Česnekové špagety

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g špagety
    • 4
      ks česnek
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • olivový olej
    • bazalka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špagety uvaříme al dente. Během varu si na větším množství olivového oleje zpěníme cibulku a přihodíme na plátky nakrájené celé 4 paličky česneku (na osobu 1 palička - ne stroužek). Smažíme tak dlouho, až česnek ztratí štiplavost. Oleje by mělo být dost - ve woku asi 2 cm. Pak přihodíme několik hrstí (podle chuti) nasekané čerstvé bazalky, stáhneme z ohně a přimícháme uvařené špagety.
2
Podáváme bez sýra, ale proti gustu, žádný dišputát.
3
Poznámka: vzhledem k tomu, že oleje se dává relativně dost, doporučuji použít kvalitní (zdravější) olivový.
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Olivový olej Špagety Sůl
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Marketa.A85
    Marketa.A85 |

    29. 7. 2014 17:16

    Nebylo to špatnou volbou špaget? Měly by být kvalitní, to zaručuje i dobrý výsledek... I s masem či rajčaty to je dobré...

  • Tonto
    Tonto |

    28. 7. 2014 09:20

    Nebyla to naše parketa, takže vařit znovu nebudeme. Ale to není chyba receptu, jen náš apetit :D

  • allena89
    allena89 |

    2. 2. 2014 09:21

    Výborné, přidala jsem i cherry rajčata a kuřecí maso naložené v koření čína. Byla to naprosto luxusní pochoutka ještě i na druhý den.

  • monyjon
    monyjon |

    16. 4. 2013 11:57

    opravdu moooooc dobre!!! !a druhy den po ohrati jeste lepsi ;)

  • MartikK
    MartikK |

    12. 6. 2012 19:00

    Opravdu moc dobré. Podle rady z komentářů jsem také přidala drobně pokrájená rajčata, a i když jsem měla bazalku jen sušenou, nemělo to chybu.

  • techt
    techt |

    17. 5. 2012 14:57

    Byl to dobrý jednoduchý oběd a sýrem jsme ho nekazily.

  • sarka rudlova
    sarka rudlova |

    24. 1. 2012 14:40

    Já někdy místo bazalky, když není, přidám trochu rajčat a je to bájo...

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    19. 6. 2011 11:32

    Tento recept je velice jednoduchý, ale moc dobrý. Někdy podávám i s celým pečeným česnekem, kdy ho pokapu olivovým olejem, zabalím do alobalu a peču cca 30 minut v alobalu, taky dobrota ;-) foto přiloženo

  • Hanďulkáá
    Hanďulkáá |

    7. 2. 2011 17:28

    Moc dobré a jednoduché.. budu dělat častěji

  • Zdenka Kocmichová
    Zdenka Kocmichová |

    28. 4. 2010 14:08

    Moc dobrá a jednoduchá mňamka. Hodnotím za 1.

  • Vendula Heckelová
    Vendula Heckelová |

    27. 8. 2008 10:15

    Dneska to zkusím, sem zvědavá, ale už teď se mi sbíhají sliny :o)))

  • Václav Kazda
    Václav Kazda |

    29. 3. 2008 13:11

    Právě jsme to snědli a bylo to výborné, i když poněkud olejnaté.Bazalku jsem nahradil oreganem.Děkuji:-)

  • Kristýna Dvořáková
    Kristýna Dvořáková |

    17. 3. 2008 17:02

    Omego Omego, ten česnek při krátkém osmažení ztratí štiplavost a spíš zesládne, takže ani palička na osobu není moc. U nás to s chutí snědí i oba synové (4 a 6 let). Takže česneku se ani vy ostatní nebojte:-).

  • Anonym
    Anonym |

    29. 2. 2008 13:35

    aglio (cti alio) olio - cesnek olej :) ... ja posmazim predtym v oleji este jednu celu chilli papricku a je to moc dobre...

  • Eva Vlezdoprdelová
    Eva Vlezdoprdelová |

    18. 12. 2007 16:45

    ty špagety jsou moc dobré..

  • Ogiii
    Ogiii |

    28. 8. 2007 12:56

    Kristýýý je to fakt super.....jen jsem si k tomu přidala kousek točenýho salamu,ale je to fakt dobrý:)))

  • Anonym
    Anonym |

    23. 8. 2007 11:49

    Kristýnko super...je to mňamka!

  • Květák
    Květák |

    1. 2. 2007 16:43

    nebude vadit když do toho přidam nějaké mleté masíčko ? Aby to mělo šmrnc?

  • Pietro
    Pietro |

    23. 1. 2007 13:35

    al dente-znamena normalne uvarene a prave Italske,jsou s bazalkou.

  • Omega Omega
    Omega Omega |

    19. 6. 2006 13:31

    No, sice česneku užívám sám opravdu nad míru, ale myslím že 1 hlava na osobu je vážně moc, mírnou štiplavost česneku mám rád, a tak postačí 1 - 2 hlavy lehce v olivovém oleji prohřát - nikoliv smažit a přimíchat do špaget - hotovo. Jan: Pravda, tento recept se opravdu nazývá správně Alio Olio.

  • Jan sec
    Jan sec |

    19. 2. 2006 15:21

    tyto spagety se v italii jmenuji alio olio akorat bez bazalky zkuste nahradit bazalku petrzelovou nati SEC JAN

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    11. 1. 2006 18:48

    al dente - tento termín pochází z italštiny a znamená "na zoubek". Těstoviny uvařené do měkka, ale ještě pořád mírně tuhé. Viz. Slovník pojmů

  • Merla Johny
    Merla Johny |

    11. 1. 2006 17:59

    co je al dente??

Další doporučené recepty: