
      Kristýna Dvořáková | 17. 3. 2008 17:02

      Omego Omego, ten česnek při krátkém osmažení ztratí štiplavost a spíš zesládne, takže ani palička na osobu není moc. U nás to s chutí snědí i oba synové (4 a 6 let). Takže česneku se ani vy ostatní nebojte:-).

    • Anonym
      Anonym | 29. 2. 2008 13:35

      aglio (cti alio) olio - cesnek olej :) ... ja posmazim predtym v oleji este jednu celu chilli papricku a je to moc dobre...

    • Eva Vlezdoprdelová
      Eva Vlezdoprdelová | 18. 12. 2007 16:45

      ty špagety jsou moc dobré..

    • Ogiii
      Ogiii | 28. 8. 2007 12:56

      Kristýýý je to fakt super.....jen jsem si k tomu přidala kousek točenýho salamu,ale je to fakt dobrý:)))

    • Anonym
      Anonym | 23. 8. 2007 11:49

      Kristýnko super...je to mňamka!

    • Květák
      Květák | 1. 2. 2007 16:43

      nebude vadit když do toho přidam nějaké mleté masíčko ? Aby to mělo šmrnc?

    • Pietro
      Pietro | 23. 1. 2007 13:35

      al dente-znamena normalne uvarene a prave Italske,jsou s bazalkou.

    • Omega Omega
      Omega Omega | 19. 6. 2006 13:31

      No, sice česneku užívám sám opravdu nad míru, ale myslím že 1 hlava na osobu je vážně moc, mírnou štiplavost česneku mám rád, a tak postačí 1 - 2 hlavy lehce v olivovém oleji prohřát - nikoliv smažit a přimíchat do špaget - hotovo. Jan: Pravda, tento recept se opravdu nazývá správně Alio Olio.

    • Jan sec
      Jan sec | 19. 2. 2006 15:21

      tyto spagety se v italii jmenuji alio olio akorat bez bazalky zkuste nahradit bazalku petrzelovou nati SEC JAN

    • Kuchařka on-line
      Kuchařka on-line | 11. 1. 2006 18:48

      al dente - tento termín pochází z italštiny a znamená "na zoubek". Těstoviny uvařené do měkka, ale ještě pořád mírně tuhé. Viz. Slovník pojmů

    • Merla Johny
      Merla Johny | 11. 1. 2006 17:59

      co je al dente??

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Těstoviny & rizota
    Pokrmy Z těstovin Oběd Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Olivový olej Špagety Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Nejjednodušší chleba

    Nejjednodušší chleba

    Buchta s rosolem

    Buchta s rosolem

    Majolková bábovka - ořechová

    Majolková bábovka - ořechová

    Staročeské kostky

    Staročeské kostky

    Makový koláč s rebarborou

    Makový koláč s rebarborou

    Kynuté pletýnky - smažené

    Kynuté pletýnky - smažené

    Zapečené kuřecí s rajčaty

    Zapečené kuřecí s rajčaty

    Ruské vejce

    Ruské vejce

    Frittata

    Frittata

    Doporučujeme

    40 minut
    Zeleninový boršč

    Zeleninový boršč

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    42
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    29
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…
    27
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    25
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš
    23
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…

    Zajímavé články

    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?

    Sledujte nás

    AHA.cz Došlo na lámání chleba? Pozérka Schneiderová radikálně otočila!

    Došlo na lámání chleba? Pozérka Schneiderová radikálně otočila!

    AHA.cz Pikantní tajemství oslavenkyně! Douglas sbalil Ivanku na sprosťárnu

    Pikantní tajemství oslavenkyně! Douglas sbalil Ivanku na sprosťárnu

    AHA.cz Deník Aha! 21.1.2021

    Deník Aha! 21.1.2021

    Dáma.cz Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Dáma.cz Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Ženy.cz Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Maminka.cz Kdysi a teď: Po letech se znovu nafotili, veselé i dojemné snímky vás dostanou

    Kdysi a teď: Po letech se znovu nafotili, veselé i dojemné snímky vás dostanou

    Reflex.cz Lékař Hajdúch: O rozvolnění můžeme jen snít, epidemie tu bude ještě roky, Česko je ideální pro mutace

    Lékař Hajdúch: O rozvolnění můžeme jen snít, epidemie tu bude ještě roky, Česko je ideální pro mutace

    E15.cz Zapomeňte na Coca-Colu, největšího světového nápojáře je třeba hledat jinde

    Zapomeňte na Coca-Colu, největšího světového nápojáře je třeba hledat jinde

    Abecedazahrady Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Další doporučené recepty:

    Česnekové řízky na smetaně
    Česnekové řízky na smetaně
    Česnekové řízky nakládané ve vývaru
    Česnekové řízky nakládané ve vývaru
    Česnekové řízky v těstíčku
    Česnekové řízky v těstíčku
    Česnekové těstoviny se slaninou a špenátem
    Česnekové těstoviny se slaninou a…
    Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky
    Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky
    Česnekové výhonky na slanině
    Česnekové výhonky na slanině
    • Recepty.cz
    • Česnekové špagety
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí