Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      hrst česnekové výhonky cca
    • 40
      g máslo
    • 1
      lžíce olej
    • 30
      g hladká mouka cca
    • 200
      ml smetana na vaření
    • 400
      ml vývar cca 300 -
    • sůl
    • cukr krupice
    • ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo s olejem rozpustíme v nepřilnavém hrnci, zasypeme hladkou moukou a za stálého míchání jí osmažíme na světlou jíšku.
2
K té pak přilijeme smetanu na vaření a vývar dle potřeby, abychom vařením dosáhli hustoty omáčky jaká nám vyhovuje. Osolíme, přisypeme pokrájené očištěné česnekové výhonky, ze kterých jsme odstranili květenství a vaříme do jejich změknutí na skus (10 - 15 minut) za častého míchání.
3
Omáčku dochutíme cukrem a octem, provaříme a podáváme s vařeným bramborem a vařeným vejcem či plátkem uzeného nebo vařeného hovězího masa.
4
Dochucení je individuální, já dávám zhruba 1,5 lžíce cukru + ocet po necelých lžičkách do požadované chuti.
5
Do omáčky můžeme přidat trochu čerstvého tymiánu nebo nasekaný kopr.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.