Lahodná cizrna s česnekem

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 8
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: LaNicky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cizrnu si namočíme nejlépe přes noc do studené vody a druhý den uvaříme do měkka (asi 3/4 hodiny až hodinu ).
2
Na troše olivového oleje osmahneme pokrájenou cibulku, přidáme nakrájená rajčata, veškeré uvedené koření, prolisovaný česnek a dusíme asi 5 minut. Podle potřeby mírně podlijeme vodou.
3
Ještě horké smícháme s uvařenou cizrnou a podáváme.
4
Vhodnou přílohou je celozrnné pečivo, volské oko, kyselá okurka nebo co kdo má rád :o).
5
Recept jsem našla na internetu, když jsem přemýšlela, co udělat s koupenou cizrnou a nadchla mě jeho jednoduchost a výborná chuť.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • bodmrazzu
    bodmrazzu |

    10. 9. 2012 12:11

    přidala jsem ještě navíc adžiku a výborné :-P

  • trikluci
    trikluci |

    11. 3. 2012 13:24

    Jani mají ho třeba v Globusu, jak jsou exotické speciality, tohle koření tam je :D

  • Kačí_13
    Kačí_13 |

    12. 2. 2012 19:27

    super recept ;-)

  • trikluci
    trikluci |

    2. 1. 2012 11:23

    To je recept, se kterým jsem zkusila poprvé cizrnu. Jen jsem přidala koření kurkuma a bylo to žúžo ;-)

  • Jana
    Jana |

    2. 10. 2011 13:20

    Akorát římský kmín se mi v běžném supermarketu nepodařilo sehnat..možná ve zdravé výživě?

  • Jana
    Jana |

    2. 10. 2011 13:16

    Výborné!! udělala jsem přesně podle receptu i s volkým okem, rajčaty a kyselou okurkou a určitě zopakuju!

Další doporučené recepty: