• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Ostatní
    • Dietní

    Dietní

    Vybíráme z receptů

    Přidat kategorii do oblíbených
    15 minut
    Carpaccio z červené řepy

    Carpaccio z červené řepy

    Řepu uvaříme v osolené vodě do měkka, po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, které klademe na talířky, přelijeme (pokapeme) dresinkem... více o Carpaccio z červené řepy

    45 minut
    Pomazánka z červené řepy s česnekem

    Pomazánka z červené řepy s česnekem

    Řepu uvaříme v osolené vodě, necháme vychladnout, oloupeme. Česnek utřeme se solí (nebo nastrouháme). Cibuli najemno pokrájíme. Řepu nastrouháme na... více o Pomazánka z červené řepy s česnekem

    Rakytníkový sirup za studena

    Rakytníkový sirup za studena

    Ve většině receptů na zpracování rakytníku se uvádí tepelné zpracování, které však zničí spoustu velmi cenných látek. Proto jsem vyzkoušel vlastní... více o Rakytníkový sirup za studena

    30 minut
    Jednoduchý salát z červené řepy

    Jednoduchý salát z červené řepy

    Vařenou řepu necháme zchladnout, oloupeme ji, pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Kyselé okurky a cibuli pokrájíme nadrobno a přidáme k řepě,... více o Jednoduchý salát z červené řepy

    Kozí (beraní) rohy - sterilované

    Kozí (beraní) rohy - sterilované

    Kozí rohy omyjeme, stopky neodkrajujeme, pouze zkrátíme. Rohy naskládáme do čistých sklenic, nejlépe širších, protože se do nich lépe zkroucené... více o Kozí (beraní) rohy - sterilované

    40 minut
    Krémová polévka z červené řepy

    Krémová polévka z červené řepy

    Na trošce oleje si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, ke které pak přidáme krátce osmažit i na plátky pokrájený řapíkatý celer. Do hrnce přisypeme... více o Krémová polévka z červené řepy

    Ruské okurky - rychlokvašky na slano

    Ruské okurky - rychlokvašky na slano

    Okurky důkladně očistíme kartáčkem a opláchneme čistou vodou. Špičky okurek odkrojíme nebo okurky napícháme vidličkou - to proto, abychom urychlili... více o Ruské okurky - rychlokvašky na slano

    Jednoduchá ovesná kaše -  zdravě a chutně

    Jednoduchá ovesná kaše - zdravě a…

    Ovesné vločky namočíme přes noc do mléka. Ráno je krátce a ne příliš zprudka povaříme s tím, co máme rádi - pár rozinek, nasekaných oříšků, skořice,... více o Jednoduchá ovesná kaše - zdravě a chutně

    15 minut
    Caprese z červené řepy

    Caprese z červené řepy

    Řepu dáme uvařit do osolené vody s rozmáčknutými stroužky česneku a bylinkami do měkka. Po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, které na... více o Caprese z červené řepy

    45 minut
    Banánové sušenky Ládi Hrušky - "fitness"

    Banánové sušenky Ládi Hrušky - …

    Banány oloupeme, rozmačkáme vidličkou. Do banánové kašičky přidáme +- tři hrsti vloček (dle hustoty směsi) a med, promícháme a necháme zhruba 10... více o Banánové sušenky Ládi Hrušky - "fitness"

    Květák - nakládaný, sterilovaný

    Květák - nakládaný, sterilovaný

    Květák rozebereme na růžičky a dáme krátce (stačí 1-2 minuty) povařit do osolené vroucí vody s citronovou šťávou. Pak scedíme a květákem naplníme... více o Květák - nakládaný, sterilovaný

    45 minut
    Pečená zelenina na lžíci oleje

    Pečená zelenina na lžíci oleje

    Očištěnou zeleninu pokrájíme na větší kusy, česnek nahrubo posekáme a dáme do pekáčku vymaštěného lžící oleje. Pečeme v rozpálené troubě cca 20 minut,... více o Pečená zelenina na lžíci oleje

    90 minut
    Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

    Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

    Do misky si nasypeme 500 g mouky, přidáme 15 g soli, cukr, balíček droždí a vmícháme vodu se sádlem (vlažné). To celé důkladně promícháme a necháme... více o Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

    Podzimní salát se sýrem a medovou zálivkou

    Podzimní salát se sýrem a medovou…

    Jablka a hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na kostičky. Salát omyjeme a natrháme nebo pokrájíme. Sýr nakrájíme na malé kostičky. Vše... více o Podzimní salát se sýrem a medovou zálivkou

    Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

    Švestkový rozvar (marmeláda) na…

    Množství záleží na tom, kolik chceme mít zásob na zimu. Rozvar se dá udělat 100% švestkový, čili žádné další doslazování ani ochucování, nebo podle... více o Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

    Křížaly - sušená jablka

    Křížaly - sušená jablka

    Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a natlučených částí. Takto připravená jablka si pokrájíme na plátky (měsíčky) široké cca 6 mm - 8 mm a... více o Křížaly - sušená jablka

    Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

    Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) …

    Jablka (hrušky) oloupeme, odstraníme jádřince, nastrouháme nebo pokrájíme, dáme do hrnce se širokým dnem, zakapeme citronovou šťávou, Okořeníme dle... více o Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

    Fazolková rýže - (nejen) příloha

    Fazolková rýže - (nejen) příloha

    Sklenici rýže nasypeme do hrnce, přisypeme kari a sůl dle chuti, přilijeme vodu dle návodu na obalu rýže a vaříme podle uvedeného času doměkka za... více o Fazolková rýže - (nejen) příloha

    Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně

    Salát z pekingského zelí - zdravě a…

    Očištěné zelí si pokrájíme na slabé nudličky a dáme do mísy. Přidáme zakysanou smetanu, nastrouhaný česnek a sůl dle chuti. Promícháme a necháme v... více o Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně

    Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka

    Babiččina dia sterilovaná strouhaná…

    Pokud máme nadbytek jablek a křížal, voňavých povidel, přesnídávek, kompotů, cidru či kalvadosu, zkuste ještě do zbylých prázdných sklenic napěchovat... více o Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka

    Dušená zelenina - rychle  a chutně

    Dušená zelenina - rychle a chutně

    Do hrnce na rozpuštěné máslo s olejem dáme na větší kusy pokrájený květák (brokolici), na kostky pokrájenou papriku, na hranolky pokrájenou kedlubnu ... více o Dušená zelenina - rychle a chutně

    75 minut
    Dietní jablečný závin

    Dietní jablečný závin

    Utvoříme krásně tvárné těsto, rozválíme na utěrce. Na náplň smícháme oloupaná a nastrouhaná jablka, skořici a posekané ořechy. Není třeba přidávat... více o Dietní jablečný závin

    Chutnější obalované řízky nebo zelenina

    Chutnější obalované řízky nebo…

    Nejde o žádný převratný recept, jen o návod, jak si připravit pokrm chutnější, s menším množstvím tuku. Pokud obalujeme řízky, sýr, zeleninu v... více o Chutnější obalované řízky nebo zelenina

    Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

    Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

    Základem receptu na pomalu dušené kuře, které můžeme připravovat i v hrnci TAJINE, je maso zbavené kůže, ale použít můžeme i maso králičí nebo krůtí,... více o Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

    20 minut
    Carpaccio z rajčat

    Carpaccio z rajčat

    Zralá pevná rajčata omyjeme a pokrájíme na slabé plátky, které rozložíme na talíř. Pokud máme různé druhy rajčat, tím lépe a hotové carpaccio bude o... více o Carpaccio z rajčat

    Dýňové pyré s bramborem

    Dýňové pyré s bramborem

    Dýni a oloupané, pokrájené brambory uvaříme doměkka. Poté scedíme, přidáme pokrájené máslo, zalijeme horkým mlékem (množství dle potřeby) a vyšleháme... více o Dýňové pyré s bramborem

    Rajský salát (nejen) s mozzarellou

    Rajský salát (nejen) s mozzarellou

    Omytá pevná zralá rajčata pokrájíme a dáme do mísy. Použít můžeme různé druhy a barvy (cherry, hruštičky, soudkové...). Přidáme drobně nasekaný česnek... více o Rajský salát (nejen) s mozzarellou

    Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

    Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

    Do misky dáme lučinu, přidáme čerstvě nastrouhaný zázvor s česnekem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Podle toho, jakou chceme mít hustotu dipu,... více o Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

    20 minut
    Kuskus se zeleninou na kari

    Kuskus se zeleninou na kari

    Pokud máme domácí vývar, necháme ho prohřát. Pokud ne, vypomůžeme si vývarem z kostky. Kuskus si dáme do nějaké podlouhlé nádoby (ve vysoké míse se... více o Kuskus se zeleninou na kari

    15 minut
    Salát Coleslaw light

    Salát Coleslaw light

    Zelí si nakrájíme na tenké nudličky, přendáme do hlubší mísy, lehce osolíme a pěstí pomačkáme. (Změkne a bude jemnější ). Poté přidáme na hrubší... více o Salát Coleslaw light

    15 minut
    Česneková pomazánka z červené řepy a nivy

    Česneková pomazánka z červené řepy a…

    Řepu uvaříme na skus, pak necháme zchladnout, oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle. Nivu nastrouháme, přidáme k řepě, dle chuti (pozor, niva je... více o Česneková pomazánka z červené řepy a nivy

    2x cuketovo-smetanová omáčka

    2x cuketovo-smetanová omáčka

    Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli a cuketu, pak přidáme bylinky dle chuti (čerstvé nebo sušené) a česnek a ještě krátce osmažíme. Přidáme dvě... více o 2x cuketovo-smetanová omáčka

    Okurkovo-rajský salát (nejen) s bazalkou

    Okurkovo-rajský salát (nejen) s…

    Vychlazená zralá pevná rajčata pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme pokrájenou vychlazenou oloupanou okurku, drobně pokrájenou bazalku,... více o Okurkovo-rajský salát (nejen) s bazalkou

    Jednoduchá francouzská kaše

    Jednoduchá francouzská kaše

    Pokrájené brambory uvaříme s na kolečka pokrájenou mrkví doměkka v osolené vodě se stroužky česneku. Pokud máme rádi bylinky, můžeme je do hrnce... více o Jednoduchá francouzská kaše

    Jednoduchá nakládaná mrkev (karotka)

    Jednoduchá nakládaná mrkev (karotka)

    Nejprve si očištěnou mrkev krátce povaříme v osolené vodě, scedíme a pokrájíme na požadovanou velikost. Mrkev můžeme po naložení tepelně upravit podle... více o Jednoduchá nakládaná mrkev (karotka)

    Dia roláda

    Dia roláda

    Žloutky vyšleháme s umělým sladidlem, přidáme vodu, aroma, mouku s kypřidlem, nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech... více o Dia roláda

    30 minut
    Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

    Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

    * nakrájíme cibuli na (půl)kolečka * brambory oškrábeme a nakrájíme na kousky (ideální tenké plátky nebo kostičky) * žampiony pokrájíme na menší... více o Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

    90 minut
    Dip z červené řepy

    Dip z červené řepy

    Oloupanou řepu jemně nastrouháme a smícháme v misce s jogurtem, zázvorem, česnekem, solí, pepřem a je-li třeba, tak s pár kapkami citronové šťávy. Dip... více o Dip z červené řepy

    15 minut
    Okurkový salát s Kyškou

    Okurkový salát s Kyškou

    Vychlazenou okurku oloupeme do mísy, ale pokud je čerstvá se svěží slupkou, loupat se ani nemusí a můžeme ji nastrouhat i s ní. Okurku v míse ochutíme... více o Okurkový salát s Kyškou

    Dýně s kořenovou zeleninou

    Dýně s kořenovou zeleninou

    Očištěnou a oloupanou zeleninu pokrájíme, dáme do mísy a zakapeme olejem, promícháme a nasypeme na plech. Dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů péct... více o Dýně s kořenovou zeleninou

    Rybí steak

    Rybí steak

    Steaky (filety) očistíme, osušíme a potřeme marinádou, kterou jsme si v hlubokém talíři umíchali z citronové šťávy, soli a pepře (dle chuti), oleje,... více o Rybí steak

    40 minut
    Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

    Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

    Cibuli pokrájíme nahrubo a osmažíme dosklovata na oleji. Pak přidáme očištěnou pokrájenou papriku, kterou také osmažíme, aby nám zesládla a poté ji... více o Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

    Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček

    Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných…

    Ovesné vločky namočíme asi na hodinu do mléka se špetkou soli, poté uvaříme na kaši, stačí jen velmi krátce. Mléka dáváme podle toho, jaké ovoce... více o Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček

    15 minut
    Lahodná cizrna s česnekem

    Lahodná cizrna s česnekem

    Cizrnu si namočíme nejlépe přes noc do studené vody a druhý den uvaříme do měkka (asi 3/4 hodiny až hodinu ). Na troše olivového oleje osmahneme... více o Lahodná cizrna s česnekem

    5 minut
    Banánová kaše

    Banánová kaše

    Nejprve nastrouháme nahrubo jeden banán, do misky přikapeme citronovou šťávu a najemno nastrouháme kůru. Dále najemno nastroháme zázvor a přisypeme... více o Banánová kaše

    Cizrnová pánev

    Cizrnová pánev

    Přes noc namočenou cizrnu dáme vařit do tlakového hrnce, vaříme cca 40 min. Na pánev dáme olej, nasekanou cibulku, prolisovaný česnek a nastrouhaný... více o Cizrnová pánev

    10 minut
    Skořicové zdravé lívance

    Skořicové zdravé lívance

    1) V misce smícháme všechny suché ingredience. 2) V druhé míse smícháme zbylé ingredience. 3) Vše smícháme dohromady, dokud těsto nebude mít hrudky. 4... více o Skořicové zdravé lívance

    30 minut
    Bramborový salát s okurkou a koprem

    Bramborový salát s okurkou a koprem

    Středně velké vychladlé brambory uvařené ve slupce oloupeme, můžeme je přepůlit nebo rozčtvrtit a pokrájíme je na slabé plátky, které dáme do mísy,... více o Bramborový salát s okurkou a koprem

    120 minut
    Aspik s červenou řepou

    Aspik s červenou řepou

    Červenou řepu dáme uvařit do poloměkka do osolené vody. Doba vaření záleží na velikosti řepy cca 35-50 minut. Po vychladnutí jí oloupeme a pokrájíme... více o Aspik s červenou řepou

    Veselé ,,létající,, chlebíčky - někdy i zdravé

    Veselé ,,létající,, chlebíčky - někdy…

    Pomazánku na chlebíčky si zvolíme dle vlastního výběru. Nejlepší jsou světlé a hustší, dělají neutrálně barevný podklad pro zeleninu, která po husté... více o Veselé ,,létající,, chlebíčky - někdy i zdravé

    • 1
    • 2
    • 3
    • Další stránka

    Doporučujeme

    45 minut
    Polévka z pečeného květáku

    Polévka z pečeného květáku

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    Poslední sledované recepty

    51
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    51
    Palačinky
    Palačinky
    43
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    41
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    37
    České buchty
    České buchty

    Zajímavé články

    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…

    Sledujte nás

    AHA.cz Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    AHA.cz Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    AHA.cz Nedělní Aha! 28.2.2021

    Nedělní Aha! 28.2.2021

    Dáma.cz Pusťte jaro do šatníku: Svetříky v jarních pastelových barvách budete milovat!

    Pusťte jaro do šatníku: Svetříky v jarních pastelových barvách budete milovat!

    Dáma.cz Jane Seymour slaví 70: Kam se poděla doktorka Quinnová a její přátelé?

    Jane Seymour slaví 70: Kam se poděla doktorka Quinnová a její přátelé?

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Maminka.cz Mateřská dovolená 2021: Vše, co potřebujete vědět

    Mateřská dovolená 2021: Vše, co potřebujete vědět

    Reflex.cz Bohumil Pečinka: Zeman zastrašuje a drží Babiše

    Bohumil Pečinka: Zeman zastrašuje a drží Babiše

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    • Recepty.cz
    • Ostatní
    • Dietní
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí