Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cibule
    • 2
      ks kuřecí prsa
    • pažitka
    • petrželka
    • paprika
    • 1
      ks těstoviny Balení - Vrtulky nebo musličky
    • okurka
    • dressing Francouzský
    • salát zeleninový

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těstoviny uvaříme, scedíme a necháme vychladnout. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, přidáme olej, koření dle chuti, česnek, med, sůl a trochu kečupu. Necháme chvíli odležet a na rozehřátém oleji restujeme do měkka.

RADA: Jak uvařit těstoviny?

2
Zeleninu nakrájíme na větší kostičky, přidáme pažitku a petrželku. Podáváme maso s těstovinami, zeleninou a zalejeme dresingem.

RADA: 7 tipů na lehké letní saláty

Komentáře k receptu

  • míša
    míša |

    18. 4. 2014 17:54

    :-X uplne me to rozbrecelo :'( je to unavne :-|

  • vendula
    vendula |

    18. 4. 2014 17:50

    :-P <3

  • Anonymous
    Anonymous |

    2. 1. 2013 23:57

    ok

  • vlaďka
    vlaďka |

    30. 6. 2012 10:55

    dost dobrý nápad :-\

  • Anonym
    Anonym |

    29. 3. 2008 19:46

    Já dělám těstovinový salát také a celý rok. V zimě když je zelenina drahá, orestuji kuře na oleji a přidám mraženou zeleninu a grilovaí koření. Krátce podusím a přimíchám do uvařených těstovin. Je to šťavnaté a dobré.

  • Višnja Fryštacká
    Višnja Fryštacká |

    21. 2. 2008 18:18

    Nasolený kuře orestuji na jakémkoli oleji, pokrájené zamíchám i se šťávou do těstovin a přidám nakrouhané hl. zelí, které před vmícháním promnu řádně se solí, čímž trochu změkne a okyselím citronem nebo octem a a když se chci povyrazit tak ani nemusím octovat, ale nacpu do toho červenou řepu i s nálevem a kam se na to hrabou francouzské dresinky.

  • karel janečka
    karel janečka |

    26. 12. 2007 09:56

    Minimálně jednou za dva týdny ho dělají u Ortu v Českých Budějovicích a já si ho dávám jako hlavní jídlo. Vynikající a je mně po něm moc dobře.

  • frantiska kvintusova
    frantiska kvintusova |

    14. 12. 2007 02:54

    vsechno spatne je k necemu dobre

  • frantiska kvintusova
    frantiska kvintusova |

    14. 12. 2007 02:51

    vsechno spatne je k necemu dobre

  • Ládik Špelda
    Ládik Špelda |

    5. 12. 2007 17:08

    Vařím rád ale nedá se to vůbec žrát

  • E-liška
    E-liška |

    13. 9. 2007 11:17

    Francouzský drezing dělám tak, že do hořtice franc. typu postupně přidávám kvalitní olej a stále míchám až se spojí.Pak povolím troškou převařené vody a kapkou octa,někdy přidám lisovaný česnek.Je dobrý i na hlávkový salát,rajčata nebo do fazolového salátu a v lednici pár dní vydrží.Dá se nadstavit i kečupem a majonézou.

  • Anonym
    Anonym |

    2. 9. 2007 19:43

    A pokud dáváte přednost hutnějším zálivkám, můžete si jednoduše vytvořit vlastní a čerstvou - za pomoci jogurtu nebo sýra a třeba již zmíněných bylinek. Do salátů skvěle chutná například sýr Cottage (od Madety!).

  • Anonym
    Anonym |

    2. 9. 2007 10:22

    Samozřejmě že nemusí. Co si do salátu dáte, to v něm budete mít. Osobně nedávám do salátu ani dressing, ani med, ani kečup, případně kápnu trošku panenského olivového oleje a citronové šťávy, cibuli dávám čerstvou a dochutím čerstvými bylinkami - libečkem, bazalkou, atd.

  • Iveta Křenková
    Iveta Křenková |

    30. 8. 2007 13:02

    Ddobrý den.Chtěla bych se zeptat jestli se musí dávat do toho salátu ten Francouský dresing??

  • Kachnicka
    Kachnicka |

    19. 8. 2007 20:47

    Je to strasne dobre popapanicko:-)

  • Danýsek
    Danýsek |

    8. 8. 2007 07:16

    Nevim, když tu cibulku tak jarní a ogrilovanou, místo tý pažitky a petrželky rukolu a olivky a pro výražnější chuť ananas.

  • Marie Nájemníková
    Marie Nájemníková |

    6. 8. 2007 15:04

    Pokud salát necháte vychladit a až pak konzumujete, je vynikající.P.S. Cibuli jsem nakrájela na tenká kolečka.

  • Majka Bauerová
    Majka Bauerová |

    3. 8. 2007 18:13

    já bych to riskla i s olivovým olejem, na něm bych orestovala kuřecí maso, olivový olej snižuje špatný cholesterol!!!ahojky

  • Majka Bauerová
    Majka Bauerová |

    3. 8. 2007 18:10

    lidičky,já si myslím,že to je prímové,kdo četl pozorně,ví,že nejdříve orestujeme maso s kořením,poté až změkne,přidáme čerstvou nakrájenou zeleninku a vmícháme těstoviny,mňam,mňam

  • Moly
    Moly |

    3. 8. 2007 10:38

    No já teda souhlasím s Míšou,je to docela logické,že se zelenina nebude restovat!!!!!!!!!

  • karen
    karen |

    2. 8. 2007 22:19

    Velmi dobre a chutne....

  • majkl fazole
    majkl fazole |

    1. 8. 2007 22:38

    Hanko to jsi tak tupá ?

  • petr bešťák
    petr bešťák |

    31. 7. 2007 15:35

    Je to vynikající recept

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    29. 7. 2007 08:06

    Pani Jiřinka, zelenina sa nerestuje, restuje sa mäso. Pozrite ešte raz recept.

  • Síma
    Síma |

    28. 7. 2007 15:32

    Proc se ptas jestli se ma restovat zelenina?? Umis cist??

  • jiřina Hauslerová
    jiřina Hauslerová |

    27. 7. 2007 17:35

    Já bych tu zeleninu nerestovala vitamíny jsou pryč

  • GEJITKA
    GEJITKA |

    27. 7. 2007 08:01

    V receptu se nepíše nic o tom, že máš restovat zeleninu. Restovat máš naložené maso.

  • Radek Ryšánek
    Radek Ryšánek |

    26. 7. 2007 08:25

    Salát nic moc a ta strašná zelenina

  • Míša
    Míša |

    23. 7. 2007 08:27

    Odpověď pro Hanku: Já osobně bych tu zeleninu nerestovala. Představa změklé okurky v salátu mě moc neláká;)

  • david kumarcis
    david kumarcis |

    22. 7. 2007 22:01

    TO si delate srandu nic lepsiho nemate to takovy kraviny vymysli i moje 15leta sestra ale jsme radi i za to ale na net bych to nedal

  • Veronika
    Veronika |

    22. 7. 2007 12:40

    Do takového salátu je také dobrý dresing Samba od Hellmans .. nebo Tisíce ostrovů ..

  • Hanka
    Hanka |

    21. 7. 2007 22:56

    Zodpoví mi někdo jesli se zelenina ma restovat taky,nebo ne. Děkuji

  • Hanka
    Hanka |

    21. 7. 2007 22:56

    Zodpoví mi někdo jesli se zelenina ma restovat taky,nebo ne. Děkuji

  • Jitka
    Jitka |

    20. 7. 2007 21:58

    Ještě jsem to neuvařila ale už teť mi to chutná :o).

  • Viera K.
    Viera K. |

    20. 7. 2007 18:14

    Hotový dresing by som nikdy nekupovala, je plny konzervačných látok a nie je najvhodnejší vtýchto teplách, radsej si treba urobiť dresing zo smotany alebo jugurtu, je to omnoho lahodnejšie.

  • Anonym
    Anonym |

    18. 7. 2007 18:47

    Je vážně umnění smíchat co si se zakoupeným dresingem!!!!!!!

  • radek M
    radek M |

    18. 7. 2007 11:13

    super jídlo - dík

  • kristýna
    kristýna |

    18. 7. 2007 10:19

    mnam je to vážně dobrý

  • Citatelka
    Citatelka |

    17. 7. 2007 16:50

    aky je francouzsky dressing?

  • líza
    líza |

    16. 7. 2007 21:24

    stane se, všichni pochopily

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    12. 6. 2006 11:24

    Recept byl opraven.

  • Jitka B.
    Jitka B. |

    12. 6. 2006 11:22

    Nejsem autor, ale cituji z receptu...NA ROZEHŘÁTEM OLEJI RESTUJEME DO MĚKKA... Takže maso není syrové!

  • mirek
    mirek |

    12. 6. 2006 11:14

    Podle tohoto receptu se maso podava v syrovem stavu. Ať žije ptačí chřipka. Já bych to asi tepelně upravil. Dobrou chuť