Plněná sekaná z bůčku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,2
      kg vepřový bůček Umletého
    • 1
      balení šlehačka
    • 100
      g solamyl (bramborový škrob)
    • hořčice plnotučná
    • sůl
    • pepř mletý
    • tuk Na alobal
  • Náplň
    • 5
      ks vejce
    • uzeniny (Párek, klobása, salám...)
    • nakládané okurky
    • červená paprika
    • máslo
    • sůl nebo i koření dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pomaštěnou folii dáme polovinu směsi z mletého masa, šlehačky, solamylu, soli, pepře. Potřeme hořčicí, nandáme osolená nebo okořeněná vejce, která jsme předem na trošce rozpuštěného másla osmažili na pánvičce a poté nechali zchladnout, pokrájenou okurku, papriku a uzeninu na proužky. Na druhý plát pomaštěné folie rozetřeme druhou půlku směsi z mleté a přiklopíme tu první s náplní, přimáčkneme, uděláme šišku a přeneseme na pekáč.
2
Pečeme asi hodinu v alobalu, pak půl hodiny dopékáme bez folie. Průběžně podléváme.

Komentáře k receptu

  • Motejlová
    Motejlová |

    30. 9. 2012 13:23

    Tak vyzkoušeno. Solamyl nebyl v mase vůbec znát a tvar držela taky dobře, hořčice jsem dala 4 lžíce a trochu sušeného česneku, mňam.

  • Ywetka
    Ywetka |

    27. 7. 2011 22:07

    Normalne solamyl taky nepouzivam, ale asi zacnu! Prvne mi ta potvora nepraskla a to byl teda uspech, protoze mam vzdycky vztek!

  • Jurda
    Jurda |

    26. 7. 2011 14:57

    No solamyl. :-( Tuhle sekanou nemá moc rád. :-*

  • recepty73
    recepty73 |

    29. 10. 2010 23:51

    ...vejce můžete dávat do sekané i smažená(mírně) na másle ;-) :-P

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    29. 3. 2010 14:54

    Pájo, já nedávám ani to vejce,ani mouku či solamyl jen maso ,mléko,sýr.To maso z toho mléka mírně vymačkám.

  • recepty 73
    recepty 73 |

    29. 3. 2010 13:52

    :-(...solamyl pochopitelně do masové směsi :-)

  • Pája S
    Pája S |

    29. 3. 2010 13:26

    Ano,z bůčku dělávám také sekanou či karboše.Jen pomletý bůček,vejce a místo šlehačky mléko a strouhaný sýr,sůl.pepř.Řádně promíchat!Mouka do sekané neexistuje,tu nedávám.Je to senzace a kor plněná.:-)

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    29. 3. 2010 11:51

    Jo, ještě jsem zapomněla je to výborné hodnotím za 1.

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    29. 3. 2010 11:50

    Někam se ztratil ten solamyl, ale předpokládám, že ho dáváš dovnitř do masa, aby lépe drželo při pečení. Já někdy dělám tak že pomletý bůček zaliju JEN mlékem, ono veme tu tučnost z bůčku a nechám stát několik hodin - třeba i do rána v lednici a pak teprve dělám sekanou a nebo přidám strouhaný sýr cihlu a tvaruju placičky a ty peču na pánvi na oleji. Jen mírně solím - sýr je slaný.