Jak uvařit těstoviny, aby se neslepily

Připravte si velký hrnec, aby těstoviny měly při vaření dostatek prostoru k pohybu a nabyly tak na objemu. Vařte je také ve velkém množství vody - na každých 100 gramů těstovin dáváme 1 litr vody. Jakmile voda začne vřít, osolte ji lžičkou soli. Přidejte těstoviny a zakryjte hrnec pokličkou, aby přišly co nejrychleji k varu. Jakmile se těstoviny začnou vařit, pokličku dejte pryč a ztlumte plamen, aby voda pouze probublávala. Promíchejte, aby se těstoviny nepřilepily ke dnu. Za občasného zamíchání těstoviny vařte po dobu, která je uvedena obalu. Před scezením vody jeden kousek ochutnejte. Po slití vody těstoviny propláchněte studenou vodou a přidejte k nim trošku olivového oleje. Vyhnete se tak slepeným těstovinám.

Recept na těstoviny s olivami najdete zde. 

Mohlo by vám zachutnat