Gurmánské smažené řízky

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřové maso
    • hořčice
    • pepř mletý
    • sůl
    • tuk
  • Obalení
    • 100
      g uzený sýr
    • 1
      ks vejce
    • mléko
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme po obou stranách hořčicí. Obalíme v jemně nastrouhaném sýru, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Řízky vložíme do rozehřátého tuku a zvolna smažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • anevanu
    anevanu |

    27. 7. 2015 20:35

    chuťově výborné,aby se strouhanka neoddělovala přidala jsem mouku.mazala jsem hořčicí poté sypala strouhaným sýrem,pak obalovala v mouce,potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance.Smažila jsem ve větším množství oleje hodně zprudka .

  • sýr
    sýr |

    14. 12. 2012 13:19

    dobrý řízky, chutnaly nám

  • hikle
    hikle |

    10. 11. 2012 17:31

    Byly dobré.

  • veruuk
    veruuk |

    1. 3. 2012 13:58

    Byly dobré. Asi záleží jaký dáte sýr, ten můj byl trochu slanější... Jinak strouhanka opravdu špatně držela, měla jsem ale úzké a dlouhé řízky, takže to taky mohlo být tím.. Ale děkuji za zajímavý recept! ;-)

  • Petra
    Petra |

    25. 11. 2011 21:33

    Bylo to vyborne..chtela jsem zkusit duelat rizky trochu jinak avybrala jsem si tento recept a opravdu to bylo vynikajici..

  • Ladka
    Ladka |

    12. 11. 2011 19:32

    řízečky mňamozní. už je dělám nějaký ten pátek a jsou perfektní. ;-)

  • recepty73
    recepty73 |

    7. 1. 2011 17:52

    Dobré byly,to určitě,ale gurmánské-to zase né... ;-) .

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    9. 7. 2010 19:51

    MŇAM, MŇAM, MŇAM!!! Takto dobré řízky jsem asi ještě neměla..... Mooooooc nám chutnalo!!!!!!

  • Bohuslava Langrová
    Bohuslava Langrová |

    23. 9. 2007 14:35

    Ted sme řízky dojedly a jsou vinikajíci.Chutnali i dětem.

  • Michal Merka
    Michal Merka |

    11. 3. 2007 10:51

    Smažit na mírném ohni! Těstíčko opravdu na masu nedrží, ale to je mucha. Řízky jsou výborné. Klasické už ani dělat nebudu ;o)

  • Jindrich
    Jindrich |

    17. 1. 2006 08:41

    Uz sem jednou podobne testicko delal, dal sem tam misto rozslehanych vajec uslehany snih z bilku a krome strouhanky i trochu mouky, misto uzeneho syra sem dal smes strouhane Nivy, Hermelinu a eidamu. Vznikla takova jakoby pena, az sem nechtel verit, ze se mi to na panvi "neroztece". Ale drzelo vyborne, testicko bylo krasne jemne, delikatni a takove porezni. :D Chce to hodne rozpalit olej.

  • Anonym
    Anonym |

    7. 1. 2006 21:30

    Kombinace hořčice, sýru a vepřovýho je opravdu delikátní. Moc dobré. Ale těstíčko nedrží na masu. To je problém.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: