• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Výborná kefírovka
    Napište svůj komentář k receptu

    Výborná kefírovka

    autor: vonava-kvetinka
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 40
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Výborná kefírovka
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • 250
        g hladká mouka
      • 100
        g polohrubá mouka
      • 120
        g cukr krupice
      • 1
        ks vejce
      • 1
        ks kefír
      • 200
        ml olej
      • 1
        lžíce jedlá soda
      • 2
        lžíce kakao
    • Poleva
      • 1
        ks čokoláda na vaření
      • 1
        kelímek zakysaná smetana

    Postup přípravy receptu

    1
    Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a vymícháme hladké těsto. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme tak, jak jste zvyklí dle vaší trouby. Já pekla na 170 °C asi 20-25 minut. Musíte zkusit špejlí, zda se těsto nelepí.
    2
    Na vychladlou buchtu natřeme polevu (krém) z rozpuštěné čokolády na vaření a zakysané smetany.
    3
    Recept mám z jednoho časopisu a jelikož mě velmi překvapilo, že tak jednoduchá buchta je opravdu výborná, rozhodla jsem se o recept podělit.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Výborná pizza

    Výborná pizza

    Výborná ořechová bábovka

    Výborná ořechová bábovka

    Budapešťská výborná pomazánka

    Budapešťská výborná pomazánka

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • KaRa | 19. 1. 2014 20:41

      Luxusní těsto, ještě luxusnější poleva...takhle nikdy nezhubnu... :)

    • Barbora K.
      Barbora K. | 5. 11. 2011 19:19

      naprosto vynikající, peču často, manžel kefírovku vyžaduje:)...vždy zklidím úspěch i u návštěv...krásně naběhne-nejlépe po nízkotučném kefíru...ale krém je lepší z dvojité dávky ;-) ...

    • Adelka
      Adelka | 15. 3. 2011 11:22

      Nic moc už dělat taky nebudu, nenaběhla a chuť obyčejná. No prostě zklamání :-(

    • Jitka
      Jitka | 3. 3. 2011 17:01

      Moje nejoblínenější buchta :-) Peču ji každé návštěvě a všichni si ji moc chválí. Na míchání těsta používám elektrický šlehač a buchta je pak ještě nadýchanější :-D Je to mňamka a všem moc doporučuju!!!! <:-)

    • Dáša D | 4. 11. 2010 20:08

      Jednoduchá a výborná!

    • Dáša D | 4. 11. 2010 20:05

      Jednoduchý a výborný recept! :-)

    • Jana Bednarova
      Jana Bednarova | 27. 9. 2010 14:08

      Tak u nás buchta moc chutnala. Dala jsem 1 PRDP a naběhla krásně. Krém byl taky vynikající. Příště bych ho udělala i o chloupek víc. Opravdu skvělá rychlá buchta.

    • Jana Bednarova
      Jana Bednarova | 27. 9. 2010 14:08

      Tak u nás buchta moc chutnala. Dala jsem 1 PRDP a naběhla krásně. Krém byl taky vynikající. Příště bych ho udělala i o chloupek víc. Opravdu skvělá rychlá buchta.

    • Zdenka Kocmichová
      Zdenka Kocmichová | 13. 6. 2010 12:23

      Ani u nas nebyl obrovsky uspech u tohoto kolace. Nabehl mi, dala jsem vice sody, soda citit nebyla. Ale asi to bylo tim, ze jsem do testa zamichala nakrajene kompotovane broskve. Poleva dobra.

    • Olga V.
      Olga V. | 2. 6. 2010 14:43

      Hm, tak ani mne buchta nenabehla. Chutove je ok, ale rekla bych, ze je taky jakoby "srazena".Taky je na muj vkus dost mastna, takze bych mozna polovinu oleje odebrala.Delat uz nebudu, polevu ( nebo ten krem ) se da dat na jiny korpus.

    • Šárka Švajcrová
      Šárka Švajcrová | 31. 5. 2010 19:35

      Těsto perfektní, poleva ani nemluvim, prostě skvělé a rychlé.

    • ladka stafl
      ladka stafl | 31. 5. 2010 15:11

      Já nedávám sodu, ale prášek do pečiva.jinak Petro - nebyla studená trouba? Myslím jako nepředehřátá?

    • Petra Gabková
      Petra Gabková | 31. 5. 2010 14:22

      Nevím co jsem udělala špatně, vše jsem přidávala dle receptu, ale buchta mi tak nějak vůbec nevykynula a vypadala jako ztuhlý pudink.

    • Ludmila Adamíková
      Ludmila Adamíková | 31. 5. 2010 10:04

      Musím se přidat k pochvalným komentářům, buchta sklidila velký úspěch.

    • monika novotná
      monika novotná | 29. 5. 2010 10:00

      Výborné,dávám 1 !

    • Jana Navrátilová
      Jana Navrátilová | 26. 5. 2010 11:50

      Luxusní buchta :o) dělala jsem o víkendu a chutnala opravdu všem. Dávám velkou 1 :o)

    • Vladimír Staško
      Vladimír Staško | 18. 5. 2010 17:36

      Dobra buchta,vsechny porce surovin jsou tak akorat,jak jste potom upresnila v komentari.Zkusil jsem ji a povedla se a to nemam troubu a vsechno pecu v remosce.Diky za recept.

    • Dana K.
      Dana K. | 17. 5. 2010 20:04

      Dělala jsem o víkendu, je dobrá, jen té sody se mi tam zdálo trochu dost. Byla cítit. Krému bych snesla klidně víc, než z jedné 250ml kysané smetany, je výborný.

    • ......... ............
      ......... ............ | 16. 5. 2010 09:47

      Bylo to opravdu výborné,všichni jsme si moc pochutnali já dávám za 1*..:-)

    • Zdeňka Slámová
      Zdeňka Slámová | 14. 5. 2010 17:15

      Kefír používám 500ml (nebo gramů) a ty zakysanky zas až tolik neřeším, většinou mají 200g myslím. Čokoláda na vaření, klasická 100g tabulka.Krém je výborný a dělám ho z dvojité dávky,protože jsme prostě mlsouni. :-)

    • Lada Javorkova
      Lada Javorkova | 14. 5. 2010 03:30

      Prosim o upresneni: kolik gramu ci mililitru je kefir a zakysana smetana? A take, prosim, kolik gramu je cokolada na vareni jez pouzivate v tomto receptu? Dekuji predem

    • maru hlinková
      maru hlinková | 13. 4. 2010 12:50

      Vynikající buchta! Velmi rychlá,jednoduchá,no super.A navíc fakt dobrá.Překvapil mě ten krém,ten použiju i jinde. díky

    • Marcela Štětinová
      Marcela Štětinová | 10. 2. 2010 20:15

      Hm, ani mě to s kypřícím práškem nenaběhlo :-( ale chuťově je mooooc dobrá!!! na příště si koupím sodu :-)

    • Zdeňka Slámová
      Zdeňka Slámová | 28. 7. 2009 12:33

      Já to peču na takovým asi středním plechu a dvě zakysanky a dvě čoko by určitě vyšší než buchta nebyly :-) Je to o chuti, jak kdo má rád .....Jsem potěšena, že vám chutnalo.

    • Ivana Císařová
      Ivana Císařová | 21. 7. 2009 09:10

      Bomba! Skvělá buchta, luxusní poleva. Pekla jsem včera večer, polevu jsem dělala z jedné čokolády a jedné zakysanky, stačilo bohatě na velký plech. Jsou to téměř sváteční řezy. Ze 2 čokolád a 2 zakysanek, jak je kdesi v komentáři, by poleva byla snad vyšší než buchta.

    • Zdeňka Slámová
      Zdeňka Slámová | 26. 6. 2009 15:36

      Konečně jsem to stihla i vyfotit!! :-)

    • martina veselá
      martina veselá | 19. 6. 2009 09:51

      Výborné, skvělá poleva!! 1*

    • Zdeňka Slámová
      Zdeňka Slámová | 9. 6. 2009 07:15

      Tak jsem včera opět pekla. Použila jsem kefír 500ml a bylo to akorát.Co se týče toho kypřicího prášku, tak bohužel nevím,jestli je mezi ním a sodou nějaký rozdíl,když se používaj při pečení. Já použila opět sodu a buchta krásně naskočila,vůbec nevypadá jako sražená.Trošku jsem si dopřála a na krém použila 1,5 zakysané smetany a 1,5 čoko na vaření a myslím,že ani dvě a dvě by se tam neztratily :-)A ještě bych připsala, že kefírovku mám v lednici, přece jen když je tam ta smetana....

    • venyss venyss
      venyss venyss | 23. 5. 2009 16:32

      Mám jen takový dotaz, chtěla bych vědět,jestli je buchta po upečení vyběhlá. Neměla jsem totiž sodu,tak jsem dala kypřící prášek a vzhled, né, že by byla buchta sražená,ale má takový "výraz". Jinak chuťové dobré, s polevou úžasné a řekla bych i osvěžující :-).1.

    • venyss venyss
      venyss venyss | 23. 5. 2009 16:29

      Mám jen takový dotaz, mělo by být těsto po upečení vyběhlé? Neměla jsem sodu,tak jsem dala kypřící prášek a né,že by byla sražená,ale má takový vzhled,tak nevím,jestli to může být tou sodou,nebo je to tím kefírem? JInak chuťově výborné s tou polevou úžasné a jaká to byla rychlovka! 1.

    • Zdeňka Slámová
      Zdeňka Slámová | 23. 5. 2009 09:00

      Jsem ráda, že vám chutná. Poleva je opravdu luxusní :-)

    • Gábina H
      Gábina H | 21. 5. 2009 10:42

      Já jsem jí použila jako krém do dortu.

    • Gábina H
      Gábina H | 21. 5. 2009 10:41

      Tu polevu znám, je vynikající

    • Jana Řezníčková
      Jana Řezníčková | 20. 5. 2009 15:09

      Taky musím vyzkoušet i s tou polevou. Možná by nebylo marné potřít buchtičku pikantním džemem a potom teprve natřít polevu.

    • Vlasta Kopová
      Vlasta Kopová | 19. 5. 2009 15:49

      Mňam, mňam, mňam!!! Upekli jsme s maminkou včera z trojité dávky na dva hluboké plechy ( pro 7 dětí akorát). Výška byla tak akorát do pusy a poleva vynikající. Nikdy jsem o této polevě neslyšela, ale opravdu super, budeme opakovat!

    • marie rusnokova
      marie rusnokova | 12. 5. 2009 15:17

      Výborný,rychlý a co se týká polevy-LUXUS.Nikdy by mně nenapadla tato kombinace.Dávám velkou 1!!!!

    • Hana Jelínková
      Hana Jelínková | 29. 4. 2009 08:08

      Tenhle recept už znám dlouho. Moučník je velmi dobrý. Někdy povrch potírám řídkou marmeládou, pak poliji čokoládovou polevou a posypu kokosem.

    • Zdeňka Slámová
      Zdeňka Slámová | 28. 4. 2009 20:53

      Tak ten můj kefír,který jsem tam dala měl na obalu napsáno 400g. Ale myslím,že ani 500ml se nic nezkazí. To moje těsto bylo spíše hustší.

    • Zdeňka Matušková
      Zdeňka Matušková | 28. 4. 2009 20:02

      Prosím, napište kolik toho kefíru. Prodávají se různě velká balení. Děkuji

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Buchty Pečení Levně Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Kakao Kefír Olej Polohrubá mouka Vejce Zakysaná smetana
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Karbanátky z tofu

    Karbanátky z tofu

    Domácí kysané zelí

    Domácí kysané zelí

    Celerová polévka II.

    Celerová polévka II.

    Chlebové "lasagne"

    Chlebové "lasagne"

    Pikantní salát s čočkou

    Pikantní salát s čočkou

    Slaný dort II.

    Slaný dort II.

    Řecký těstovinový salát

    Řecký těstovinový salát

    Nádivkové muffiny

    Nádivkové muffiny

    Okurkový salát s Kyškou

    Okurkový salát s Kyškou

    Doporučujeme

    95 minut
    Hovězí sekaná Wellington

    Hovězí sekaná Wellington

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    28
    Mimosa koktejl
    Mimosa koktejl
    26
    Závitky z hovězího masa
    Závitky z hovězího masa
    25
    Bezlepkové koláče
    Bezlepkové koláče
    25
    Jednoduchá kávová roláda
    Jednoduchá kávová roláda
    22
    Grahamové rohlíky
    Grahamové rohlíky

    Zajímavé články

    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…

    Sledujte nás

    AHA.cz Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    AHA.cz Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    AHA.cz Deník Aha! 20.1.2021

    Deník Aha! 20.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Ženy.cz Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Maminka.cz Představy vs. realita. Vánoční fotky dětí, které se tak úplně nepovedly

    Představy vs. realita. Vánoční fotky dětí, které se tak úplně nepovedly

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Židenický fašistický puč aneb zn. Udělej si sám!

    Vladimír Mertlík: Židenický fašistický puč aneb zn. Udělej si sám!

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Další doporučené recepty:

    Výborná drobenková buchta
    Výborná drobenková buchta
    Výborná holandská omáčka ala svíčková
    Výborná holandská omáčka ala svíčková
    Výborná chlebíčková pomazánka
    Výborná chlebíčková pomazánka
    Výborná omáčka na špagetky
    Výborná omáčka na špagetky
    Výborná ořechová bábovka
    Výborná ořechová bábovka
    Výborná pizza
    Výborná pizza
    • Recepty.cz
    • Výborná kefírovka
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí