Rýže po italsku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 25 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: nvjt6

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      sklenice rýže basmati
    • 500
      g kuřecí prsa
    • 400
      g rajčata
    • 100
      g olivy černé nebo zelené
    • 50
      g pórek
    • 200
      g parmazán
    • oregáno
    • pepř mletý
    • sůl
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži uvaříme dle návodu. Já ráda k jejímu vaření používám MV troubu (s dvojnásobným množstvím vody a špetkou soli na 15 minut - dle výkonu MVT).
2
Dále si nakrájíme na drobno pórek, který zpěníme na olivovém oleji ve woku. Přidáme kuřecí maso nakrájené na kostky. Necháme ho zatáhnout a okořeníme. Dále vmícháme nakrájená rajčata na menší kousky, olivy a necháme podusit.
3
Místo oregana se samozřejmě dá použít bazalka. Mým favoritem je ale právě oregano.
4
Do připravené směsi vmícháme rýži. Podáváme s nastrouhaným parmezánem.
5
Samozřejmě můžeme udělat vegetariánskou verzi bez kuřecího masa. Místo něj přidáme například Eidam v libovolném množství.
6
Dobrou chuť!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: