• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Výborné lívance z acidofilního mléka
    Napište svůj komentář k receptu

    Výborné lívance z acidofilního mléka

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.6
    hodnotilo: 31
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Výborné lívance z acidofilního mléka
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 280
        g polohrubá mouka
      • 2
        ks vejce
      • sůl
      • 1
        ks kyselé mléko
      • 1
        lžička jedlá soda

    Postup přípravy receptu

    1
    Všechny uvedené suroviny smícháme a necháme 5 minut odležet. Na lívanečníku pečeme obvyklým způsobem lívanečky, které po upečení natřeme džemem a na střed dáme šlehaný tvaroh a dílek čerstvé jahody a nebo jiného ovoce.
    2
    Jsou vynikajíci, ještě recept mé maminky.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

    Jemné lívance z acidofilního mléka -…

    Jemné palačinky z acidofilního mléka

    Jemné palačinky z acidofilního mléka

    Výborné Kávové Lívance

    Výborné Kávové Lívance

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • HelenaPa | 19. 3. 2014 14:56

      Místo sody dávám prášek. Navrch povidla, strouhaný tvaroh a šlehačku, je to výborné. Dávám 1.

    • Micheliny | 29. 5. 2012 19:31

      Vyborne, nadychane, a co ocenuji nejvic-absolutne jednoducha priprava!:-)

    • Daniela Vlčková
      Daniela Vlčková | 10. 11. 2009 10:48

      Já jsem nikdy montážní pěnu nechutnala, ale jestli chutná tak jako tyhle lívanečky, asi ji začnu jíst :) Lívance byly naprosto úžasné, dávám jedničku s *

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 31. 5. 2008 00:37

      Mirko,já dávám prášek do pečiva místo sody a cítit nic není :D

    • Mirka Sochova
      Mirka Sochova | 30. 5. 2008 22:09

      nam livancevubec nechutnaly ,kynute jsou mnohem lepsi,tady bylacitit soda

    • Nina Vacková
      Nina Vacková | 18. 5. 2008 19:26

      Nadýchané a šťavnaté, namazané povidly s čepičkou kysané smetany, to je gurmánský zážitek. Těsto možno osladit a jíst samotné. Za jedna :-)

    • mia
      mia | 11. 3. 2008 14:07

      já jednou průbla ovocné joguryt místo kefíru(actvia...byly před datem a než jí pak dát kočkám, šup s ní raději dříve do jídla),moc dobré to bylo a voňavé a hééboučké

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 10. 3. 2008 11:53

      Já tedy dělávám lívance klasické kynuté - právě včera jsme je měli na oběd :-)) Ale tyhle také vyzkouším moc ráda , bez kynutí to je rychlejší :-)) A komu se zdá těsto bez chuti , ať přidá vanil . cukr ( nebo vanilku , popř. esenci ) , rum a nastrouhanou citr. kůru :-))

    • René Vodičková
      René Vodičková | 22. 10. 2007 10:32

      Výborné, dělala jsem o víkendu. Potřela jsem jahodovou marmeládou a navrh jsem dala kysanou smetanu. Prostě super dávám 1.

    • Zuzana Coufalová
      Zuzana Coufalová | 20. 10. 2007 18:54

      Zdravím, chystám se dělat ty lívance, ale prosím, může mi někdo říci, co to znamená 1 acidofilní mléko? Prodávají se v objemech 0,25 , 0,5 a 1 litr. Děkuji za radu.

    • Kamča
      Kamča | 9. 9. 2007 13:39

      Helčo,delikatesa výborné,jednoduché a co hlavně pochvala od mého manžela.Dávám velikánskou 1!!!!!!:)

    • Michal Astrab
      Michal Astrab | 9. 9. 2007 12:20

      Jo a to nejsem nejak do peceni hrrrr

    • Michal Astrab
      Michal Astrab | 9. 9. 2007 12:15

      jj tenhle recept znam uz dlouho od mamky ale az ted si to delam uplne sam. Priprava testa a pecení. A je to vyyborne.

    • Irena Bernatová
      Irena Bernatová | 9. 9. 2007 09:34

      Udělali jsme si je k snídani, opravdu vynikající!

    • Petra Bukovská
      Petra Bukovská | 8. 9. 2007 12:34

      Výborné, těsto jsem dochutila cukrem a po usmažení naplnila pribináčkem domácím a děti mám teď přecpané. Díky.

    • iveta smidova
      iveta smidova | 4. 9. 2007 20:19

      pridajte tam postruhané jablčka a namiesto acidofilného mlieka biely jogurt aj vanilkový cukor je to super dobré

    • Suzy
      Suzy | 4. 9. 2007 12:19

      Pro Maju - pokud byly nemastne, pridej vic oleje. :-) Ale ted vazne - u livancu je dulezite zaverecne ochuceni. Pokud si je das jen samotne, tak nejsou nic moc. Ale kdys si udelas tvarohovy krem a k tomu ovoce - mnamka.

    • Gábina H
      Gábina H | 3. 9. 2007 08:01

      Petro, klidně zkuste i bez vajec. Dělám podobný recept a vejce tam nedávám žádné.

    • Anonym
      Anonym | 3. 9. 2007 04:42

      Vynikajici, pridala jsem tam vanilkovy cukr, trosku rumu a misto jedle sody jsem tam dala trosku prasku do peciva. Misto jahody jsem pouzila boruvky, ktere jsem zaslehala do tvarohu. A to vse jsem kapanek vylepsila tim, ze jsem to polila tekutou cokoladou a posypala barevnymi cokoladovymi granulkami. Nase deti se mohli po techto livaneckach ubit. Uz se ptaji, kdy je opet udelam.

    • Petra
      Petra | 1. 9. 2007 18:10

      A ještě dumám jen nad jedním vajíčkem...

    • Petra
      Petra | 1. 9. 2007 18:07

      Tak to je super. Dosud jsem totiž žila v tom, že lívance musí být kynuté, jinak to prostě nejde. Tak jsem je nedělala :-( , protože mě kynutí děsí :-)Tyhle lívanečky jsou krásně nadýchané a parádní. Jen přemýšlím jak trochu ochutit to těsto, které je takové bez chuti (ale žádná montážní pěna:-)). Možná vanilkový cukřík

    • honzik doležal
      honzik doležal | 25. 7. 2007 19:52

      mamka mě je zítra udělá

    • Lucka
      Lucka | 22. 5. 2007 18:14

      Jsou moc dobré, lehké a rychle hotové.

    • L.
      L. | 17. 5. 2007 16:42

      montážní pěna mě vskutku pobavila :)

    • Silva Machová
      Silva Machová | 30. 11. 2006 19:26

      Někdo rád montážní pěnu,jinej lívance...Jsou výborné,nadýchané,prostě mňamka.

    • Maja
      Maja | 12. 11. 2006 22:52

      Nám vůbec nechutnaly; bez chuti- nemastné,neslané.Asi jako pojídat montážní pěnu.

    • K R
      K R | 11. 11. 2006 22:19

      VYNIKAJÍCÍ ! :)

    • Alena
      Alena | 8. 11. 2006 19:36

      Lívance z acida dělám už dlouho.Nepřidávám žádný kypřící prášek ani jedlou sodu. Na jedno acido dávám 20 dkg hladké mouky, 1 vanilk. cukr, 2 žloutky a ze 2 bílků sníh. Dělám je větší/2 pol. lžíce těsta/ . Upečené potřu domácí rybízovou marmeládou a stočím. Lívance jsou výborné, lehounké.

    • Di
      Di | 8. 11. 2006 19:16

      Sodu nahraďte, Martino, práškem do pečiva - zdaleka ho tam nemusí být tolik. Nebo našlehejte sníh z bílků a vmíchejte do těsta, lívance budou kypré i tak - dělala jsem je včera.

    • Martina Nováková
      Martina Nováková | 8. 11. 2006 15:29

      Na co se tam dava ta jedla soda? Nedala by se necim nahradit, ja ji ve vareni vubec nepouzivam a nechce se mi ji kupovat jen kvuli tomuto receptu. Prosim, poradte!

    • ivana kovarova
      ivana kovarova | 7. 11. 2006 17:39

      Opravdu jednduché a dobré.

    • helena vejnarová
      helena vejnarová | 6. 11. 2006 16:29

      acido je myšleno 1/2 l krabička balení

    • Adelka
      Adelka | 6. 11. 2006 15:12

      Mam dotazek.Jedno acidofilni mleko je mysleno v jakem baleni? 1/4,1/2-litr? Diky predem.

    • Jana
      Jana | 6. 11. 2006 12:26

      Prášek do pečiva lze použít,v sobotu jsem to vyzkoušela.Jen ten cukr tam určitě chybí,já dala asi třičtvrtě lžíce a stačilo to.Moniko,acidofilní mléko se obyčejným nahradit v tomto případě nedá,ale můžete použít třeba jogurt,nebo zakysanou smetanu.Samozřejmě ne jeden malý jogurt,ale velký,půlkilový.Lívanečky byly moc dobré.

    • Monika
      Monika | 6. 11. 2006 11:05

      a když dám místo acidofilního mléka normální,polotučné, stane se něco?

    • Anonym
      Anonym | 3. 11. 2006 10:43

      Mám dotaz - lze místo jedlé sody použít prášek do pečiva? Moc děkuji

    • Věra
      Věra | 3. 11. 2006 08:36

      Super recept dělala jsem na dovolené ob den na objednávku !!!!!! Jsou výborné a nejsou mastně a jsou pěkně nadýchané. Děti se po tom mohou utlouct. Díky za recept.

    • Zuzka
      Zuzka | 2. 11. 2006 17:04

      Starý známý recept. Dělám je už leta a jsou vynikající!!!

    • Katka Altmanová
      Katka Altmanová | 12. 8. 2006 13:25

      Dávám 1- byo to moc dobré.

    • Zuzana Šindlerová
      Zuzana Šindlerová | 28. 7. 2006 20:35

      Výborné, nadýchané, děti je zblajzly i natřené jen jahodovým džemem, určitě zopakuji. 1*!!!

    • Vendy
      Vendy | 27. 7. 2006 13:34

      Vynikající!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • helena vejnarová
      helena vejnarová | 4. 7. 2006 12:20

      já těsto nesladím protože se to připaluje ale proti gustu jak se říká :-))ale jinak sou opravdu rychlé a dobré Babička věděla co nám tady má zanechat na památku

    • Anonym
      Anonym | 20. 6. 2006 12:28

      Moje první lívance...:-) rychlé a dobré. Děkuji.Já těsto osladila.

    • helena vejnarová
      helena vejnarová | 24. 4. 2006 18:31

      to sem ráda že vám chutnají to bude mít babička radost jestli se na nás dívá jak nám tu nechala dobrý recept....

    • Markéta Borkovcová
      Markéta Borkovcová | 5. 12. 2005 11:13

      Vyzkoušela jsem. Báječná rychlá večeře a všem nám moc chutnalo. Zdobila jsem tvarohivým krémem a sypala skořicí.

    • Věra
      Věra | 11. 11. 2005 08:43

      Zkoušela jsem obměnu,dala jsem do umíchaného těsta asi 4 lžíce vloček a našelhaný sníh, nechala odpočinout asi půl hodiny. Při nalévání na pánev těsto nestéká a je krásně nadýchané. Podávala jsem je s jablečnou nutelou také recept z těchto stránek a šlehačkou, no prostě dobrota...

    • Alena
      Alena | 14. 6. 2005 08:09

      Vyzkoušeno, paní Heleno jsou vynikající, křehké, nadýchané, nevěřila jsem, že můžou takto nadchnout obyčejné lívance. Dělala jsem je na titanové pánvi, takže skoro bez tuku no prostě děkuju za vynikající recept.

    • Alena
      Alena | 13. 6. 2005 12:46

      To zkusím, mám potřebné věci po ruce. Livance dělám i jinak ale vyzkouším a pak napíšu jak dopadlo..

    • Anonym
      Anonym | 13. 6. 2005 12:31

      Je to rychlé, výborné, k nerozeznání od klasických kynutých lívanců. K tomu jsem teplé sypala skořicovým cukrem a k džemu přidala ještě jahody se šlehačkou a nemělo to chybu.

    • helena vejnarová
      helena vejnarová | 12. 6. 2005 18:43

      ano toho acida přijde1/2 l jsou opravdu rychlé a výborné

    • Radka Štogerová
      Radka Štogerová | 6. 6. 2005 09:02

      Vypadá to dobře jen toho acida asi 1/2 l. balení?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Sladká jídla
    Pokrmy Sladké Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Jedlá soda Kyselé mléko Polohrubá mouka Sůl Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Vajíčkový salát

    Vajíčkový salát

    Ovocný koláč z podmáslí

    Ovocný koláč z podmáslí

    Italská bábovka II.

    Italská bábovka II.

    Rychlá pikantní pomazánka na jednohubky

    Rychlá pikantní pomazánka na…

    Jerky - sušené maso

    Jerky - sušené maso

    Krkovička po cigánsku

    Krkovička po cigánsku

    Pudinkové řezy čtyř barev se zakysanou smetanou

    Pudinkové řezy čtyř barev se…

    Pórková polévka s knedlíčky

    Pórková polévka s knedlíčky

    Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami

    Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými…

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    45 minut
    Španělský ptáček s rýží

    Španělský ptáček s rýží

    36 minut
    Placičky z bílých fazolí

    Placičky z bílých fazolí

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    40 minut
    Tvarohové knedlíky s jahodami

    Tvarohové knedlíky s jahodami

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    40 minut
    Buchtičky se šodó

    Buchtičky se šodó

    Poslední sledované recepty

    31
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    28
    Palačinky
    Palačinky
    28
    Hovězí maso rendang
    Hovězí maso rendang
    26
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    25
    Míša řezy
    Míša řezy

    Zajímavé články

    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem…
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději bez královny
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději…
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s vařenými vejci!
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s…
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král komiků byl velký gurmán
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král…

    Sledujte nás

    AHA.cz Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    AHA.cz Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    AHA.cz Nedělní Aha! 11.4.2021

    Nedělní Aha! 11.4.2021

    Dáma.cz 6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    Dáma.cz Velikonoce den po dni. Připravte si tradiční menu

    Velikonoce den po dni. Připravte si tradiční menu

    Ženy.cz Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Maminka.cz Hysterický záchvat: Zvládněte ho bez stresu! Tohle na vzteklouny platí

    Hysterický záchvat: Zvládněte ho bez stresu! Tohle na vzteklouny platí

    Reflex.cz Karel Steigerwald: Vláda vydrží nebo ne. Už je to jedno

    Karel Steigerwald: Vláda vydrží nebo ne. Už je to jedno

    E15.cz Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Abecedazahrady Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Další doporučené recepty:

    Výborné Kávové Lívance
    Výborné Kávové Lívance
    Výborné koblížky z trouby
    Výborné koblížky z trouby
    Výborné koláčky
    Výborné koláčky
    Výborné mandarinkové řezy
    Výborné mandarinkové řezy
    Výborné müsli - tyčinky
    Výborné müsli - tyčinky
    Výborné pečené plněné papriky
    Výborné pečené plněné papriky
    • Recepty.cz
    • Výborné lívance z acidofilního mléka
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí