Houby na kyselo bez zavařování

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 6
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 10 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cibule
    • houby
    • deko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby nakrájíme a dáme vařit. Když dosáhnou bodu varu, scedíme je a dáme zpět do hrnce, znovu vařit. To opakujeme 3x.
2
Nakonec scezené houby nandáme do skleniček, přidáme kolečko cibule a zalijeme horkým svařeným dekem. Zavíčkujeme, ale už NEZAVAŘUJEME.
3
Po chvilce otočíme dnem vzhůru. (Houby jsou krásně čisté a nejsou šlemovité).
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule DeKo Houby
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jiří Myška
    Jiří Myška |

    15. 9. 2014 16:11

    tento týden vyzkouším !

  • marie
    marie |

    6. 10. 2012 16:21

    Teď jsem podle receptu udělala celé malé hříbečky,už se těším na ochutnávku :-P

  • David
    David |

    19. 9. 2012 08:36

    Houbyčky jsou super ! Dnes načato a spokojenost :-\

  • hulka.ja
    hulka.ja |

    13. 7. 2012 14:11

    Už aby se rozležely. Ňam.

  • Jarda Hůlka
    Jarda Hůlka |

    13. 7. 2012 13:48

    Tak já jdu takto udělat lišky. Uvidíme jak to dopadne . :-*

  • recepty73
    recepty73 |

    17. 10. 2010 00:18

    1*,ale raději též zavařuji :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    17. 10. 2010 00:18

    1*,ale raději též zavařuji :-)

  • Pája S
    Pája S |

    11. 10. 2010 01:12

    Moc dobré.Dělám skoro stejně,ale používám Deko se sterilací ,to je nutno zavařit.Václavky nejdříve povařím asi 25 minut ve slané vodě.Propláchnu a postupuji dle receptu.Jiné houby není nutno tak dlouho vařit.Zavařuji při 80°C cca 25 minut..Koupím si Deko bez zavařování a vyzkouším.Ono bude chuťově stejné,jen tam bude více konzervantu.:-)

  • hana Valentová
    hana Valentová |

    19. 8. 2010 23:18

    Tak jsem to udelala a uvidíme...

  • Jana
    Jana |

    17. 9. 2007 07:36

    Petře, všechno co zavaříte do nálevu, je ke konzumaci zhruba po 3 týdnech. Dříve ne že by bylo jedovaté, ale chuť nestačí prosáknout zavařované okurky, houby, cukety, zelená rajčata......

  • petr
    petr |

    15. 9. 2007 09:33

    Za jak dlouho je možné takto naložené houby konzumovat? petr

  • Monika x
    Monika x |

    31. 8. 2007 20:54

    dobrý večer, ty houby dáváme opravdu scezené bez nálevu do skleničky???děkuji za odpověd.

  • houba
    houba |

    16. 10. 2006 11:19

    Zavařuji podobně, ale vařím pouze jednou, propláchnu, pak vložím do vařícího nálevu, naplním do skleniček a uzavřu.

Další doporučené recepty: