Propláchnutý hrách a kroupy přes noc zvlášť namočíme.
Obojí samostatně uvaříme doměkka v osolené vodě.
Mezitím na sádle opečeme na kostičky nakrájenou...
více o Šoulet
Černou čočku namočte přes noc do vody. Pak ji slijte, vložte do tlakového hrnce s 1,6 l vody, přidejte omyté fazole a 2 lžičky soli. Vařte v tlakovém...
více o Dal Makhani
Na sádle osmahneme dozlatova cibuli pokrájenou na plátky, přidáme kuřecí prsa pokrájená na větší kostky a necháme zatáhnout. Pak přidáme dle uvážení...
více o YESenická kuřecí prsa
V míse smícháme najemno nakrájenou cibuli, olej, sojovou omáčku, sůl, pepř, vejce a podravku. Přidáme na plátky nakrájené maso obalené v solamylu,...
více o Babiččiny masové placičky
Konzervovanou cizrnu slijeme a dobře ji propláchneme.
Očištěnou zeleninu a vejce nakrájíme na menší kousky, společně s olivami přidáme k cizrně,...
více o Cizrnový salát s tuňákem
Brambory a polovinu cukety nastrouháme najemno, zbylou cuketu spolu s mrkví nahrubo a vše dáme do mísy. Přidáme prolisovaný česnek 2 vejce, žervé, sůl...
více o Cuketové placičky s žervé
Mrkev a celer oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Cibuli nakrájejte nadrobno. Vše zprudka restujte na olivovém oleji - když začne zelenina...
více o Těstoviny s restovanou zeleninou
Nejdříve si nakrájíme kuřecí maso na drobné kousky (malé kostičky) a dáme do misky, kde ho smícháme se sojovou omáčkou tak, aby bylo maso obalené ze...
více o Nudle s Hoisin omáčkou
Do masa nakrájíme najemno šunku nebo můžeme nastrouhat na jemném struhadle. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a petrželku.
Přilijeme smetanu ...
více o Telecí mleté biftečky se smetanou
Těstoviny uvaříme dle návodu.
Na troše olivového oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájený česnek, chvilku...
více o Tuňákové těstoviny
Dejte vařit brambory ve slupce. Lilky pokrájejte na kolečka asi 1 cm silná, rozložte je na papírové utěrky, posolte a nechte vypotit asi 10 minut....
více o Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte na lžíci oleje, přidejte uzené maso pokrájené na kostičky a pár minut ho restujte. Zelí slijte, pokrájejte, aby v...
více o Závin se zelím a uzeným masem
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky, špekáčky na půlkolečka nebo na kostičky, cibuli pokrájejte nadrobno.
Na dvou lžících oleje osmažte cibuli...
více o Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.
Brambory oloupejte a pokrájejte na plátky asi 1 cm silné. Uzené maso pokrájejte na kostičky, cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
Zapékací...
více o Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Toastový chléb nakrájejte na malé kostičky, zalijte mlékem a nechte chvíli nasáknout.
Přidejte jednu cibuli pokrájenou nadrobno, mleté maso, nasekanou...
více o Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Rajčata dejte do mísy, zalijte vroucí vodou, do každého lehce píchněte nožem, aby se narušila slupka, a nechte asi 10 minut odstát. Poté rajčata...
více o Krémové lečo
Dejte vařit vodu na těstoviny. Lilek pokrájejte na menší kostičky, dejte ho do cedníku, osolte a nechte asi 5 minut vypotit. Cibuli nakrájejte na...
více o Letní těstoviny
Lilek pokrájejte podélně na čtvrtiny a každý kus pak ještě přepulte. Kusy lilku rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dobře potřete olejem....
více o Frittata s pečeným lilkem
Připravte marinádu. Do kastrůlku dejte cukr a 1 hrnku vody, přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
Tekutinu zredukujte asi na poloviční...
více o Marinovaná pikantní žebra
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme dosklovata. Přidáme nadrobno nakrájené stroužky česneku a mleté maso.
Poté přidáme na kostičky nakrájenou...
více o Chili con carne s kukuřicí
Pohankové kroupy uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Mezitím si na rozehřátém oleji opečeme na plátky nakrájené žampióny (jemně je osolíme)...
více o Pohankové risotto s houbami
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme celer nakrájený na větší kostky a osolíme. Kořenovou zeleninu opečeme lehce dozlatova. Pak přidáme nadrobno...
více o Celerový krém
Cibuli pokrájejte nadrobno, 2 a půl kedlubny a brambory na menší kostičky, česnek na plátky. V kastrolu zpěňte lžíci másla, cibuli orestujte...
více o Jemná kedlubnová polévka
Začněte majonézou kešú. Ořechy namočte přes noc do vody a druhý den je slijte. Rozmixujte je společně s ostatními surovinami dohladka.
Připravte...
více o Veganský burger s majonézou kešú
Cibuli pokrájejte nahrubo, bílou část pórku na kolečka, česnek na plátky. Bagetu natrhejte na malé kousky, dejte do zapékací mísy, zalijte dvěma...
více o Rychlá hrášková polévka s krutony
Připravte vývar. Odřezky ryb dejte do hrnce, přidejte překrojenou mrkev a petržel, rozpůlená rajčata, jednu překrojenou cibuli a 2 stonky řapíkatého...
více o Letní rybí polévka
Brambory oloupejte a pokrájejte na malé kostičky. Mrkve očistěte a uvařte v celku na skus. Poté zchlaďte a pokrájejte na malé kostičky. Cibuli...
více o Vánoční bramborový salát
Rybí hlavu a odřezky z kapra dobře opláchněte, dejte do hrnce, přidejte jednu očištěnou mrkev, petržel, kus celeru a jednu překrojenou cibuli. Zalijte...
více o Jemná rybí polévka
Cibule nakrájené na kostičky osmažíme na oleji. Přilijeme plechovku rajčat, přisypeme plechovku cizrny, přidáme koření (volitelné druhy koření není...
více o Špenátovo-cizrnové karí
Nejprve upečte česnek. Jednotlivým paličkám odřízněte vrchní část, každou pak pokapte olivovým olejem a zabalte do alobalu. Takto připravené je dejte...
více o Polévka z pečeného česneku
Maso očistěte, osolte a opepřete, zeleninu oloupejte. Česnek nakrájejte najemno a mrkev pokrájejte na špalíčky, cibuli ponechte v celku, jen případné...
více o Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Jehněčí nechte 30 minut odležet při pokojové teplotě, pak je ostrým nožem dočistěte (kosti mají být holé). Zeleninu omyjte, mrkev nakrájejte podélně,...
více o Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Mrkve a pastináky dobře očistěte a odkrojte listy. Cibuli nakrájejte na měsíčky. Zeleninu dejte do mísy, osolte, opepřete a dobře obalte 3 lžícemi...
více o Pečená mrkev s balzamikem a mandlemi
Cibuli i řapíky celeru nasekejte nadrobno. Dejte ohřát vývar. V hluboké pánvi nebo v litinovém hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a na středním plameni...
více o Risotto s chřestem
Odlomte dřevnaté konce bílého i zeleného chřestu, přidejte je do hotového vývaru a asi 15 minut povařte. Vývar bude mít intenzivnější chřestovou chuť....
více o Chřestová polévka s pestem
Kořenovou zeleninu omyjte a pokrájejte na kusy, květák rozeberte na růžičky, košťály pokrájejte. Vše rozložte na plech s pečicím papírem. Přidejte...
více o Polévka z pečené zeleniny
Avokáda rozpulte a vyjměte pecku. Dužninu vydlabete lžící do mísy.
Rozmělněte ji klidně šťouchadlem na brambory, pak promíchejte s limetovou šťávou....
více o Guacamole
Cibuli nakrájíme na kostičky. Do hrnce nalejeme olej a přidáme cibuli. Smažíme 5 minut. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek a smažíme další minutu...
více o Krémová hokkaido polévka
Cibuli nakrájíme na kostičky. Do hrnce nalejeme olej a zahřejeme ho. Přidáme cibuli a 5 minut smažíme. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek a...
více o Krémová brokolicová polévka s vejcem
Květáky zbavte listů a dejte do velkého hrnce s vroucí vodou, povařte je 10 minut. Vylovte a nechte chvíli zchladnout. Malým ostrým nožem vyřízněte co...
více o Nadívaný pečený květák
Medvědí česnek propláchněte a dobře osušte, nakrájejte ho na kousky. Cibuli nakrájejte najemno, brambory na kostky.
V hrnci rozehřejte olej a nechte...
více o Polévka z medvědího česneku s pestem
Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostky, cibuli a chilli papričku najemno.
V hrnci na rozehřátém oleji všechnu zeleninu orestujte, asi 4 minuty,...
více o Rajčatová polévka