• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Výborné koláčky
    Napište svůj komentář k receptu

    Výborné koláčky

    autor: rohajda
    0.0
    moje hodnoceni
    3.7
    hodnotilo: 27
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Výborné koláčky
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    50 porce
    • Těsto
      • 500
        g hladká mouka
      • 2
        lžička cukr
      • 250
        ml mléko
      • 1
        kostka droždí
      • 1
        ks žloutek
      • 80
        ml rostlinný olej
      • 1
        špetka sůl
    • Náplň
      • povidla
      • tvarohová náplň tvaroh, rozinky, lžíce másla, cukr
    • Posypka
      • 50
        g hrubá mouka
      • 50
        g máslo
      • 30
        g cukr mletý

    Postup přípravy receptu

    1
    Ve vlažném mléce rozpustíme 2 lžičky cukru, přidáme rozdrobené droždí, trochu mouky a dáme vykynout, po vykynutí přidáme žloutek, olej, sůl a mouku - vypracujeme vláčné těsto a necháme půl hodiny kynout! Po vykynutí vytvoříme z těsta cca 50 ks, které roztáhneme a plníme tvarohovou náplní. Poté zakulatíme do tvaru koláčku, položíme na vymazaný plech, do každého uděláme důlek až na dno plechu a do něj dáme trochu povidel, poté sypeme každý koláček drobenkou a dáme péci do vyhřáté trouby na 15-20 min. 180 °C. Před servírováním pocukrujeme!! Nepotíráme vejcem!
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Výborné buchty

    Výborné buchty

    Výborné špízy

    Výborné špízy

    Výborné zázvorky

    Výborné zázvorky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Celce | 5. 1. 2019 21:34

      Mám dotaz - koláče jsem vždycky pekl s rozpuštěnou Herou - je v něčem lepší olej? Jinak dělám s různými dalšími náplněmi, nejoblíbenější jsou ořechová, mák a plátky jablek se skořicí, ale povidla a tvaroh jsou krásně kontrastní a nepřejí se.

    • Vera
      Vera | 25. 10. 2015 05:14

      Chtela bych se zeptat kolik suseneho drozdi pouzit. V USA nemuzu najit zive drozdi. Dekuji

    • karin
      karin | 20. 10. 2007 18:42

      ta merunkova marmelada je super, chutna to vytecne. Pro holky v USA, pouzijte plnotucnou riccota cheese - opravdu moc chutne. diky za recept. A vsem za pomoc.

    • Marsí
      Marsí | 19. 10. 2007 08:06

      Tak vám nevím...peču už přes 20 let a stalo se mi oprvé něco, co nechápu. Dělala jsem z poloviční dávky, těsto nevím proč bylo tuhé jako ďas, musela jsem přidat mléko a olej. Pak sice hezky vykynulo, ale koláčky byly skvělé jen po upečení. Druhý den už jen jako ty koupené. Asi zůstanu u svých osvědčených majonézových receptů.Možná to bylo tím, že jsem použila jinou značku droždí než jindy.Ale musím říct, že chlapi je snědli všechny.

    • karin
      karin | 19. 10. 2007 03:03

      dik za vsechny rady, mam jeste jednu otazku, ja tady v USA nemuzu sehnat kostky kvasnic, mam je to susene aktivni drozdi co se pouziva na peceni chleba, funguje dobre, ale nevim kolik lzicek bych asi tak mela dat misto jedne kostky. Nemate s tim nekdo zkusenost ? Jinak ted pecu a pouzila jsem merunkovou marmeladu, tak uvidim. Ale dala jsem malo toho drozdi, tak je to dost ubohe, ale je to v troube, letim to okouknout a pak dam vedet.

    • Eva Mlýnská
      Eva Mlýnská | 18. 10. 2007 12:22

      Pro Zitu - na půl kila mouky je 1/4 kg tvarohu dost málo, ještě asi půl kostky.

    • Gábina H
      Gábina H | 18. 10. 2007 10:34

      Mino, nebo zkuste povidla smíchat s piškotovými drobečky či strouhaným perníkem, aby se zahustila.

    • Zita
      Zita | 18. 10. 2007 09:12

      Nemám zkušenost s pečením koláčků a chtěla bych je zkusit.Kolik je na toto množství těsta potřeba tvarohu?Můžete někdo poradit?

    • Anonym
      Anonym | 17. 10. 2007 22:17

      Já jsem zjistila, že mi povidla tečou když není dostatečně vykynuté těsto. Po naplnění tvarohem je nechám ještě dokynout na plechu, a pak teprve je plním povidly, ta už v důlku pěkně drží. Jinak se nedostatečně vykynuté těsto v troubě teplotou zvedne a povidla z koláčků stečou. Danka

    • mina kubikova
      mina kubikova | 17. 10. 2007 20:29

      este manapadlo, ze ten lekvar by som mohla akokeby zmiesat s makom....moze byt?

    • mina kubikova
      mina kubikova | 17. 10. 2007 20:26

      heli vdaka....pousilujem sa, teraz ked budem na slovensku, tu tvoju znacku zohnat, mam toho na prinesienie do nemecka uz dost....suchy hrudkovity tvaroch, salko, rum a teraz aj lekvar....:o))

    • Hela -
      Hela - | 17. 10. 2007 19:53

      Moje maminka tekoucí povidla zahušťovala strouhaným perníkem. Problém je v tom, že dáte povidla na koláče a když v troubě uvidíte, že tečou, už je pozdě je chtít zahušťovat. Ale pro slovenské kuchařinky tady koukám na kelímek s povidly NOVA, tak po slovensky je to Sladený slivkový lekvár - vyrába NOVA pre ESSA Slovakia s.r.o. Galanta.

    • Hela -
      Hela - | 17. 10. 2007 19:52

      Paní Evo, určitě je to i velikostí důlku, že povidla tečou. Ale já se domnívám, že kupovaná povidla tečou proto, že se v nich švestky něčím nastavují. Vždyť domácí povidla opravdu netečou.

    • Hela -
      Hela - | 17. 10. 2007 19:45

      Moje maminka tekoucí povidla zahušťovala strouhaným perníkem. Problém je v tom, že dáte povidla na koláče a když v troubě uvidíte, že tečou, už je pozdě je chtít zahušťovat. Ale pro slovenské kuchařinky tady koukám na kelímek s povidly NOVA, tak po slovensky je to Sladený slivkový lekvár - vyrába NOVA pre ESSA Slovakia s.r.o. Galanta.

    • Eva Mlýnská
      Eva Mlýnská | 17. 10. 2007 15:51

      Tyhle koláče dělám už léta a že povidla stečou nebude povidlama. Když nemám, použiji marmeládu. Zpočátku jsem dělala příliš malý průměr důlku a a všechno teklo. Časem jsem vychytala a promáčknu pořádně štamrlátkem a nic neteče. Zkoušet a vychytat.

    • mina kubikova
      mina kubikova | 17. 10. 2007 12:06

      jeda....takze ja mam vlastne skusat do bezvedomia lekvare....mne mamka hovorila, ze ked lekvar raz uteka, tak to pokazi aj nejlepsia gazdina, ale akosi som na to zabudla...na moju skodu....musim teda prehladat vsetky nemecke slivkove povidla...a aj slovenske....skoda , ze tento rok nebola ziadna uroda slivak...asi by bol najlepsi ozaj domaci....Takze Karin, ako vidis....musis len skusat....co keby si jeden rad urobila s takym a druhy rad s onakym lekvarom, resp. naplnami. a sama budes vidiet, ktore ti vyjdu najsamlepsie...tie budu pre navstevu :o))))

    • Hela -
      Hela - | 17. 10. 2007 09:53

      Taky mám vždycky problémy s povily. Když jsem chtěla péci na svatbu a na koláčích mi opravdu záleželo, tak jsem vyzkoušela povidla od 7 výrobců a všechna tekla. Pak jsem našla povidla v plastovém kelímku od výrobce NOVA Sobotka a ta jediná netečou! Jsou vyrobena z 3/4 švestek a 1/4 jablek. Jinak dle obrázku je na těchto koláčcích tak málo povidel, že jsou spíš na ozdobu. Podle starého receptu se důlek v zabaleném koláčku dělá špičkou vejce.

    • mina kubikova
      mina kubikova | 16. 10. 2007 19:23

      opravujem.....nie natlacila az na spodok....ale NETLACILA...prepac

    • mina kubikova
      mina kubikova | 16. 10. 2007 19:22

      karin....ja som urobila taky uzatvoreny batoztek a urobila som do nich jamku....tiez som sa bala ze to pretrhnem a natlacila som az na spodoktak ked som tie jamocky naplnila slivkovym lekvarom, pri peceni mi ten lekvar tiekol kadetade. ale ja mam vo vseobecnosti furt problemy so slivkovym lekvarom, preto som rezignovala a plnim to orechovou zmesou, alebo makom.

    • Karin
      Karin | 16. 10. 2007 19:09

      chci se zeptat, jestli po naplneni tvarohem to zabalite tak, ze je vsude dokola jen testo a pak ten dulek na povidla ? - neroztrhne se tim testo ? Zkouseli jste nekdo misto povidel dzem ? tady v USA povidla nejsou...diky moc za odpoved, chci to udelat na velkou oslavu.

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 13. 9. 2007 00:39

      Já je tedy po upečení taky potírám máslem s rumem,ale vždy byly nadýchané,tak nevím.V každém případě jsou moc dobré.Zkusím to tedy jednou bez vejce a uvidím.

    • Niky
      Niky | 12. 9. 2007 11:54

      Já také nepotírám vajíčkem, jsou pak krásně nadýchané jako peřinka, povrch zůstaně krásně měkkoučký. Nejsou sice tak lesklé, ale jsou kypré. Po upečení potřu rozehřátým máslem s rumem a troškoucukru..

    • NIKY
      NIKY | 12. 9. 2007 11:34

      Protože je těsto po upěčení mnohem vláčnější. Nejsou sice takové lesklé, ale jsou zato měkkoučké jako peřinky. Po upečení potřu rozehřátým máslem s rumem a troškou cukru.

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 12. 9. 2007 10:15

      Tyto koláčky znám jako Dvojctihodné a jsou opravdu vynikající,ale nechápu proč nepotírat vejcem????

    • mina kubikova
      mina kubikova | 12. 9. 2007 07:26

      no, prave som si prebehla viacero receptov na kysnute kolace a to *pravidlo* o ktorom som pisala, nie je az takym pravidlom...takze tu skutocne zrejme autorka myslela , tu klasicku drozdovu kocku 42 gramovu.

    • mina kubikova
      mina kubikova | 12. 9. 2007 07:18

      Pavla....no v zasade ma kocka drozdia okolo 42 g. ale podla roznych receptovi, viem, ze na kilo muku ide ta cela kocka, takze na 500 g by malo ist pol kocky....som teda zmatena, pretoze prave dnes som ich chcela urobit a neviem co s tym.

    • Pavla
      Pavla | 8. 9. 2007 21:16

      Kolik gramu drozdi?

    • Katka
      Katka | 29. 7. 2007 07:43

      Vynikající, dělám už je po třetí......tentokrát jsem musela z dvojité dávky. Děti je milujou. Díky za recept.

    • Kateřina Candrová
      Kateřina Candrová | 14. 5. 2007 20:33

      Sice mi trochu nešlo kynutí, ale nakonec se vše podařilo a byly doopravdu vynikající. Chlapi ocenili zejména spojení chutí povidel a tvarohu. Na povrch jsem nedávala drobenku, ale plátky madlí. Dávám za jedna a děkuji za recept

    • Jana
      Jana | 20. 1. 2007 19:25

      Tyto koláčky si plnně zaslouží svůj název,jen se po nich práší.Výborné.

    • silva rohackova
      silva rohackova | 2. 11. 2006 12:47

      Tak koukám, že jste si poradily...přesně tak to má být..díky Elo za vysvětlení!!

    • ELA
      ELA | 1. 11. 2006 11:56

      Ano, je to přesně tak, zabalí se jako buchty (jsou to vlastně moravské koláčky). jen pro upřesnění - pokládají se švem na plech, aby se nerozbalily a byly pěkně hladké a kulaté

    • Gábina
      Gábina | 1. 11. 2006 11:08

      myslím, že ano, pak se ty "buchty" zploští a dá se tam povidlová náplň a navrch drobenka.

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 1. 11. 2006 09:40

      Nějak jsem moc nepochopila - těsto zakulatíme do tvaru koláčků - to znamená, že to zabalíme jako buchty?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
    Moučníky Koláče Pečení Velikonoce Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Hrubá mouka Máslo Mléko Povidla Rostlinný olej Sůl Tvarohová náplň Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Rychlý moučník

    Rychlý moučník

    Šťouchané brambory II.

    Šťouchané brambory II.

    Tříbarevný tvarohový koláč

    Tříbarevný tvarohový koláč

    Svratecký guláš

    Svratecký guláš

    Drobenkové muffiny s tvarohem

    Drobenkové muffiny s tvarohem

    Bílý šťovíkový boršč

    Bílý šťovíkový boršč

    Červená čočka se zeleninou (salát)

    Červená čočka se zeleninou (salát)

    Boloňské tousty

    Boloňské tousty

    Žampionové placičky (karbanátky)

    Žampionové placičky (karbanátky)

    Doporučujeme

    40 minut
    Makové kytky s citronem

    Makové kytky s citronem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    332
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    41
    Řezy Raffaelo
    Řezy Raffaelo
    33
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    30
    Katův šleh
    Katův šleh
    29
    Domácí Cheesecake
    Domácí Cheesecake

    Zajímavé články

    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Konec mezi Štaidlem a Bartošovou: Arturova chůva uvedla slavné jméno

    Konec mezi Štaidlem a Bartošovou: Arturova chůva uvedla slavné jméno

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Ženy.cz Trendy odhalení: Co nosí Francouzky pod oblečením?

    Trendy odhalení: Co nosí Francouzky pod oblečením?

    Maminka.cz Brutálně upřímné momentky? Ano, protože přesně takové mateřství je

    Brutálně upřímné momentky? Ano, protože přesně takové mateřství je

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady I v zimě můžete pěstovat bylinky

    I v zimě můžete pěstovat bylinky

    Další doporučené recepty:

    Výborné hrníčkové knedle
    Výborné hrníčkové knedle
    Výborné Kávové Lívance
    Výborné Kávové Lívance
    Výborné koblížky z trouby
    Výborné koblížky z trouby
    Výborné lívance z acidofilního mléka
    Výborné lívance z acidofilního mléka
    Výborné mandarinkové řezy
    Výborné mandarinkové řezy
    Výborné müsli - tyčinky
    Výborné müsli - tyčinky
    • Recepty.cz
    • Výborné koláčky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí