Jednoduchá rajská omáčka

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 304
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule - není nutná
    • 40
      g máslo
    • 1,5
      lžička sůl
    • 90
      g hladká mouka 80 -
    • 1
      ks hřebíček
    • tymián dle chuti, pokud ho máme v rajské rádi
    • 3
      ks bobkový list
    • 14
      ks nové koření - kuličky, cca
    • 1300
      ml vývar nebo voda, cca
    • 10
      ks pepř celý
    • 1
      lžíce olej
    • 200
      g rajský protlak
    • 130
      g cukr krupice dle kyselosti protlaku, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpuštěném másle s olejem si v hrnci necháme dosklovata osmažit pokrájenou cibuli. Během smažení přidáme rozvonět koření. Poté zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku. K jíšce přidáme protlak a ještě vše krátce za stálého míchání smažíme. Smažením protlaku částečně srazíme jeho kyselost. Vše zalijeme vývarem a pokud vývar nemáme, nic se neděje, postačí nám voda.
2
Vše řádně promícháme, přidáme cukr (dle vlastní chuti!) a sůl a přivedeme za občasného promíchání k varu. Povaříme cca 10 minut, během vaření dle své chuti případně dosolíme nebo dosladíme.
3
Nakonec omáčku jen přecedíme, abychom z ní odstranili koření a můžeme podávat s houskovým knedlíkem nebo těstovinami. Pokud se neobejdeme bez masa, můžeme k omáčce přidat plátek sekané nebo karbanátek.
4
Omáčka je velmi rychlá, nepotřebujeme žádné vývary, extra smažení jíšky, dokonce i cibuli (pokud ji nemáme rádi) můžeme vynechat a dělat jíšku bez ní, rovnou s kořením.
5
Omáčka je vhodná například i k plněným paprikám s mletým masem, kde předpečené papriky zalijeme omáčkou a dopečeme společně.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • SanHla
    SanHla |

    5. 8. 2017 11:22

    Má první rajská a doma si to nemůžou vynachválit! :) Moc děkuji za super recept :)

  • Pavel Jaroš
    Pavel Jaroš |

    30. 7. 2017 11:25

    Super dobra.

  • Eli19931
    Eli19931 |

    28. 7. 2017 11:43

    Naprosto úžasná. Vařila jsem jí jako svou první omáčku a jako miloník rajské už jinou nevařím. :)

  • AnetkaTom
    AnetkaTom |

    21. 5. 2017 09:58

    Super chutná rychlovka.

  • carramba66
    carramba66 |

    19. 5. 2017 10:45

    Výborné, děkuji.

  • Šárka
    Šárka |

    5. 5. 2017 11:58

    Děkuji za recept a doporučuji, protože omáčka je moc dobrá a je fakt jednoduchá.

  • Zdenek Polraich
    Zdenek Polraich |

    29. 4. 2017 17:06

    Takovou rajskou neumím ani já :-D Ahoj

  • Míla
    Míla |

    12. 4. 2017 13:20

    Dík za recept, je skvělý :-)

  • Renata
    Renata |

    26. 3. 2017 16:40

    O rajskou jsem nikdy moc nestála narozdíl od celé mé rodiny, ale tahle je fakt výborná a chutná i mně. Díky za recept!

  • Martin
    Martin |

    14. 3. 2017 20:19

    Co je to za kravský recept? začíná, že smažíme do zlatova cibuli a nakonci píše, že nepotřebujeme ani cibuli. Zaprášíme moukou a uděláme jíšku a na konci zase, že nepotřebujeme ani jíšku????????????

  • Martin - Sezemice
    Martin - Sezemice |

    14. 3. 2017 18:59

    Narazil jsem na ni náhodou a musím říct, že už jinou vařit nubudu. Prostě super. <3

  • Martina Krausová
    Martina Krausová |

    11. 3. 2017 19:13

    Omáčka byla výborná <3 maso ani nemuselo být.děkuji za recept.

  • 4122731
    4122731 |

    8. 3. 2017 17:14

    Zdravím, rajskou mám ráda a zkusila jsem s kořenovou zeleninou a tymiánem a je to nejlepší rajská na světě.

  • Adéla P.
    Adéla P. |

    1. 3. 2017 16:05

    snadna, rychla a hlavne dobra, jiny recept uz nehledam :-)

  • Iva
    Iva |

    9. 2. 2017 13:09

    Byla vynikající a s jinou už se pachtit určitě víckrát nebudu.

  • Rena
    Rena |

    14. 1. 2017 11:02

    Díky...rychlé a velmi chutné

  • Hanka
    Hanka |

    7. 1. 2017 11:29

    Rajská je rychlá a mňamkózní <3

  • Hanka
    Hanka |

    7. 1. 2017 11:29

    Rajská je rychlá a mňamkózní <3

  • Veronika
    Veronika |

    21. 12. 2016 13:37

    .... no a to jste ještě nezkoušela tu, kde základ se dělá z cibule a kořenové zeleniny, zaleje vývarem/bujonem .... pak se to rozmixuje, přidá protlak a dochutí .... to je už pracnější, ale tu mouku tam nepoužijete vůbec, nebo jen málo...

  • Lucka
    Lucka |

    20. 12. 2016 11:05

    Je super, děkuji za recept.

  • Eliška
    Eliška |

    15. 12. 2016 12:46

    Ahoj,já měla s rajskou omáčkou premiéru a vybrala jsem si právě tento recept.... bohužel musela jsem přidat ještě více mouky než 90g,protože hustotou to nebyla omáčka, dávala jsem i cibuli a hodila jsem tam 2 hovězí bujóny a chuťově vynikající :-) takže za mě 1* :-* <3 :-* <3

  • Hanka
    Hanka |

    6. 12. 2016 14:21

    Asi jsem ťula :-D Místo omáčky mám polévku, né a né mi to chtít zhoustnout... Na začátku jsem to zaprášila jen dvěmi vrchovatými lžičkami mouky, to bylo asi málo.... Zachránil mě natruamyl :) Chťově perfektní <3

  • Hanka
    Hanka |

    6. 12. 2016 14:20

    Asi jsem ťula :-D Místo omáčky mám polévku, né a né mi to chtít zhoustnout... Na začátku jsem to zaprášila jen dvěmi vrchovatými lžičkami mouky, to bylo asi málo.... Zachránil mě natruamyl :) Chťově perfektní <3

  • Hanka
    Hanka |

    6. 12. 2016 14:20

    Asi jsem ťula :-D Místo omáčky mám polévku, né a né mi to chtít zhoustnout... Na začátku jsem to zaprášila jen dvěmi vrchovatými lžičkami mouky, to bylo asi málo.... Zachránil mě natruamyl :) Chťově perfektní <3

  • martina
    martina |

    24. 11. 2016 18:38

    tohle je konečně rajská jako od babičky :) jinou dělat už ani nechci

  • tina
    tina |

    12. 11. 2016 20:19

    mooc dobrá :) <3 <3 <3 <3

  • Speedy
    Speedy |

    5. 11. 2016 13:58

    Bezva recept, díky za něj. Omáčku jsem aplikoval k plněným paprikám s rýži. Velkolepý úspěch. Díky!

  • Petra Ivanová
    Petra Ivanová |

    28. 10. 2016 18:31

    Mňamkojidni, luxusní, prostě supr rajská :-)

  • Lenka Maxmiliánová
    Lenka Maxmiliánová |

    27. 10. 2016 17:35

    Vařila jsem dnes rajskou omáčku podle tohoto receptu a byla to nejlepší rajská omáčka, kterou jsem doteď dělala O:-) Děkuji za něj.

  • merihe
    merihe |

    15. 10. 2016 15:02

    vyborna byla. diky

  • Jana
    Jana |

    14. 10. 2016 18:48

    Byla výborná a určitě nebyla naposled. Děkuji ;)

  • recepty73
    recepty73 |

    13. 10. 2016 14:06

    ...někdy je mouky moc, jindy málo ...záleží i na použitém druhu, a proto je u vývaru napsáno "cca" ;-) ...osmažená jíška už nezahustí omáčku tolik, jako čistá mouka rozmíchaná ve vodě, takže také doba smažení jíšky ovlivní hustotu omáčky ;-) ...alespoň víte pro příště, jaké množství je pro Vás ideální ;-)

  • SchiacciatoArancia
    SchiacciatoArancia |

    10. 10. 2016 16:53

    Rajská omáčka je velice jednoduchá, rychlá a docela i dobrá :) Dochucovala jsem podle svého uvážení, jinak jsem se držela receptu. Jen té mouky bylo zbytečně moc :) Příště až budu dělat omáčku, tak dám té mouky méně ;)

  • Markéta Hajná
    Markéta Hajná |

    4. 10. 2016 08:13

    Děkuji za recept omáčka byla skvělá! Navíc dneska nemusím vařit, protože jí bylo pro nás dost i na dnešek :))))))

  • jerry2004
    jerry2004 |

    2. 10. 2016 10:57

    vypadá dobře

  • Líza
    Líza |

    22. 9. 2016 10:49

    Je luxusní!!

  • Verča
    Verča |

    6. 9. 2016 12:14

    Vařívám ji taky tak, jen nedávám tymián, ale místo toho špetku skořice a je luxusní. Tento recept je super :-)

  • seb
    seb |

    30. 8. 2016 12:25

    cukr jsem přidávala odhadem dle chuti a moc dobrá, dělala jsem jí už podruhé :)

  • Miluše Lhoská
    Miluše Lhoská |

    24. 8. 2016 08:24

    Je výborná a vařím jí ráda, protože je co by dup a chutná. Teď v létě jí k nelibosti vnuků dělám ponejvíc z rajčatové šťávy a tak je ostřejší.

  • Alice Šmídová
    Alice Šmídová |

    17. 8. 2016 20:10

    Dnes jsem jí dělala s pečenou sekanou a houskovým knedlíkem. Rajská byla vynikající, rodinka spokojená a všechno jsme snědli do posledního knedlíku. Děkuji za recept.

  • Evina
    Evina |

    3. 8. 2016 19:08

    Tymián do rajský nedávám, takže jsem vařila bez něj i teď. Omáčka byla skvělá.

  • Hodková
    Hodková |

    25. 7. 2016 15:28

    Moc dobrá <3

  • Irča
    Irča |

    25. 7. 2016 10:47

    Omáčka byla super. Díky za recept :p

  • Terka
    Terka |

    22. 7. 2016 11:27

    Je skvela a taak snadna <:-) jinou uz delat nebudu ;-)

  • gabriela
    gabriela |

    20. 7. 2016 21:07

    Jaký protlak je tak k rajské nejlepší.Zkoušela jsem párkrát a z protlaku byla taková nahořklá zvláštní chuť i při přidání cukru

  • Pavlínka :)
    Pavlínka :) |

    11. 7. 2016 10:57

    Vděčná omáčka co vždycky přijde vhod, rychlá a výborná.

  • Lena
    Lena |

    8. 7. 2016 14:05

    Teda, omáčka luxusní a hotová za chvilku. Trochu jsem to upravila na "dětskou" verzi, bez pepře, s čerstvým tymiánem, soli jednu lžičku, cukru jednu lžíci, a bylo to vynikající. Malej to snědl málem i s talířem:-). S tím množstvím cukru, co se uvádí v receptu, si to ale vůbec nedovedu představit. Dávala jsem místo protlaku neslazené rajčatové pyré a ta jedna lžíce cukru byla tak akorát.

  • Ivana Živcová
    Ivana Živcová |

    7. 7. 2016 15:32

    Bezvadná omáčka :-)) . Rychlá a chutná skvěle. Moje teta do rajské přidávala zakysanou smetanu a to mi moc nechutnalo, ale tahle je o uplně něčem jiném.

  • jana
    jana |

    6. 7. 2016 19:30

    no dobry postup, ale tolik cukru, ty blaho. nezkontrolovala jsem si pomer v hlave a je to siiilene sladke. Pridala jsem 1 protlak navic osmahly na extra jisce a super. Priste tam dam tak polovinu cukru. dekuiji za recept

  • Olina
    Olina |

    30. 6. 2016 09:48

    Vynikající jednoduchá omáčka, všem moc chutnala a všichni si taky i přidávali. Určitě jí budu dělat častěji.

  • Sabutoma
    Sabutoma |

    22. 6. 2016 13:15

    super ;-)

  • nika123
    nika123 |

    19. 6. 2016 13:11

    Zrovna jsem ji dojedli... Je výborná! :-)

  • Pavla Petrsová
    Pavla Petrsová |

    14. 6. 2016 09:24

    Byla to nejlepší rajská <3

  • Tereza Vrbová
    Tereza Vrbová |

    6. 6. 2016 16:30

    Je výborná.

  • citronka
    citronka |

    4. 6. 2016 18:38

    A já vařím pravidelně tu ze sáčku od Vitany ! :'( Dneska na večeři zkusím tu vaši ! :-) Uvidíme jaká bude !? :-\

  • Věra
    Věra |

    31. 5. 2016 12:20

    Dobrý den :-) Vařím bez cibule už skoro deset let, protože jí manžel nesnáší díky alergii, která se mu objevila až ve čtyřicetidvou letech a jde to. Myslela jsem si taky, že bez cibule neuvařím a uvařím. Chce to jen chtít a zrovna u rajskové omáčky to jde bez problému a pochutnáme si na ní všichni.

  • Marťa
    Marťa |

    30. 5. 2016 15:19

    Ne! Bez základu z cibule není pořádná omáčka.

  • pepa
    pepa |

    27. 5. 2016 19:41

    Tak mi utekla přítelkyně a já mam chuť na rajskou, mám zamražený plněný papriky. ještě sem rajskou nedělal nikdy.... zítra to zkusim, jen nevim kdy tam mám nasypat nějaký koření nebo co,....uvidim

  • pepa
    pepa |

    27. 5. 2016 19:41

    Tak mi utekla přítelkyně a já mam chuť na rajskou, mám zamražený plněný papriky. ještě sem rajskou nedělal nikdy.... zítra to zkusim, jen nevim kdy tam mám nasypat nějaký koření nebo co,....uvidim

  • Blanka
    Blanka |

    26. 5. 2016 13:11

    Dnes jsem delala znovu a opet byla bajecna :-)

  • Marie
    Marie |

    23. 5. 2016 13:25

    Já bych to klidně bez cibule zkusila, protože se i píše, že není nutná a taky stejnak zůstane v cedníku s kořením, když se omáčka přecedí.

  • karolína
    karolína |

    20. 5. 2016 10:30

    zkoušel jste někdo bez cibule zrovna mi došla a krám ve vesnici nemáme ..:/

  • Ráďa
    Ráďa |

    12. 5. 2016 13:31

    Byla naprosto skvělá, děkuji za recept!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Pavel Jaroš
    Pavel Jaroš |

    7. 5. 2016 14:42

    Perfektní omáčka, díky za recept. :-)

  • Terry
    Terry |

    5. 5. 2016 11:48

    Vyborna! Jinou jiz delat nebudu. Jen jsem pridala trochu mlete skorice. Dekuji :)

  • Blanka
    Blanka |

    5. 5. 2016 11:45

    Dekuji za perfektni recept. Omacka byla bajecna! Pridala jsem jen troche skorice.. Jiz nebudu delat jinou ;-)

  • humus
    humus |

    4. 5. 2016 13:00

    humus při vaření sem si zničil hrnec a dělal sem to přesně podle postupu!!!!! vznikla z toho kejda....

  • Jana
    Jana |

    24. 4. 2016 21:04

    Díky moc, nejsem nic moc kuchař, nerada zkouším nové věci, které by mě ještě odradily. Ale naučit se rajskou byla výzva. Díky Tvému receptu už ji umím :-[ Paráda. Díky.

  • Long
    Long |

    24. 4. 2016 10:13

    Rajskou sladím a zároveň zahustím perníkem na strouhání a koření dávám jako na divočinu- celý pepř, bobkový list a nové koření. Dobrou chuť

  • Long
    Long |

    24. 4. 2016 10:12

    Rajskou sladím a zároveň zahustím perníkem na strouhání a koření dávám jako na divočinu- celý pepř, bobkový list a nové koření. Dobrou chuť

  • Iva potkanek
    Iva potkanek |

    23. 4. 2016 12:09

    Dekuji za recept, omacka byla skvela a moc jsme si na ni pochutnali. Sekana se mi zdala jako nejidealnejsi doplnek, protoze deti ji maji radi a bude i na veceri ke chlebu s horcici. Omacka byla samozrejme taky s knedlikem :-) .

  • Ivik.vich
    Ivik.vich |

    19. 4. 2016 12:37

    Děkuji za skvělý recept, rajská mi nikdy moc nešla, podle vašeho receptu se povedla a celá rodina jsme si moc pochutnali. Budeme vařit často :-) <:-)

  • Soňa
    Soňa |

    11. 4. 2016 12:20

    Dnes uvařeno, je skvělá, prostě mňám :-) Určitě doporučuji tento recept, už nebudu vařit nikdy jinou. A fakt je rychlá, za chvilku je oběd na stole. Dělala jsem bez vývaru, jen s vodou a lahoda!!! ;-)

  • Andy
    Andy |

    31. 3. 2016 13:57

    Je skvělá :-*

  • Dominika
    Dominika |

    22. 3. 2016 09:32

    Je jí docela hodně, ale je výborná <3 Napadlo mě, že když zbytek trochu naředím a přidám třebas flíčky, tak z ní bude taky i skvělá polévka :-\ Asi to vyzkouším

  • Honzík
    Honzík |

    18. 3. 2016 18:31

    Holky a může se do ní přidat i skořice nebo to lze jen s paprikami?

  • Síma
    Síma |

    18. 3. 2016 17:40

    Byla výborná :-* knedlíky jsem pomalu nestíhala přikrajovat a jen taktak že stačily. Ďíky za recept :-))

  • Anna Doležalová
    Anna Doležalová |

    16. 3. 2016 12:47

    Zdravím, ta rajská je fakt dobrá, já ji dělám také obdobně, ale je tady v těch receptech tolik dobrých omáček a nikdo si na ně ani nevzpomene. Zkuste také jiné. Budete překvapeni. :-P

  • BronislavaP
    BronislavaP |

    9. 3. 2016 17:00

    Moc dobrá rajská, dělala jsem k ní kolínka a přítel si velice pochutnal... 8-)

  • Daty
    Daty |

    6. 3. 2016 13:17

    Nemohla jsem najít recept na rajskou kterou bych zvládla a chutnala cele me rodině. Od chvíle co jsem našla váš recept varim už jen z něj a pokaždé úspěch. Moc děkuji :-*

  • fidla
    fidla |

    23. 2. 2016 13:29

    je vynikajici :-* :-) :-P :-))

  • Renata Valterová
    Renata Valterová |

    13. 2. 2016 10:25

    Nepamatuji si kdy jsem měla tak rychle vaříno jako dneska a je opravdu mooooooc dobrá. Děkuji za recept.

  • kobylkasarinka
    kobylkasarinka |

    7. 2. 2016 17:24

    Naprosto luxusní, rychlá, jednoduchá. Místo vývaru jsem ve vodě převařila kostku masoxu.

  • Kuba
    Kuba |

    7. 2. 2016 11:30

    výborná díky za recept

  • Priba101
    Priba101 |

    4. 2. 2016 18:59

    Mno rajská bez masa, vývaru a cibule??? Nesmysl (myslel jsem si). Pak jsem ji "z nouze", před výplatou udělal - a je super. Hlavně je rychlá, a levná - a fakt je to rajská....:):):)

  • Priba101
    Priba101 |

    4. 2. 2016 18:46

    Mno - rajská bez masa, vývaru a cibule??? Nesmysl (myslel jsem si). Pak jsem ji "z nouze" udělal a je super!!! Hlavně je úžasně rychlá a chuťově vynikající - a především levná...

  • Kačka
    Kačka |

    28. 1. 2016 20:53

    Je skvělá <3 dík za recept.

  • Jitka
    Jitka |

    22. 1. 2016 15:39

    Dneska jsem vařila, mmm, to bylo výborné! Koření tomu dá úžasný šmak. Můžu jen doporučit! Děkuji za recept :)

  • Jana Bulínová-Pankrá
    Jana Bulínová-Pankrá |

    15. 1. 2016 14:28

    Tedy musím říct, že byla vskutku delikatesní!!!! Chodila jsem na ni ještě v noci. Doporučuji a děkuji.

  • mikulka
    mikulka |

    7. 1. 2016 12:33

    dekujeme byla bezvadna

  • Lenka
    Lenka |

    22. 12. 2015 19:45

    Výborná rajská, skoro jako od maminky :-)

  • Peca68
    Peca68 |

    19. 12. 2015 23:27

    Úplně nejlepší rajská! Absolutně jednoduchá, rychlá.......dělal jsem ji již několikrát a synové ji miluji. Kupodivu dokonala chuť při dodržení množství, ani nemusím ochutnávat :-)

  • Kačka
    Kačka |

    15. 12. 2015 20:50

    Je výborná. Děkuji za recept.

  • Martina
    Martina |

    13. 12. 2015 13:27

    Děkuji pisatelce za naprosto vynikající recept! Lepší rajskou jsem nikdy nejedla, podle tohoto receptu jsem vařila už mnohokrát, naposledy dnes :-) a vždy má velký úspěch ;-)

  • bae
    bae |

    20. 11. 2015 16:39

    Nejlepší recept . Vařím podle něj stále moc děkuji :)

  • Bee
    Bee |

    20. 11. 2015 16:34

    nejlepší recept co jsem dělala :) Vařím podle něj stále :) Moc díky :)

  • Pavel
    Pavel |

    19. 11. 2015 12:31

    Chutnala dětem i manželce a obešel jsem se bez cedníku.Koření mi všechno plavalo nahoře tak šlo vyndat. 8-)

  • Jana Osmová
    Jana Osmová |

    15. 11. 2015 16:52

    Je výborná :-* děkuji.

  • Alča
    Alča |

    15. 11. 2015 09:25

    taky se mi zdá strašně moc vody. :-\ Já dávám půl litru vody, ve které vařím bobkový list, nové koření, hřebíček, cibuli, přidám Knorr bohatý bujon, protože vývar obvykle nemám, Knorr nám chutná, je bez glutamátu, přidaných konzervantů a barviv, tak se ho nebojím používat. Nechám pod pokličkou trošku rozležet a přecedím do jíšky, (mouky určitě míň) nemusím už cedit hotovou hustou omáčku. :-)

  • Bob z Brd
    Bob z Brd |

    9. 11. 2015 15:18

    Bobr Abych nemusel omáčku cedit, používám vajíčko na koření

  • Bob z Brd
    Bob z Brd |

    9. 11. 2015 15:16

    Abych nemusel omáčku cedit, používám vajíčko na koření

  • Megie
    Megie |

    5. 11. 2015 15:50

    Bála jsem se protože omáčky mi moc nejdou, ale tahle se mi povedla a nic těžkýho to nebylo.

  • sabi.na
    sabi.na |

    27. 10. 2015 12:10

    vyborna omacka, dekuji za recept

  • Tomáš
    Tomáš |

    25. 10. 2015 10:48

    Opravdu mooc dobré :-)

  • Lenka Kocánková
    Lenka Kocánková |

    19. 10. 2015 11:59

    Děkuji za recept, omáčka se mi povedla na jedničku s hvězdičkou a chutná výborně. Je jí teda docela dost a tak bude ještě na další jeden oběd, ale to vůbec nevadí protože omáčky máme rádi všichni.

  • Lestat
    Lestat |

    18. 10. 2015 13:25

    tak nevím, moc vařit neumím ale té mouky (80g) na 200g protlaku bylo nějak strašně moc :-P omáčka byla spíš moučná než rajská :-D ale i tak to šlo sníst :-)

  • Petra
    Petra |

    17. 10. 2015 20:26

    Já tedy nevím, ale na to množství vývaru mi přijde 200g protlaku málo?? Já normálně dělám 4 porce z 3 menších protlaků a půl litru vývaru a je to akorát?? :-\

  • Ilona
    Ilona |

    14. 10. 2015 18:26

    Děkuji za výborný recept. Vařila jsem omáčku podle vašeho receptu již podruhé...vylepšila jsem ho přidáním oloupaných rajčat /5 kusů/, která jsem rozvařila včetně jíšky a na závěr jsem pouze z omáčky vyndala bobkové listy a omáčku včetně koření jsem rozmixovala. Velmi pikantní :-*

  • Romi
    Romi |

    13. 10. 2015 20:21

    Skoro stejný recept mě učila moje maminka, když mi jako holčičce ukazovala, jak se vaří rajská :-) akorát jsme ji dělali s čuftíky (kuličky z mletého masa), a ke konci vaření se vždy do omáčky přidávalo podle chuti několik poctivých lžic z výpeku od masa - to omáčce vždy dodalo parádní šmrnc ;-) dobré pochutnání všem :-)

  • Maruška
    Maruška |

    6. 10. 2015 20:15

    Děkuji za recept, omáčka byla výborná a opravdu jednoduchá.

  • Zuzana
    Zuzana |

    27. 9. 2015 16:42

    Byla vynikající a upekla jsem k ní sekanou aby byli chlapi spokojení.

  • Jana Dušková
    Jana Dušková |

    15. 9. 2015 21:21

    Výborná omáčka, rychlá a jednoduchá. Děkuji

  • Tomáš
    Tomáš |

    13. 9. 2015 10:31

    tak nevím jestli jste přátelé vařily to téžzačátek dobrej akorád než sem tam tal protlak tak se mi to připálilo :-X

  • Tomáš
    Tomáš |

    13. 9. 2015 10:31

    tak nevím jestli jste přátelé vařily to téžzačátek dobrej akorád než sem tam tal protlak tak se mi to připálilo :-X

  • Tomáš
    Tomáš |

    13. 9. 2015 10:31

    tak nevím jestli jste přátelé vařily to téžzačátek dobrej akorád než sem tam tal protlak tak se mi to připálilo :-X

  • Saša
    Saša |

    11. 9. 2015 17:02

    Povedla se mi :D

  • Saša
    Saša |

    11. 9. 2015 17:00

    Povedla se mi :D

  • Mery12
    Mery12 |

    9. 9. 2015 09:56

    Levná, rychlá a hlavně VÝBORNÁ! <3

  • Petr
    Petr |

    6. 9. 2015 08:17

    Výborný recept a ještě lepší omáčka. Nejlepší, kterou jsem kdy vařil. Jinou už nevařím. Výborná k hovězímu masu i k plněným paprikám. 8-)

  • Helena Svatušková
    Helena Svatušková |

    1. 9. 2015 15:11

    Omáčka byla výborná, jen protlak s vývarem jsem nahradila vlastní rajskou šťávou, mám jí hodně :-)

  • Hana
    Hana |

    17. 8. 2015 21:50

    je vynikající ;-)

  • Hana
    Hana |

    17. 8. 2015 21:49

    Vynikající ;-)

  • beruska
    beruska |

    9. 8. 2015 20:22

    je skvela <3

  • Marcela
    Marcela |

    21. 7. 2015 13:33

    Byla bezvadná a naplnila břicha dvoum dospělákům a čtyřem capartům :0)

  • srdicko1
    srdicko1 |

    9. 7. 2015 09:46

    velice rychlá a výborná už nedělám žádnou jinou.

  • Jana
    Jana |

    8. 7. 2015 13:10

    Děkuji za rýchlou a výbornou rajskou :-)

  • Lída
    Lída |

    30. 6. 2015 11:54

    Nikdy jsem nevařila a zkusila jsem tento recept a chutnal všem :) děkuji

  • Iva Nedková
    Iva Nedková |

    12. 6. 2015 12:19

    Je vynikající, děkuji za recept

  • Iva Nedková
    Iva Nedková |

    12. 6. 2015 12:19

    Je vynikající, děkuji za recept

  • Anicka
    Anicka |

    24. 5. 2015 08:03

    Byla vyborna, rada nekdy zopakuji :) .

  • elfik
    elfik |

    22. 5. 2015 12:03

    dík za superjednoduchej recept na dobrou omáčku

  • Jaru
    Jaru |

    20. 5. 2015 10:12

    To asi záleží na tom od jaké firmy protlak je. Já mám někdy sladký a jindy ne a nejsem schopná si zapamatovat od jaké je nejlepší a ten kupovat pořád no a s tím cukrem je to podle toho jaký zrovna dám. Pyré kupuju také a někdy by se dalo pít jak je tekuté a někdy je jak kaše. Nejvíc mě může naštvat když si myslím, že když kopím dražší bude lepší a prdlasj.

  • Šárka
    Šárka |

    20. 5. 2015 08:53

    Tuhle rajskou dělám už dlouho a mám s ní velký úspěch jen vynechávám hřebíček a tymián a vývar dělám tak ,že si nové koření bobkový list sůl a jedno kilo masa dám vařit do hrnce. Kdo má rád,když se maso rosejpá a je měkoučké může do vody přidat i lžičku octa.Cukru dávám také méně.

  • Lucka
    Lucka |

    17. 5. 2015 10:42

    Omáčka výborná, ale cca 130g cukru je hrozně moc. Dávám pyre z krabice 500g, protlak z plechovky je hrozně kyselý A špatně se dochucuje.. :-)

  • Máňa
    Máňa |

    8. 5. 2015 17:20

    Dobrota to byla a za pár minut uvařená, děkuju za recept.

  • Ludmila
    Ludmila |

    29. 4. 2015 23:55

    Rychlá,dobrá ;-) jen cukru jsem dala méně :-)

  • Míša
    Míša |

    29. 4. 2015 10:39

    Neumím ochutit :( je nakysla a cukr nepomáhá

  • Zuzana Pátková
    Zuzana Pátková |

    27. 4. 2015 13:08

    Byla to moc dobrá rajská, děkuji :))

  • prestik
    prestik |

    26. 4. 2015 16:46

    protlak nedavame, prodava se pyre z rajcat - je to pulkilove baleni v krabici, ani neni treba vyvar, polevka je chutna, rychla. jen do te cibule pri smahnuti pridavam cukr, aby zkaramelizoval.

  • Eliška
    Eliška |

    24. 4. 2015 14:44

    Podávala jsem s hovězím zadním (vařeno 2 hodiny a vývar jsem použila do omáčky) a s knedlíkem. Jelikož to byl vývar jen z masa bez kosti, dala jsem ještě perníkové koření a masox. Samá chvála... :)

  • juliet.ka
    juliet.ka |

    19. 4. 2015 21:40

    Rychlé, snadné, chutné :)))

  • Adelajda
    Adelajda |

    18. 4. 2015 13:57

    Ta byla mňamózní :) vařila jsem už po druhé z tohoto receptu. Jen máme rádi kyselejší, tak přišel na řadu ocet.

  • Vendulka
    Vendulka |

    18. 4. 2015 13:25

    Je famózní ;-)

  • Mirka Plackova
    Mirka Plackova |

    9. 4. 2015 18:04

    Dekuji, omacka byla senzacni.

  • Šárka
    Šárka |

    9. 4. 2015 10:45

    Já dávám do omáčky trochu perníkového koření.Jinak se tam má strouhat perník.Dodá rajské luxusní chuť ;-)

  • Hanka Čížková
    Hanka Čížková |

    30. 3. 2015 08:31

    Rajská je naše nejoblíbenější omáčka. Když jí uvařim vždycky se sní na posezení a všichni si přidáváme.

  • Martina
    Martina |

    28. 3. 2015 13:17

    Dneska jsem dělala poprvé a musim se pochválit ,je výborná a opravdu rychlá. Doporučuji ;-)

  • michaela
    michaela |

    28. 3. 2015 11:38

    Jednoduchá a opravdu vytéčná :-)

  • Michal
    Michal |

    24. 3. 2015 12:20

    Výborná! Udělal jsem jí hodně, tak jsem polovinu "vytunil" 2 prolisovanými stroužky česneku a tak 2-3 pol. lžíce nastrouhaného celeru. Ten mi i omáčku trochu zahustil. Vše povařit, propasírovat a podávám s knedlíkem a masovými kuličkami z mletého masa ;-)

  • Zuzana
    Zuzana |

    19. 3. 2015 20:21

    Byla skvělá!!!!!!!!!!!;*)

  • Naty
    Naty |

    18. 3. 2015 11:13

    Vynikají! Ani jsem nečekala, že se mi povede tak dobrá rajská. Díky :-)

  • prajzlem
    prajzlem |

    11. 3. 2015 19:53

    Dokonalá!!!

  • alenab
    alenab |

    11. 3. 2015 09:51

    dobrá omáčka - místo vývaru jsem použila Knorr bohatý bujon hovězí v kelímku, moc chutnalo, určitě zase brzy udělám

  • barbarons
    barbarons |

    9. 3. 2015 17:00

    Mňam mnňam... má první rajská a snědla se s chutí :)

  • Ota
    Ota |

    8. 3. 2015 11:52

    Postup zachovávám akorát na omáčku používám rajčatový džus, to nemá chybu a je to jemná výborná rychlá omáčka se sílou rajčat.Je to rychlé a velmi dobré.

  • Kikina
    Kikina |

    5. 3. 2015 18:06

    Byla vyborna, dik

  • Monika
    Monika |

    27. 2. 2015 08:48

    Dobrý den, děkuji moc za recept. Omáčka byla výborná!!!! <3

  • Verča
    Verča |

    22. 2. 2015 13:17

    Moc moc dobrá :-) Děkuji za skvělý recept.

  • Lenina
    Lenina |

    19. 2. 2015 13:48

    Do rajské bych moc nedoporučovala přesmaženou cibul, protože to není guláš a chuť má zůstat po rajčatech když je to rajská. Pokud jde o barvu, tak radši sladkou papriku nebo se smířit se světlejší barvou když na chuť je máčka dobrá. Pyré nikdy nemůže máčku obarvit tak jako protlak, ale určitě je to dobré. Nebo bych použila půl protlaku a půl pyré.

  • Ilona
    Ilona |

    16. 2. 2015 20:22

    Jednoduchá a skvělá :-)

  • jirka
    jirka |

    16. 2. 2015 18:57

    Oproti původnímu receptu je dobré cibuli osmažit do hněda (aby zkaramelizovala) a zaprášit jí hladkou moukoua, tu pražit do růžova. Cibulí omáčka hezky ztmavne.

  • Kamilos
    Kamilos |

    16. 2. 2015 12:36

    8-) To byla mňamka! pochutnali jsme si. Děkuji za výborný recept!

  • Dagmara
    Dagmara |

    12. 2. 2015 17:06

    Dnes jsem ji dělala, jen jsem dala více másla (60g) a oleje (2lžíce). A místo protlaku jsem dala rajčatové pyré, omáčka má světlejší barvu. Dá se to příště "nějak" upravit? Přidat rajský protlak,...? :-\

  • Dagmara
    Dagmara |

    12. 2. 2015 17:02

    Dnes jsem ji dělala, musela jsem přidat trochu více másla a oleje ( celkem 60g másla + 2lžíce oleje) a místo protlaku jsem dala rajčatové pyré. Omáčka má světlejší barvu, dá se to "nějak" upravit, aby byla červenější - jako na obrázku? Co do toho příště přidat? Rajský protlak,...? :-\

  • Jarka
    Jarka |

    11. 2. 2015 15:01

    Zahustit se dá i instantní jíškou nebo záklechtkou z hladké mouky a vody.

  • martina
    martina |

    11. 2. 2015 13:37

    Prosim asi sem udelala malo jisky cim to muzu dohustit?

  • jarkoo
    jarkoo |

    11. 2. 2015 11:55

    Omáčku dělám podobně už spoustu let, jen navíc přidávám dvě kolečka citrónu a cibulku na základ jíšky smažím na sádle. Omáčka je opravdu rychlá a moc dobrá :-)

  • Michaela
    Michaela |

    10. 2. 2015 19:47

    Dnes jsem jí vařila, přidala i plněný papriky a zaprášilo se po ní tak, že na mě nezbyla ani porce. Takže určitě uvařím znovu! Výborná ;-)

  • Eva
    Eva |

    28. 1. 2015 18:41

    Výborná!Udělala jsem ji s knedlíkem a hovězím a pochutnali jsme si,byla to moje první rajská.Doporučuji!

  • Petra
    Petra |

    24. 1. 2015 17:58

    Perfektní recept! Nemůže se nepovést! Všichni chválili, talíře vymeteny ;-)

  • Eva
    Eva |

    23. 1. 2015 12:54

    Je skvělá.Děti mají omáčky nejradši a rajská vede ze všech nejvíc. :-)

  • salve
    salve |

    14. 1. 2015 18:20

    My jí děláme stejně - babička, mamka. Já si to akorát upravila - přidávám skořici a sladím medem a okyselím pro vůni a chuť trochu citronem. Dělám s hovězím a většinou s kolínky ale i s knedlíkem nebo rýží. Moji 3 chlapi ji milujou.

  • Lada
    Lada |

    12. 1. 2015 10:37

    Výborná není náročná na příravu a velice chutná

  • Miluška
    Miluška |

    10. 1. 2015 10:27

    Nejlepší rajská co jsem uvařila. Jinačí už dělat nebudu .

  • Diana
    Diana |

    22. 12. 2014 14:47

    Opravdu super omacka, vyborna! ;-)

  • Diana
    Diana |

    22. 12. 2014 14:46

    Opravdu super omacka vyborna! ;-)

  • iris28
    iris28 |

    16. 12. 2014 20:04

    Výborná omáčka,lehká,rychlá.mňamózní :)

  • karolia01
    karolia01 |

    7. 12. 2014 12:04

    Velmi jednoduchá a navíc dobrá rajská omáčka <3

  • karolia01
    karolia01 |

    7. 12. 2014 10:38

    Super recept. Je moc jednoduchý a navíc ta omáčka skvěle chutná.

  • Martina
    Martina |

    29. 11. 2014 14:10

    Manžel rajskou omáčku nemá rád, ale tuto snědl a dokonce lízal i talíř. Byla jsem pochválena. Děkuji za výborný recept. Mně taky moc chutná.

  • Kaťulína8
    Kaťulína8 |

    26. 11. 2014 18:33

    Dělala jsem rajskou poprvé tak byl trochu problém s ochucením. Koupila jsem ty sáčky s kořením na rajskou a pak stále jen docukrovávala a solila:D až se nějakým zázrakem z červené hmoty stala vynikající omáčka!!!! Dělala sem s mas. kuličkami tak to bylo na dýl, ale vynikající!!:) <3

  • zatulka
    zatulka |

    26. 11. 2014 06:04

    je opravdu jednoduchá a chuťově výborná :-P

  • Kuba
    Kuba |

    7. 11. 2014 11:23

    moc dobré a rychlé :-) děkuji za recept a vřele doporučuji dále

  • Petka
    Petka |

    29. 10. 2014 13:15

    Vyborne! S hovezim masem a domacim knedlickem.. :-) :-) Mnam!

  • Maja
    Maja |

    27. 10. 2014 17:52

    Výborná a rýchla. Pridala som štipku mletej škorice a ináč všetko od oka :-\ Spolu s masovými guľkami nebíčko v papuľke :-*

  • Teushka
    Teushka |

    12. 10. 2014 15:05

    Vyborne, rychle, paradni

  • Lara
    Lara |

    6. 10. 2014 19:26

    Výborne, vřele doporučuji . Já jsem jen dala více protlaku a hl. Mouky :-)

  • srdicko1
    srdicko1 |

    2. 10. 2014 11:49

    Dělala jsem rajskou poprvé v životě sama, je výborná...byla to rychlovka, tuhle budu vařit už napořád :) díky

  • Kristýna
    Kristýna |

    6. 9. 2014 18:59

    myslim že to bude mnaminka

  • Katka
    Katka |

    16. 7. 2014 20:35

    Fantastická! Vývar jsem si připravila povařením hovězího masa (v tlakáči) a bylo to neuvěřitelně rychlé a neuvěřitelně dobré! Jinou už nedělám! 8-)

  • Jana
    Jana |

    14. 7. 2014 12:36

    Omáčka výborná, mňam :-) cukr a sůl jsem dávala radši od oka, na vývar jsem dala kostku masoxu+kostku zeleninového bujonu a přidávala taky od oka, aby nebyla moc řídká. Maso jsem měla kuličky z mletého zvlášť uvařené. Jinak opravdu rychlovka ;-)

  • Renáta Martikanová
    Renáta Martikanová |

    9. 7. 2014 13:38

    Mňam nejlepší:-)

  • jito
    jito |

    9. 7. 2014 09:43

    Můžu dát zeleninový vývar, že? :)

  • marci2
    marci2 |

    7. 7. 2014 01:23

    Omáčku dělám podobně, jenom nedávám cibuli, ale přidávám kousek celé skořice a koření dávám do tzv. vajíčka, takže omáčku už nemusím cedit. Když přidám více vývaru a trochu uvařené rýže, tak mám i výbornou polévku. Dávám 1.

  • recepty73
    recepty73 |

    6. 7. 2014 18:37

    ...podle toho, kolik máte rádi omáčky ke knedlíkům ...u nás musí být omáčky dost ...mělo by jí být tak pro pět až šest osob

  • salat
    salat |

    4. 7. 2014 12:49

    Prosím, na kolik osob je tenhle recept? díky :) už se těším, až to zkusím :)

  • Marťa
    Marťa |

    1. 7. 2014 16:39

    Lepší jsem ještě nedělala, všem doporučuji.!.. :-)

  • barca
    barca |

    26. 6. 2014 10:21

    :-* Udělala jsem jí a dobrota :-P ale dala jsem tam i skoříci a vyborna <3 milují tohle omačku s Kolínkama

  • Vladka
    Vladka |

    21. 6. 2014 10:49

    To je mazec! Je perfektni!

  • david
    david |

    14. 6. 2014 14:59

    Abych mel plny hrnec, dal jsem vseho o cca 25% vice a pri 100 gr.cukru jsem se radeji zastavil. Je to na hrane prilisne sladkosti. Opatrne s tim cukrem.

  • Hladká
    Hladká |

    10. 6. 2014 16:25

    Rajskou jsem dělala vždy jinak. Dneska jsem zkusila tenhle recept a jsem 100% spokojena!:) uz ji budu dělat jen takhle:))

  • silda
    silda |

    28. 5. 2014 22:51

    výborné a rychlé

  • cernalentilka
    cernalentilka |

    11. 5. 2014 09:37

    opravdu dokonala omajda, delavala jsem ji jinak a moc nam nechutnala, hlavne druhy den byla az moc kysela z protlaku, ale takhle, jsem z ni uplne nadsena, davala jsem tymian ale ne hrebicek, takze priste s hrebickem bude jeste lepsi :) moc dekuju :-*

  • DPH
    DPH |

    25. 4. 2014 06:40

    Vynikající omáčka! Bez tymiánu a s vepřovým masem (vč. vývaru). Doporučuji všem. ;-)

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    14. 4. 2014 16:38

    v podstatě jí doma dělám stejně... je výborná... někdy dám méně protlaku a přidám konzervu krájených rajčat a potom rozmixuju do hladka...

  • Šmoulinka :o)
    Šmoulinka :o) |

    14. 4. 2014 12:07

    Taky jí dělám poprvé a povedla se a jak říkáte je fakt moc dobrá =)

  • Katka
    Katka |

    10. 4. 2014 15:18

    Fakt jednoduché, moje první rajská omáčka v životě. Povedla se perfektně. Moc děkuji za recept, opisuji :-)

  • Anča
    Anča |

    5. 4. 2014 13:34

    Omáčka jako od babičky, fakt jednoduchá a skvělá, jinou dělat už nikdy nebudu.

  • Martina
    Martina |

    8. 3. 2014 17:32

    Jasně že jo, ale mouky dej míň a přidej uvařenou zavářku, třeba mušle nebo rýži, tak to dělám já a je o.k.

  • hankajerabkova@email.cz
    hankajerabkova@email.cz |

    8. 3. 2014 11:27

    Dobrý den je možno použít omáčku jako polévku O:-)

  • Marek
    Marek |

    3. 3. 2014 21:54

    Nejlepší rajská kterou jsem kdy měl jednoduché a dobré.

  • Stáňa
    Stáňa |

    29. 1. 2014 13:23

    Děkuji vám za opravdu jednoduchý recept na vynikající rajskou. Dělala jsem přesně podle návodu pouze tymián jsem neměla, ale když není nutný tak jsem si z toho hlavu nedělala a omáčka byla bez chybky i bez masa.

  • Jačna
    Jačna |

    26. 1. 2014 14:48

    Hm....docela nic moc jako čekala jsem od toho něco víc :-/ pardon :-(

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    20. 1. 2014 08:59

    Postupuji trošku jinak, ale se stejným kořením. Je to naše oblíbená rajská.