• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Info.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • Orbion.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MojeZdraví.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dýně Vánoční cukroví
    • Recepty.cz
    • Výborná kefírovka
    Napište svůj komentář k receptu

    Výborná kefírovka

    autor: vonava-kvetinka
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 39
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Výborná kefírovka
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • 250
        g hladká mouka
      • 100
        g polohrubá mouka
      • 120
        g cukr krupice
      • 1
        ks vejce
      • 1
        ks kefír
      • 200
        ml olej
      • 1
        lžíce jedlá soda
      • 2
        lžíce kakao
    • Poleva
      • 1
        ks čokoláda na vaření
      • 1
        kelímek zakysaná smetana

    Postup přípravy receptu

    1
    Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a vymícháme hladké těsto. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme tak, jak jste zvyklí dle vaší trouby. Já pekla na 170 °C asi 20-25 minut. Musíte zkusit špejlí, zda se těsto nelepí.
    2
    Na vychladlou buchtu natřeme polevu (krém) z rozpuštěné čokolády na vaření a zakysané smetany.
    3
    Recept mám z jednoho časopisu a jelikož mě velmi překvapilo, že tak jednoduchá buchta je opravdu výborná, rozhodla jsem se o recept podělit.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Okurkový salát s kefírem

    Okurkový salát s kefírem

    Meruňkový koláč z kefíru

    Meruňkový koláč z kefíru

    Bábovka z kefíru hrníčková

    Bábovka z kefíru hrníčková

     
    Vyzkoušeli recept

    Komentáře k receptu

    Tito kuchaři vyzkoušeli recept:
    Dáša D Dáša D
    Zuzka Zuzka
    recepty73 recepty73
    KaRa KaRa
    • KaRa | 19. 1. 2014 20:41

      Luxusní těsto, ještě luxusnější poleva...takhle nikdy nezhubnu... :)

    • Barbora K.
      Barbora K. | 5. 11. 2011 19:19

      naprosto vynikající, peču často, manžel kefírovku vyžaduje:)...vždy zklidím úspěch i u návštěv...krásně naběhne-nejlépe po nízkotučném kefíru...ale krém je lepší z dvojité dávky ;-) ...

    • Adelka
      Adelka | 15. 3. 2011 11:22

      Nic moc už dělat taky nebudu, nenaběhla a chuť obyčejná. No prostě zklamání :-(

    • Jitka
      Jitka | 3. 3. 2011 17:01

      Moje nejoblínenější buchta :-) Peču ji každé návštěvě a všichni si ji moc chválí. Na míchání těsta používám elektrický šlehač a buchta je pak ještě nadýchanější :-D Je to mňamka a všem moc doporučuju!!!! <:-)

    • Dáša D | 4. 11. 2010 20:08

      Jednoduchá a výborná!

    • Dáša D | 4. 11. 2010 20:05

      Jednoduchý a výborný recept! :-)

    • Jana Bednarova
      Jana Bednarova | 27. 9. 2010 14:08

      Tak u nás buchta moc chutnala. Dala jsem 1 PRDP a naběhla krásně. Krém byl taky vynikající. Příště bych ho udělala i o chloupek víc. Opravdu skvělá rychlá buchta.

    • Jana Bednarova
      Jana Bednarova | 27. 9. 2010 14:08

      Tak u nás buchta moc chutnala. Dala jsem 1 PRDP a naběhla krásně. Krém byl taky vynikající. Příště bych ho udělala i o chloupek víc. Opravdu skvělá rychlá buchta.

    • Zdenka Kocmichová
      Zdenka Kocmichová | 13. 6. 2010 12:23

      Ani u nas nebyl obrovsky uspech u tohoto kolace. Nabehl mi, dala jsem vice sody, soda citit nebyla. Ale asi to bylo tim, ze jsem do testa zamichala nakrajene kompotovane broskve. Poleva dobra.

    • Olga V.
      Olga V. | 2. 6. 2010 14:43

      Hm, tak ani mne buchta nenabehla. Chutove je ok, ale rekla bych, ze je taky jakoby "srazena".Taky je na muj vkus dost mastna, takze bych mozna polovinu oleje odebrala.Delat uz nebudu, polevu ( nebo ten krem ) se da dat na jiny korpus.

    • Šárka Švajcrová
      Šárka Švajcrová | 31. 5. 2010 19:35

      Těsto perfektní, poleva ani nemluvim, prostě skvělé a rychlé.

    • ladka stafl
      ladka stafl | 31. 5. 2010 15:11

      Já nedávám sodu, ale prášek do pečiva.jinak Petro - nebyla studená trouba? Myslím jako nepředehřátá?

    • Petra Gabková
      Petra Gabková | 31. 5. 2010 14:22

      Nevím co jsem udělala špatně, vše jsem přidávala dle receptu, ale buchta mi tak nějak vůbec nevykynula a vypadala jako ztuhlý pudink.

    • Ludmila Adamíková
      Ludmila Adamíková | 31. 5. 2010 10:04

      Musím se přidat k pochvalným komentářům, buchta sklidila velký úspěch.

    • monika novotná
      monika novotná | 29. 5. 2010 10:00

      Výborné,dávám 1 !

    • Jana Navrátilová
      Jana Navrátilová | 26. 5. 2010 11:50

      Luxusní buchta :o) dělala jsem o víkendu a chutnala opravdu všem. Dávám velkou 1 :o)

    • Vladimír Staško
      Vladimír Staško | 18. 5. 2010 17:36

      Dobra buchta,vsechny porce surovin jsou tak akorat,jak jste potom upresnila v komentari.Zkusil jsem ji a povedla se a to nemam troubu a vsechno pecu v remosce.Diky za recept.

    • Dana K.
      Dana K. | 17. 5. 2010 20:04

      Dělala jsem o víkendu, je dobrá, jen té sody se mi tam zdálo trochu dost. Byla cítit. Krému bych snesla klidně víc, než z jedné 250ml kysané smetany, je výborný.

    • ......... ............
      ......... ............ | 16. 5. 2010 09:47

      Bylo to opravdu výborné,všichni jsme si moc pochutnali já dávám za 1*..:-)

    • Zdeňka Slámová
      Zdeňka Slámová | 14. 5. 2010 17:15

      Kefír používám 500ml (nebo gramů) a ty zakysanky zas až tolik neřeším, většinou mají 200g myslím. Čokoláda na vaření, klasická 100g tabulka.Krém je výborný a dělám ho z dvojité dávky,protože jsme prostě mlsouni. :-)

    • Lada Javorkova
      Lada Javorkova | 14. 5. 2010 03:30

      Prosim o upresneni: kolik gramu ci mililitru je kefir a zakysana smetana? A take, prosim, kolik gramu je cokolada na vareni jez pouzivate v tomto receptu? Dekuji predem

    • maru hlinková
      maru hlinková | 13. 4. 2010 12:50

      Vynikající buchta! Velmi rychlá,jednoduchá,no super.A navíc fakt dobrá.Překvapil mě ten krém,ten použiju i jinde. díky

    • Marcela Štětinová
      Marcela Štětinová | 10. 2. 2010 20:15

      Hm, ani mě to s kypřícím práškem nenaběhlo :-( ale chuťově je mooooc dobrá!!! na příště si koupím sodu :-)

    • Zdeňka Slámová
      Zdeňka Slámová | 28. 7. 2009 12:33

      Já to peču na takovým asi středním plechu a dvě zakysanky a dvě čoko by určitě vyšší než buchta nebyly :-) Je to o chuti, jak kdo má rád .....Jsem potěšena, že vám chutnalo.

    • Ivana Císařová
      Ivana Císařová | 21. 7. 2009 09:10

      Bomba! Skvělá buchta, luxusní poleva. Pekla jsem včera večer, polevu jsem dělala z jedné čokolády a jedné zakysanky, stačilo bohatě na velký plech. Jsou to téměř sváteční řezy. Ze 2 čokolád a 2 zakysanek, jak je kdesi v komentáři, by poleva byla snad vyšší než buchta.

    • Zdeňka Slámová
      Zdeňka Slámová | 26. 6. 2009 15:36

      Konečně jsem to stihla i vyfotit!! :-)

    • martina veselá
      martina veselá | 19. 6. 2009 09:51

      Výborné, skvělá poleva!! 1*

    • Zdeňka Slámová
      Zdeňka Slámová | 9. 6. 2009 07:15

      Tak jsem včera opět pekla. Použila jsem kefír 500ml a bylo to akorát.Co se týče toho kypřicího prášku, tak bohužel nevím,jestli je mezi ním a sodou nějaký rozdíl,když se používaj při pečení. Já použila opět sodu a buchta krásně naskočila,vůbec nevypadá jako sražená.Trošku jsem si dopřála a na krém použila 1,5 zakysané smetany a 1,5 čoko na vaření a myslím,že ani dvě a dvě by se tam neztratily :-)A ještě bych připsala, že kefírovku mám v lednici, přece jen když je tam ta smetana....

    • venyss venyss
      venyss venyss | 23. 5. 2009 16:32

      Mám jen takový dotaz, chtěla bych vědět,jestli je buchta po upečení vyběhlá. Neměla jsem totiž sodu,tak jsem dala kypřící prášek a vzhled, né, že by byla buchta sražená,ale má takový "výraz". Jinak chuťové dobré, s polevou úžasné a řekla bych i osvěžující :-).1.

    • venyss venyss
      venyss venyss | 23. 5. 2009 16:29

      Mám jen takový dotaz, mělo by být těsto po upečení vyběhlé? Neměla jsem sodu,tak jsem dala kypřící prášek a né,že by byla sražená,ale má takový vzhled,tak nevím,jestli to může být tou sodou,nebo je to tím kefírem? JInak chuťově výborné s tou polevou úžasné a jaká to byla rychlovka! 1.

    • Zdeňka Slámová
      Zdeňka Slámová | 23. 5. 2009 09:00

      Jsem ráda, že vám chutná. Poleva je opravdu luxusní :-)

    • Gábina H
      Gábina H | 21. 5. 2009 10:42

      Já jsem jí použila jako krém do dortu.

    • Gábina H
      Gábina H | 21. 5. 2009 10:41

      Tu polevu znám, je vynikající

    • Jana Řezníčková
      Jana Řezníčková | 20. 5. 2009 15:09

      Taky musím vyzkoušet i s tou polevou. Možná by nebylo marné potřít buchtičku pikantním džemem a potom teprve natřít polevu.

    • Vlasta Kopová
      Vlasta Kopová | 19. 5. 2009 15:49

      Mňam, mňam, mňam!!! Upekli jsme s maminkou včera z trojité dávky na dva hluboké plechy ( pro 7 dětí akorát). Výška byla tak akorát do pusy a poleva vynikající. Nikdy jsem o této polevě neslyšela, ale opravdu super, budeme opakovat!

    • marie rusnokova
      marie rusnokova | 12. 5. 2009 15:17

      Výborný,rychlý a co se týká polevy-LUXUS.Nikdy by mně nenapadla tato kombinace.Dávám velkou 1!!!!

    • Hana Jelínková
      Hana Jelínková | 29. 4. 2009 08:08

      Tenhle recept už znám dlouho. Moučník je velmi dobrý. Někdy povrch potírám řídkou marmeládou, pak poliji čokoládovou polevou a posypu kokosem.

    • Zdeňka Slámová
      Zdeňka Slámová | 28. 4. 2009 20:53

      Tak ten můj kefír,který jsem tam dala měl na obalu napsáno 400g. Ale myslím,že ani 500ml se nic nezkazí. To moje těsto bylo spíše hustší.

    • Zdeňka Matušková
      Zdeňka Matušková | 28. 4. 2009 20:02

      Prosím, napište kolik toho kefíru. Prodávají se různě velká balení. Děkuji

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Buchty Pečení Levně Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Kakao Kefír Olej Polohrubá mouka Vejce Zakysaná smetana
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kotlety po čínsku

    Kotlety po čínsku

    Kachna plněná brambory

    Kachna plněná brambory

    Nivoví šneci

    Nivoví šneci

    Pečený kapr

    Pečený kapr

    Kuře s kysanou smetanou

    Kuře s kysanou smetanou

    "Čína" se sojovým masem a kedlubnou

    "Čína" se sojovým masem a kedlubnou

    Rychlé chuťovky nejen ke kávě

    Rychlé chuťovky nejen ke kávě

    Žampiony na grilu

    Žampiony na grilu

    Kynutý knedlík z mikrovlnky

    Kynutý knedlík z mikrovlnky

    Doporučujeme

    Vánoční vanilkové cupcakes

    Vánoční vanilkové cupcakes

    60 minut
    Linecká srdíčka bez lepku

    Linecká srdíčka bez lepku

    40 minut
    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Brusinkovo-mandlové muffiny

    60 minut
    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    45 minut
    Vánoční sobíci

    Vánoční sobíci

    50 minut
    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    50 minut
    Vegetariánský boršč

    Vegetariánský boršč

    30 minut
    Smažené řízky z krkovice

    Smažené řízky z krkovice

    70 minut
    Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky

    Kuře na paprice s jemnými krupicovými…

    Poslední sledované recepty

    77
    Linecké cukroví
    Linecké cukroví
    59
    Vanilkové rohlíčky - rychlé
    Vanilkové rohlíčky -…
    55
    Vaječný koňak
    Vaječný koňak
    47
    Medové perníčky hned k jídlu
    Medové perníčky hned k…
    45
    Marokánky
    Marokánky

    Zajímavé články

    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé, které chcete najít letos pod stromečkem
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé…
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste recepty, díky kterým je dokonale štíhlá
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste…
    Domácí svařák: Jaké víno a koření použít?
    Domácí svařák: Jaké víno a koření použít?
    Vánoční štóla není věda: Naučte se ji letos péct a oslaďte si čekání na Ježíška
    Vánoční štóla není věda: Naučte se ji letos péct…
    Luštěninové polévky, které zahřejí: 5 receptů, které vám zpestří podzim i zimu
    Luštěninové polévky, které zahřejí: 5 receptů,…

    Sledujte nás

    Blesk pro ženy Živý dárek pod stromečkem. Víte, jaké zvířátko dětem vybrat?

    Živý dárek pod stromečkem. Víte, jaké zvířátko dětem vybrat?

    Blesk pro ženy Horoskop lásky a vztahů na rok 2020: Co předpovídá astroložka Martina Boháčová?

    Horoskop lásky a vztahů na rok 2020: Co předpovídá astroložka Martina Boháčová?

    AHA.cz KONEC hvězdy Ordinace: Poslední scény před odchodem...

    KONEC hvězdy Ordinace: Poslední scény před odchodem...

    Dáma.cz Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Dáma.cz NIKOLA (41): Dva dny před svatbou jsem zjistila, že je ženatý

    NIKOLA (41): Dva dny před svatbou jsem zjistila, že je ženatý

    Ženy.cz 5 módních kousků, bez kterých se letošní zimu neobejdou Francouzky

    5 módních kousků, bez kterých se letošní zimu neobejdou Francouzky

    Maminka.cz Babička upřednostňuje jedno vnouče. Podle vědců za to mohou i geny

    Babička upřednostňuje jedno vnouče. Podle vědců za to mohou i geny

    Reflex.cz Babišova vajíčka: Česká legislativa zaspala v oblasti reprodukční medicíny o desítky let

    Babišova vajíčka: Česká legislativa zaspala v oblasti reprodukční medicíny o desítky let

    E15.cz Ve dne bankéř, v noci DJ. Šéf Goldman Sachs zvládá festivaly i firemní akce

    Ve dne bankéř, v noci DJ. Šéf Goldman Sachs zvládá festivaly i firemní akce

    Abecedazahrady Nejošklivější vánoční stromky: Tyhle byste doma v obýváku mít nechtěli

    Nejošklivější vánoční stromky: Tyhle byste doma v obýváku mít nechtěli

    Další doporučené recepty:

    Výborná drobenková buchta
    Výborná drobenková buchta
    Výborná holandská omáčka ala svíčková
    Výborná holandská omáčka ala svíčková
    Výborná chlebíčková pomazánka
    Výborná chlebíčková pomazánka
    Výborná omáčka na špagetky
    Výborná omáčka na špagetky
    Výborná ořechová bábovka
    Výborná ořechová bábovka
    Výborná pizza
    Výborná pizza
    • Recepty.cz
    • Výborná kefírovka
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
     
    Cookies nám pomáhají
    k Vaší spokojenosti
    Soubory cookies nám pomáhají řídit obsah stránky a reklamy tak, aby vyhovovaly Vašim představám.
    Nastavení můžete změnit v zápatí v odkazu cookies.
    Rozumím Zobrazit další informace