Nakrájenou cibuli dozlatova osmažíme na části tuku, zasmahneme moukou, zalijeme vývarem a rozšleháme. Přidáme sůl, pepř a zvolna vaříme asi 30 minut....
více o Houbová omáčka
Rohlík natrháme a namočíme do mléka. Po jeho rozmočení lehce vymačkáme a 2x (!) semeleme na masovém strojku spolu s masem, slaninou a cibulí. Poté...
více o Masové karbanátky
Dáme do hrnce vařit na kousky nakrájené maso, až odšumí, vložíme nakrájené na kostičky brambory a na drobno nakrájené čerstvé zelí, ztlumíme plamen a...
více o Ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky
Kýtu nakrájíme na širší nudličky a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, společně osmahneme, podlijeme trochou vody,...
více o Katův šleh
Na rozpuštěném másle s olejem si v hrnci necháme dosklovata osmažit pokrájenou cibuli. Během smažení přidáme rozvonět koření. Poté zaprášíme moukou a...
více o Jednoduchá rajská omáčka
Kuře nakrájíme na malinké kousky (čtverečky nebo nudličky). Dáme do misky, přidáme ostatní přísady a dobře promícháme. Necháme několik hodin proležet...
více o Čínské placičky
Boloňská omáčka: Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový...
více o Tradiční italské lasagne
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do růžova. Přisypeme papriku, přidáme očištěné na kostky nakrájené maso, které orestujeme....
více o Vepřový guláš
Rohlíky do sekané nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Do mísy vložíme maso, rohlíkové kostičky i s mlékem a promícháme....
více o Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Dobře očištěné kuře rozčtvrtíme. Na 1/3 másla osmažíme drobně krájenou cibulku dorůžova, přidáme papriku a ihned zalijeme vařící vodou. Vložíme...
více o Kuře na paprice
Na olivovém oleji zpěníme cibulku. Přidáme oškrábané a na kostičky nakrájené brambory a cuketu. Přidáme kari koření, sůl a zalijeme vodou, jen asi 1...
více o Báječná cuketová polévka
Na menším množství sádla nebo oleje si orestujeme cibuli s pokrájenou klobásou. Ke konci restování přidáme zpěnit papriku, zalijeme vodou, přidáme...
více o Tulácký guláš
Na plátku (lžíci) másla nebo kousku pokrájeného špeku osmažíme cibulku.
K cibulce přidáme pokrájené, krátce předvařené a okapané houby, orestujeme,...
více o Houbová smaženice s vejci
Kuřecí řízky nakrájíme na tenké plátky, lehce naklepeme, mírně osolíme a okořeníme česnekovým pepřem. Pekáč vymažeme olejem a klademe polovinu surovin...
více o Zapečené kuřecí řízečky
Do hrnce na polévku dáme vyškvařit drobné kostičky slaniny, přidáme nasekanou cibuli, papriku, pepř, rajský protlak, oloupané a na kostky nakrájené...
více o Gulášová polévka z mletého masa
Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky stejně jako hermelín, nivu, šunkový salám. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Vše smícháme opepříme mírně...
více o Hermelínové brambory
Na oleji si orestujeme pokrájenou cibuli, pak přidáme pokrájené, osolené a opepřené maso na kousky (kostky, nudličky) a orestujeme také.
Až se voda...
více o Vepřové v mrkvi
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, pak scedíme a pokrájíme na kousky. Květák krátce povaříme a scedíme, pak pokrájíme na větší kousky....
více o Bramborovo-šunkový květák se sýrem
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme lžičkou soli, promícháme s kari kořením a solamylem.
Rychle opečeme na oleji, přidáme nahrubo nakrájené...
více o Kuřecí prsa na kari se smetanou
Opláchnutou čočku namočíme a necháme nabobtnat ve vodě. Pak ji uvaříme doměkka. Na tuku osmažíme dozlatova cibuli nakrájenou na kostičky, zaprášíme...
více o Čočka na kyselo
Maso na segedínský guláš opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na polovině oleje do růžova. Přidáme mletou papriku,...
více o Segedínský guláš
Svíčkovou osolíme, protkneme 2/3 slaniny nakrájené na klínky a na tuku zprudka po všech stranách opečeme. Maso za chvíli vyjmeme, přidáme zbytek na...
více o Svíčková na smetaně
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky. Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme žampiony, okořeníme a dusíme. Hermelínům skrojíme vršky,...
více o Plněný hermelín II.
V hrnci rozehřejeme máslo, osmahneme na něm do sklovata na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme oloupanou a na větší kostky nakrájenou muškátovou dýni a...
více o Dýňová polévka I.
Brambory, cibuli, mrkev, jablko nakrájíme na plátky, dáme do mísy zakapeme olejem, dáme česnek nasekaný na drobno, grilovací koření, hořčici a...
více o Kuřecí stehna po Řecku
Vepřová játra, slaninu a cibuli nakrájíme na slabé plátky. Na rozpálenou pánev dáme anglickou slaninu (je-li libová, přidáme lžíci oleje) a necháme ji...
více o (nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině
Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek posekáme nadrobno. Vše dáme do mísy, přidáme ostatní přísady, dobře promícháme a naplníme vyšší pekáč....
více o Guláš připravený v troubě
V hrnci na másle a na malém plameni osmažte cibuli. Přidejte brokolici a brambory a zalijte vývarem. Vařte, až jsou brambory a brokolice měkké.
Potom...
více o Brokolicová polévka se smetanou
Cibuli a slaninu pokrájíme na kostičky a orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme pokrájené hovězí maso na kostky a také orestujeme.
K masu nasypeme...
více o Sedlácký guláš
Na trošce oleje restujeme na drobno nakrájené, osolené a opepřené maso, ke kterému přidáme hořčici. Potom přilijeme 2 tompy (nebo lečo), kečup a...
více o Srbská směs (nejen) na topinky
Pokrájená vejce, cibuli, okurky, majolkou a pár lžíc láku z okurek dáme do misky. Osolíme, opepříme a zamícháme. Necháme vychladit.
Podáváme s...
více o Rychlý vajíčkový salát
Na sádle osmažíme cibulku do zlatova, přidáme na kostičky nakrájené buřty, dvě lžičky sladké papriky, půl lžičky pálivé papriky (jak máme rádi ostré),...
více o Buřtguláš rychlovka
//Seriálový recept na "Ohnivý kuře" - zdroj TV mini//
Na pekáč dáme spoustu najemno pokrájené cibule, zalijeme černým pivem, navrch položíme osolená...
více o "Ohnivý kuře"
Na másle si zpěníme cibulku, přidáme na jemno nakrájenou slaninu a klobásku a orestujeme. Až pěkně provoní, zalijeme vývarem (cca 1 litr), přidáme...
více o Babiččina zelňačka
Cukety omyjeme, podélně rozpůlíme a vydlabeme dužinu (čím víc, tím víc masové směsi se do nich pak vejde). Dáme na plech vyložený pečícím papírem....
více o Cuketa plněná mletým masem
Naporcované kuře (stehna) osolíme a okořeníme a položíme do pekáče na pokrájenou cibuli, česnek a uzeninu. Stehna poklademe kousky másla, trochu...
více o Kuře (nejen) na zelí
Na oleji osmahneme cibulku (jen co začne chytat barvu), přidáme na kousky nakrájenou, oloupanou a semínek zbavenou dýni a nakrájenou bramboru. Krátce...
více o Pumpkin Soup - Dýňová polévka
Větší plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek masa položíme plátek špeku, půlku oloupaného vejce, okurku a půlku ...
více o Španělské ptáčky z vepřového
Na velmi malé kostičky nakrájíme šunkový salám, cibuli a vejce uvařená na tvrdo. Přidáme tavený sýr, majolku a hořčici a důkladně promícháme.Chlebíčky...
více o Dobrá pomazánka na chlebíčky
Plátky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na tuku. Vyjmeme a do tuku po mase přidáme nakrájenou...
více o Hovězí na houbách II.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, potřeme je z obou stran olejem a necháme odležet. Potom obalíme ve strouhance ...
více o Pečené obložené řízky
Na cibulce osmahneme pokrájené kuřecí řízky a prolisovaný česnek do zlatova, přidáme sůl, pepř a worchestr. Dno zapékací mísy vyložíme pokrájenou...
více o Cuketa vynikající
Na trošce oleje si orestujeme na drobno pokrájený špek a cibuli dozlatova. Maso si pokrájíme na plátky (nebo kostky, záleží na tom, jaké maso...
více o Okurková omáčka z hovězího masa
V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku a maximálně půl minuty mícháme....
více o Hovězí guláš v tlakáči
Zelí slijeme, necháme okapat a rozkrájíme. Zalijeme vodou přidáme kmín a dusíme do poloměkka. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou...
více o Dušené zelí mojí babičky
Na sádle orestujeme drobně pokrájenou cibuli a přidáme na kostky pokrájené maso. Když je maso opečené přidáme papriku a krátce orestujeme, ihned pak...
více o Gulášová polévka z předního hovězího masa
Kotlety naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a vydatně opepříme. Položíme na dno vymazaného pekáče. Poté na kotlety navrstvíme cibuli, tvrdý a měkký...
více o Babiččiny kotlety
Králíka rozporcujeme, osolíme, prošpikujeme a dáme do pekáče.
Přidáme nakrájenou cibuli,česnek a pokmínujeme. Můžeme přidat trochu másla a podlijeme....
více o Pečený králík- jednoduše a chutně