Bezé roláda

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 170
      g cukr krupice
    • 70
      g hladká mouka
    • 260
      g bílek
    • 70
      g lískové oříšky mleté
    • 2
      ks šlehačka
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bílky a cukr ušleháme do tuha, mouku a oříšky smícháme dohromady a lehce promícháme do ušlehaného sněhu s cukrem. Plech - pečící papír - rozetřít na celý plech 1 cm vrstva. Cedníčkem posypat moučkovým cukrem.
2
Péci cca při 220 °C cca 6 minut. Vychladlý plát obrátit na čistý pečící papír a spodní sundat. Potřít ušlehanou šlehačkou, zabalit a nechat v chladnu uležet. Poté zbytkem šlehačky potřít a ozdobit. Možno ještě posypat oříšky. Krájet mokrým nožem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • klaraherejtova88@seznam.cz
    klaraherejtova88@seznam.cz |

    30. 3. 2017 12:55

    Dobry den, chtela bych se zeptat kolikk je 260 g bilku a jestli se do slehacky dava ztuzovac =]. Diky za odpoved =]

  • Alena
    Alena |

    14. 3. 2017 18:32

    Roladu je lepsi motat teplou na pecicim papiru a nechat smotanou vychladnout,po te teprve naplnit,nepopraska

  • Tahitty
    Tahitty |

    15. 12. 2015 16:10

    s dovolením sem vložila fotku mé Bezé rolády. smotávám vystydlý plát, trochu popraská, ale nic hrozného, pokud se těsto nepřesuší. pokud vám popraská, zamaskujte to šlehačkou :) u nás je velice oblíbená. Jinak šlehačku dávám i se ztužovačem. Jistota je jistota :)

  • Vendula
    Vendula |

    7. 12. 2015 19:16

    neměl by někdo foto jak roláda vypadá hotová??? láká mě ale nejraději recept s fotkou :D :-\

  • Vlasta
    Vlasta |

    31. 10. 2015 09:26

    bohužel i mě se roláda nepovedla také mi popraskala :( :-\

  • Lucik.kop
    Lucik.kop |

    25. 10. 2013 22:32

    Už se na roládu chystám. Jen by mě zajímalo, zda se po upečení má zabalit a nechat vychladnou zabalená (jako vlastně všechny rolády) nebo ji nechat roztaženou na plechu. Když se zavinuje až jako studená, tak přece musí praskat. Poradíte mi někdo, prosím? O:-)

  • dáša
    dáša |

    7. 5. 2013 17:47

    Tak jsem dnes zkusila - asi mám malý plech, ale podle ingrediencí mi to udělalo tlustou placku (asi 1,5 cm). Po vychladnutí jsem začala motat a těsto se mi v záhybech potrhalo. Co jsem udělala špatně? Pekla jsem v rozpálené troubě 6 minut na 220, jak bylo v receptu :-(

  • Dáša
    Dáša |

    6. 5. 2013 12:13

    Prosím pěkně - šlehačku jen vyšlehat a nebo i ztužovač? A osladit? Díky :-) :-P

  • MADE
    MADE |

    24. 2. 2013 14:24

    Roládu jsem dělala už po několikáté a je opravdu vynikající . Lehká a lahodná. Dneska jsem ji naplnila ušlehanou šlehačkou do které jsem zamíchala tvaroh a trošku cukru. Bílky jsem měla v mrazáku od vánoc kdy jsem pekla vánočky a na kvalitě to vůbec nebylo znát .

  • Jana Vošická
    Jana Vošická |

    11. 11. 2012 16:30

    Tato roláda je u nás doma bezkonkurenčně nejoblíbenější. Místo oříšků používám mandlovou mouku. Před zabalením potřu vanilkovým krémem (ušlehám šlehačku - případně polovinu šlehačky a polovinu mléka - spolu s vanilkovým pudingem určeným k přípravě za studena - žijeme v USA - takže nevím, jaká značka je k dispozici v Česku) a pokladu kostičkami ananasu a čerstvých jahod. Pak klasicky zabalím a nechám rozležet.

  • vera
    vera |

    31. 5. 2012 13:52

    Taky jsem jí poprvé jedla ve Františkových Lázních v cukrárně Toša a opravdu je tam vyhlášená jak cukrárna tak roláda. Je superrrr!

  • bla
    bla |

    25. 8. 2011 16:59

    260g bílků? Cože?

  • Zdenka Kocmichová
    Zdenka Kocmichová |

    14. 5. 2010 17:15

    Evo, díky za vzkaz. Určitě zkusím dle Vašeho návodu. Věřím, že tentokrát se povede zabalit dobře. I tak je to skvělý recept.

  • Eva Švířová
    Eva Švířová |

    24. 4. 2010 15:06

    Vzkaz pro paní ZdenuPatrně jste roládu pekla moc dlouho, stačí při té teplotě opravdu 5-6 minut. Když vychladne, obrátíte , resp. vyklopíte jí i se spodním papírem na čistý pečící papír, a ten spodní, který budete mít teď na vrchu, sundáte, na tuto stranu také natíráte náplň, ve spodu máte stranu, která při pečení byla pocukrovaná a leží na čistém papíru. Po nanesení náplně chytnete spodní okraj papíru a zatáčíte roládu. Nemůže se trhat, pokud jste jí nevysušila delším pečením.

  • Eva Řezníčková
    Eva Řezníčková |

    16. 3. 2010 18:07

    Děkuji autorce za tento výýýýýborný recept. Dělala jsem jí už 4x a vždycky se povedla. Hodnotím 1.

  • Zdenka Kocmichová
    Zdenka Kocmichová |

    27. 2. 2010 14:21

    Výborný recept ze zbylých bílků. Já jsem na náplň použila směs 1 tvarohu a zakysané smetany (nic jiného jsem doma neměla) a mírně osladila. Jen bych potřebovala poradit jak šikovně roládu zabalit (veprostřed jsem měla díru a ze začátku balení se těsto trochu lámalo, nějaké zlomy byly pak i vidět navrchu rolády). Také by mě zajímalo kterou sranu potíráte náplní, já jsem se rozhodla pro tu co se pekla navrchu, jelikož byla méně rovná a povrch rolády jsem chtěla mít hladký. V kažém případě dávám za jedna a děkuji za recept!

  • Zdenka Kocmichová
    Zdenka Kocmichová |

    27. 2. 2010 14:20

    Výborný recept ze zbylých bílků. Já jsem na náplň použila směs 1 tvarohu a zakysané smetany (nic jiného jsem doma neměla) a mírně osladila. Jen bych potřebovala poradit jak šikovně roládu zabalit (veprostřed jsem měla díru a ze začátku balení se těsto trochu lámalo, nějaké zlomy byly pak i vidět navrchu rolády). Také by mě zajímalo kterou sranu potíráte náplní, já jsem se rozhodla pro tu co se pekla navrchu, jelikož byla méně rovná a povrch rolády jsem chtěla mít hladký. V kažém případě dávám za jedna a děkuji za recept!

  • Jagi R
    Jagi R |

    14. 11. 2009 07:41

    Proč to posypání cukrem před pečením?, to neznám.

  • Eva Švířová
    Eva Švířová |

    29. 11. 2008 17:03

    Kateřino v textu je napsáno, že se musí nechat vychladnout, jinak by se šlehačka roztekla a krém také.

  • Kateřina Pohlová
    Kateřina Pohlová |

    8. 8. 2008 17:16

    Jsem ve věcech ohledně pečení úplný amatér, zajímalo by mě, jestli se roláda po vyjmutí z trouby natře náplní ještě horká a dá do chladna (nemůže se jí nic stát?), nebo se horká smotá, nechá vychladnout, rozmotá, natře nápní a dá do chladna?

  • Eva Švířová
    Eva Švířová |

    16. 2. 2008 12:51

    Už se chladí v lednici, je to má oblíbená, po potření šlehačky tam dávám ještě banán, dnes jsem na střed naskládala kompotovaný ananas, zavinula, potřela šlehačkou a posypala nastrouhanou čokoládou. Rodina čeká na odpolední kávičku, aby se na ní vrhla.

  • Anonym
    Anonym |

    16. 2. 2008 12:48

    Ten pečící papír stačí :-)

  • Vlasta Spoustová
    Vlasta Spoustová |

    6. 9. 2007 11:37

    Prosím, ten pečící papír stačí, nemusí se mazat a sypat moukou?

  • Anonym
    Anonym |

    5. 9. 2007 22:24

    Občas ji mají u nás. Tak jsem hledala recept až jsem ho našla zde. yzkouším to ale místo oříšků dám mandle, protože mám alergii na oříšky, stačí i při jednom kousku. Dám vědět jak to dopadlo. Jitka

  • Anonym
    Anonym |

    30. 8. 2007 13:16

    Zkoušel jsem to. Chutná stejně jako si kupuju u nás v cukrárně. Nadýchaná, ořechová, fakt super.Dal jsem recept mamce a ta jí udělala do práce, měla tak velký ohlas že jí bude dělat na svatbu.

  • Martin
    Martin |

    10. 7. 2007 17:36

    jdu na to

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    25. 3. 2007 15:21

    Nadýchaná, vynikající roláda. Moc jsme si pochutnali. Díky za recept. Ivana

  • Eva Švířová
    Eva Švířová |

    27. 1. 2007 21:57

    vyzkoušela jsem tam dát místo oříšků kokos. Také dobré, nadýchané

  • Eva
    Eva |

    2. 12. 2006 18:17

    ten mletý cukr by neměl vadit.

  • Eva
    Eva |

    2. 12. 2006 18:15

    Naplnila jsem jí také pařížskou šlehačkou a doprostřed dala banán. Luxusní zákusek :-)

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    18. 11. 2006 12:47

    Včera jsem vyzkoušela, protože jsem potřebovala zpracovat bílky. Povedlo se a na žádost rodiny jsem promazala marmeládou. Během chvilky nezbyl ani drobeček:-)) Dávám 1.

  • Anonym
    Anonym |

    15. 10. 2006 19:24

    Chci se zeptat, ten cukr do těsta by mohl být i mletý? děkuji

  • Anonym
    Anonym |

    14. 10. 2006 21:29

    Udělala jsem jí už asi 5x. Naposledy jako jeden ze zákusků na svatbě mého syna. Obrovský úspěch.Svatebčané nešetřili pochvalou.

  • Věra Pražáková
    Věra Pražáková |

    8. 9. 2006 21:47

    zkusím tuto roládu upéci a pak napíšu, zda se povedla, ale místo lískáčů dám mandle, protože ty doma nemám., tak pa. Věra

  • Eva
    Eva |

    6. 7. 2006 20:28

    ne, lískové oříšky pouze umelte, je možné použít vlašské, ale lískové jsou lepší.

  • Anonym
    Anonym |

    1. 5. 2006 23:07

    prosím, ty oříšky jsou loupané? děkuji

  • sydula
    sydula |

    30. 4. 2006 14:47

    Vyzkoušela jsem,bylo to výborné,je to veliká roláda přes celý plech.Příště chci vyzkoušet s ovocem.Opravdu také všem doporučuji.Sice ty kalorie,ale můžete odolat něčemu tak dobrému?

  • Mariana
    Mariana |

    9. 2. 2006 22:37

    Bílků mám pořád dost, často peču a vařím knedlíky a bílky schovávám. Je to luxusní pohádka. Doporučuji všem. Rychlé a ňamka největší.

  • Jana H.
    Jana H. |

    20. 8. 2005 20:12

    Ivanko díky. Jana H.

  • Ivana
    Ivana |

    20. 8. 2005 16:10

    Je to asi 8 - 9 vajec.Na sklenici do které dávám bílky mám nálepku a tam si dělám čárky, abych věděla, kolik jich tam mám. Viděla jsem také prodávat velké sklenice bílků v Makru.

  • Jana H.
    Jana H. |

    19. 8. 2005 18:00

    260 g bílků. Kolik je to asi vajec? Dík.Jana H.

  • Ivana
    Ivana |

    19. 8. 2005 12:26

    Děkuji za recept. Vynikající. Příště jí zkusím s pařížskou šlehačkou a dovnitř dám banán. Sklidila jsem úspěch, ale byla rychle pryč. Protože mám schované bílky /vařím často knedlíky/ tak není problém ji udělat znovu. Doporučuji všem.

  • Sandra
    Sandra |

    14. 6. 2005 11:27

    Tak tuhle jsem jedla v cukrárně ve Františkových lázních, je to tamnější nejoblíbenější zákuse. Skvělá

  • Eva
    Eva |

    3. 6. 2005 22:49

    Je to velmi rychlé a báječné. Lze použít i vlašské ořechy. Na poprvé se mi hned povedla

  • Janina
    Janina |

    23. 5. 2005 16:41

    Vypadá to moc lákově. Vyzkouším