• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Bezé roláda
    Napište svůj komentář k receptu

    Bezé roláda

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.6
    hodnotilo: 30
    doba přípravy: 45 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Bezé roláda
    Bezé roláda
    Bezé roláda
    Bezé roláda
    Bezé roláda
    Bezé roláda
    Bezé roláda
    5fotografií
    Nahrát fotku
     

    Bezé je nadýchanéšlehané těsto z bílků, cukru, malého množství mouky a mletých ořechů. Bezé těsto je světlé s drobnými tečkami mletých ořechů, je lehčí a méně sladké, než klasický piškot. Nejlépe se k němu hodí šlehačková náplň nebo náplň z mascarpone.

    Suroviny

    8 porce
      • 70
        g hladká mouka
      • moučkový cukr na posypání
      • 260
        g bílek
      • 2
        ks šlehačka
      • 70
        g lískové oříšky mleté
      • 170
        g cukr krupice

    Postup přípravy receptu

    1
    Bílky a cukr ušleháme do tuha, mouku a oříšky smícháme dohromady a lehce promícháme do ušlehaného sněhu s cukrem. Plech - pečící papír - rozetřít na celý plech 1 cm vrstva. Cedníčkem posypat moučkovým cukrem.

    RADA: Jak skladovat vejce?

    2
    Péci cca při 220 °C cca 6 minut. Vychladlý plát obrátit na čistý pečící papír a spodní sundat. Potřít ušlehanou šlehačkou, zabalit a nechat v chladnu uležet. Poté zbytkem šlehačky potřít a ozdobit. Možno ještě posypat oříšky. Krájet mokrým nožem.

    RADA: 5 vychytávek k pečení sladkého i slaného!

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Ovocné bezé

    Ovocné bezé

    Banány na bezé

    Banány na bezé

    Bezé s višňovu zmrzlinou

    Bezé s višňovu zmrzlinou

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • klaraherejtova88@seznam.cz
      klaraherejtova88@seznam.cz | 30. 3. 2017 12:55

      Dobry den, chtela bych se zeptat kolikk je 260 g bilku a jestli se do slehacky dava ztuzovac =]. Diky za odpoved =]

    • Alena
      Alena | 14. 3. 2017 18:32

      Roladu je lepsi motat teplou na pecicim papiru a nechat smotanou vychladnout,po te teprve naplnit,nepopraska

    • Tahitty | 15. 12. 2015 16:10

      s dovolením sem vložila fotku mé Bezé rolády. smotávám vystydlý plát, trochu popraská, ale nic hrozného, pokud se těsto nepřesuší. pokud vám popraská, zamaskujte to šlehačkou :) u nás je velice oblíbená. Jinak šlehačku dávám i se ztužovačem. Jistota je jistota :)

    • Vendula
      Vendula | 7. 12. 2015 19:16

      neměl by někdo foto jak roláda vypadá hotová??? láká mě ale nejraději recept s fotkou :D :-\

    • Vlasta
      Vlasta | 31. 10. 2015 09:26

      bohužel i mě se roláda nepovedla také mi popraskala :( :-\

    • Lucik.kop | 25. 10. 2013 22:32

      Už se na roládu chystám. Jen by mě zajímalo, zda se po upečení má zabalit a nechat vychladnou zabalená (jako vlastně všechny rolády) nebo ji nechat roztaženou na plechu. Když se zavinuje až jako studená, tak přece musí praskat. Poradíte mi někdo, prosím? O:-)

    • dáša
      dáša | 7. 5. 2013 17:47

      Tak jsem dnes zkusila - asi mám malý plech, ale podle ingrediencí mi to udělalo tlustou placku (asi 1,5 cm). Po vychladnutí jsem začala motat a těsto se mi v záhybech potrhalo. Co jsem udělala špatně? Pekla jsem v rozpálené troubě 6 minut na 220, jak bylo v receptu :-(

    • Dáša
      Dáša | 6. 5. 2013 12:13

      Prosím pěkně - šlehačku jen vyšlehat a nebo i ztužovač? A osladit? Díky :-) :-P

    • MADE | 24. 2. 2013 14:24

      Roládu jsem dělala už po několikáté a je opravdu vynikající . Lehká a lahodná. Dneska jsem ji naplnila ušlehanou šlehačkou do které jsem zamíchala tvaroh a trošku cukru. Bílky jsem měla v mrazáku od vánoc kdy jsem pekla vánočky a na kvalitě to vůbec nebylo znát .

    • Jana Vošická
      Jana Vošická | 11. 11. 2012 16:30

      Tato roláda je u nás doma bezkonkurenčně nejoblíbenější. Místo oříšků používám mandlovou mouku. Před zabalením potřu vanilkovým krémem (ušlehám šlehačku - případně polovinu šlehačky a polovinu mléka - spolu s vanilkovým pudingem určeným k přípravě za studena - žijeme v USA - takže nevím, jaká značka je k dispozici v Česku) a pokladu kostičkami ananasu a čerstvých jahod. Pak klasicky zabalím a nechám rozležet.

    • vera
      vera | 31. 5. 2012 13:52

      Taky jsem jí poprvé jedla ve Františkových Lázních v cukrárně Toša a opravdu je tam vyhlášená jak cukrárna tak roláda. Je superrrr!

    • bla
      bla | 25. 8. 2011 16:59

      260g bílků? Cože?

    • Zdenka Kocmichová
      Zdenka Kocmichová | 14. 5. 2010 17:15

      Evo, díky za vzkaz. Určitě zkusím dle Vašeho návodu. Věřím, že tentokrát se povede zabalit dobře. I tak je to skvělý recept.

    • Eva Švířová
      Eva Švířová | 24. 4. 2010 15:06

      Vzkaz pro paní ZdenuPatrně jste roládu pekla moc dlouho, stačí při té teplotě opravdu 5-6 minut. Když vychladne, obrátíte , resp. vyklopíte jí i se spodním papírem na čistý pečící papír, a ten spodní, který budete mít teď na vrchu, sundáte, na tuto stranu také natíráte náplň, ve spodu máte stranu, která při pečení byla pocukrovaná a leží na čistém papíru. Po nanesení náplně chytnete spodní okraj papíru a zatáčíte roládu. Nemůže se trhat, pokud jste jí nevysušila delším pečením.

    • Eva Řezníčková
      Eva Řezníčková | 16. 3. 2010 18:07

      Děkuji autorce za tento výýýýýborný recept. Dělala jsem jí už 4x a vždycky se povedla. Hodnotím 1.

    • Zdenka Kocmichová
      Zdenka Kocmichová | 27. 2. 2010 14:21

      Výborný recept ze zbylých bílků. Já jsem na náplň použila směs 1 tvarohu a zakysané smetany (nic jiného jsem doma neměla) a mírně osladila. Jen bych potřebovala poradit jak šikovně roládu zabalit (veprostřed jsem měla díru a ze začátku balení se těsto trochu lámalo, nějaké zlomy byly pak i vidět navrchu rolády). Také by mě zajímalo kterou sranu potíráte náplní, já jsem se rozhodla pro tu co se pekla navrchu, jelikož byla méně rovná a povrch rolády jsem chtěla mít hladký. V kažém případě dávám za jedna a děkuji za recept!

    • Zdenka Kocmichová
      Zdenka Kocmichová | 27. 2. 2010 14:20

      Výborný recept ze zbylých bílků. Já jsem na náplň použila směs 1 tvarohu a zakysané smetany (nic jiného jsem doma neměla) a mírně osladila. Jen bych potřebovala poradit jak šikovně roládu zabalit (veprostřed jsem měla díru a ze začátku balení se těsto trochu lámalo, nějaké zlomy byly pak i vidět navrchu rolády). Také by mě zajímalo kterou sranu potíráte náplní, já jsem se rozhodla pro tu co se pekla navrchu, jelikož byla méně rovná a povrch rolády jsem chtěla mít hladký. V kažém případě dávám za jedna a děkuji za recept!

    • Jagi R
      Jagi R | 14. 11. 2009 07:41

      Proč to posypání cukrem před pečením?, to neznám.

    • Eva Švířová
      Eva Švířová | 29. 11. 2008 17:03

      Kateřino v textu je napsáno, že se musí nechat vychladnout, jinak by se šlehačka roztekla a krém také.

    • Kateřina Pohlová
      Kateřina Pohlová | 8. 8. 2008 17:16

      Jsem ve věcech ohledně pečení úplný amatér, zajímalo by mě, jestli se roláda po vyjmutí z trouby natře náplní ještě horká a dá do chladna (nemůže se jí nic stát?), nebo se horká smotá, nechá vychladnout, rozmotá, natře nápní a dá do chladna?

    • Eva Švířová
      Eva Švířová | 16. 2. 2008 12:51

      Už se chladí v lednici, je to má oblíbená, po potření šlehačky tam dávám ještě banán, dnes jsem na střed naskládala kompotovaný ananas, zavinula, potřela šlehačkou a posypala nastrouhanou čokoládou. Rodina čeká na odpolední kávičku, aby se na ní vrhla.

    • Anonym
      Anonym | 16. 2. 2008 12:48

      Ten pečící papír stačí :-)

    • Vlasta Spoustová
      Vlasta Spoustová | 6. 9. 2007 11:37

      Prosím, ten pečící papír stačí, nemusí se mazat a sypat moukou?

    • Anonym
      Anonym | 5. 9. 2007 22:24

      Občas ji mají u nás. Tak jsem hledala recept až jsem ho našla zde. yzkouším to ale místo oříšků dám mandle, protože mám alergii na oříšky, stačí i při jednom kousku. Dám vědět jak to dopadlo. Jitka

    • Anonym
      Anonym | 30. 8. 2007 13:16

      Zkoušel jsem to. Chutná stejně jako si kupuju u nás v cukrárně. Nadýchaná, ořechová, fakt super.Dal jsem recept mamce a ta jí udělala do práce, měla tak velký ohlas že jí bude dělat na svatbu.

    • Martin
      Martin | 10. 7. 2007 17:36

      jdu na to

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 25. 3. 2007 15:21

      Nadýchaná, vynikající roláda. Moc jsme si pochutnali. Díky za recept. Ivana

    • Eva Švířová
      Eva Švířová | 27. 1. 2007 21:57

      vyzkoušela jsem tam dát místo oříšků kokos. Také dobré, nadýchané

    • Eva
      Eva | 2. 12. 2006 18:17

      ten mletý cukr by neměl vadit.

    • Eva
      Eva | 2. 12. 2006 18:15

      Naplnila jsem jí také pařížskou šlehačkou a doprostřed dala banán. Luxusní zákusek :-)

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 18. 11. 2006 12:47

      Včera jsem vyzkoušela, protože jsem potřebovala zpracovat bílky. Povedlo se a na žádost rodiny jsem promazala marmeládou. Během chvilky nezbyl ani drobeček:-)) Dávám 1.

    • Anonym
      Anonym | 15. 10. 2006 19:24

      Chci se zeptat, ten cukr do těsta by mohl být i mletý? děkuji

    • Anonym
      Anonym | 14. 10. 2006 21:29

      Udělala jsem jí už asi 5x. Naposledy jako jeden ze zákusků na svatbě mého syna. Obrovský úspěch.Svatebčané nešetřili pochvalou.

    • Věra Pražáková
      Věra Pražáková | 8. 9. 2006 21:47

      zkusím tuto roládu upéci a pak napíšu, zda se povedla, ale místo lískáčů dám mandle, protože ty doma nemám., tak pa. Věra

    • Eva
      Eva | 6. 7. 2006 20:28

      ne, lískové oříšky pouze umelte, je možné použít vlašské, ale lískové jsou lepší.

    • Anonym
      Anonym | 1. 5. 2006 23:07

      prosím, ty oříšky jsou loupané? děkuji

    • sydula
      sydula | 30. 4. 2006 14:47

      Vyzkoušela jsem,bylo to výborné,je to veliká roláda přes celý plech.Příště chci vyzkoušet s ovocem.Opravdu také všem doporučuji.Sice ty kalorie,ale můžete odolat něčemu tak dobrému?

    • Mariana
      Mariana | 9. 2. 2006 22:37

      Bílků mám pořád dost, často peču a vařím knedlíky a bílky schovávám. Je to luxusní pohádka. Doporučuji všem. Rychlé a ňamka největší.

    • Jana H.
      Jana H. | 20. 8. 2005 20:12

      Ivanko díky. Jana H.

    • Ivana
      Ivana | 20. 8. 2005 16:10

      Je to asi 8 - 9 vajec.Na sklenici do které dávám bílky mám nálepku a tam si dělám čárky, abych věděla, kolik jich tam mám. Viděla jsem také prodávat velké sklenice bílků v Makru.

    • Jana H.
      Jana H. | 19. 8. 2005 18:00

      260 g bílků. Kolik je to asi vajec? Dík.Jana H.

    • Ivana
      Ivana | 19. 8. 2005 12:26

      Děkuji za recept. Vynikající. Příště jí zkusím s pařížskou šlehačkou a dovnitř dám banán. Sklidila jsem úspěch, ale byla rychle pryč. Protože mám schované bílky /vařím často knedlíky/ tak není problém ji udělat znovu. Doporučuji všem.

    • Sandra
      Sandra | 14. 6. 2005 11:27

      Tak tuhle jsem jedla v cukrárně ve Františkových lázních, je to tamnější nejoblíbenější zákuse. Skvělá

    • Eva
      Eva | 3. 6. 2005 22:49

      Je to velmi rychlé a báječné. Lze použít i vlašské ořechy. Na poprvé se mi hned povedla

    • Janina
      Janina | 23. 5. 2005 16:41

      Vypadá to moc lákově. Vyzkouším

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
    Moučníky Zákusky Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hladká mouka Lískové oříšky Moučkový cukr Šlehačka

    Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Tuňáková pomazánka

    Tuňáková pomazánka

    Špenátové palačinky zapečené

    Špenátové palačinky zapečené

    Hrnkové knedlíky s uzeným

    Hrnkové knedlíky s uzeným

    Koložvárské zelí

    Koložvárské zelí

    Zdravý sirup z kopřiv

    Zdravý sirup z kopřiv

    Blesková roláda s pudinkem

    Blesková roláda s pudinkem

    Česnekové závitky se slaninou v omáčce

    Česnekové závitky se slaninou v omáčce

    Jablečná přesnídávka

    Jablečná přesnídávka

    Bramborový salát s okurkou a koprem

    Bramborový salát s okurkou a koprem

    Doporučujeme

    95 minut
    Hovězí sekaná Wellington

    Hovězí sekaná Wellington

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

    Poslední sledované recepty

    36
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    31
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    24
    Šťouchané brambory s květákem a slaninou
    Šťouchané brambory s…
    24
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    22
    Domácí Cheesecake
    Domácí Cheesecake

    Zajímavé články

    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…

    Sledujte nás

    AHA.cz Velký strach o Bohdalovou: Skončila v nemocnici!

    Velký strach o Bohdalovou: Skončila v nemocnici!

    AHA.cz Exmanželka nemocného Štaidla děsí: Řeči o smrtelné posteli

    Exmanželka nemocného Štaidla děsí: Řeči o smrtelné posteli

    AHA.cz Deník Aha! 20.1.2021

    Deník Aha! 20.1.2021

    Dáma.cz Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Dáma.cz Zpátky na výsluní: Které role změnily slavným hollywoodským hercům život?

    Zpátky na výsluní: Které role změnily slavným hollywoodským hercům život?

    Ženy.cz Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Maminka.cz Očekávání vs. realita. Kresby mateřství, které pobaví i uklidní! Jedeme v tom všichni

    Očekávání vs. realita. Kresby mateřství, které pobaví i uklidní! Jedeme v tom všichni

    Reflex.cz Americká inaugurace: Krátká procházka po dějinách ceremoniálů 20. století

    Americká inaugurace: Krátká procházka po dějinách ceremoniálů 20. století

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Další doporučené recepty:

    Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
    Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
    Bešamelová prsíčka v pršutu (prosciutto) s parmezánem
    Bešamelová prsíčka v pršutu (prosciutto…
    Bezděkovská směs
    Bezděkovská směs
    Bezé s višňovu zmrzlinou
    Bezé s višňovu zmrzlinou
    Bezinková limonáda
    Bezinková limonáda
    Bezinková limonáda II.
    Bezinková limonáda II.
    • Recepty.cz
    • Bezé roláda
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí