Králík po francouzsku

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 31
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks králík
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks celer menší
    • 200
      g uzené maso
    • 50
      g slanina
    • 100
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 5
      ks pepř mletý
    • snítka tymiánu
    • 1
      ks bobkový list

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Porce králíka nasolíme. V pekáčku rozehřejeme máslo na kterém orestujeme slaninu, kuličky pepře, tymián s bobkovým listem. Do pekáčku dáme porce králíka, posypeme nahrubo strouhaným celerem, mrkví a na kostičky pokrájeným uzeným masem.
2
Pokud máme rádi větší kousky zeleniny, můžeme ji místo strouhání pokrájet na nudličky či kostičky.
3
Dáme péct do předehřáté trouby (nejprve zaklopené), podle potřeby podléváme. Pečeme asi 3/4 hodiny až 1 hodinu doměkka.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Medková
    Medková |

    19. 4. 2017 17:50

    Vynikající recept!

  • Renata Slabochová
    Renata Slabochová |

    31. 1. 2017 00:42

    Lepšího králíka jsme ješte neměli a tak určitě doporučuji.

  • Alena Padevětová
    Alena Padevětová |

    9. 11. 2016 15:04

    Vynikající recept. Velmi jsme si pochutnali a ráda zopakuji.

  • Kačka a Tom
    Kačka a Tom |

    9. 10. 2016 15:45

    Dělali jsme si stehna a byla to delikatesa :-D

  • Kačka a Tom
    Kačka a Tom |

    6. 10. 2016 20:21

    Zkusíme v sobotu :-D

  • Makovská
    Makovská |

    2. 10. 2016 14:23

    Byl výborný a chutnal celé rodině. Děkuji za recept.

  • Jarka
    Jarka |

    19. 7. 2016 21:21

    Děkuji za recept,králík byl světový <3 .

  • Ládková
    Ládková |

    26. 12. 2015 17:29

    Vynikající králík. Jsem moc ráda, že jsem zkusila nový recept.

  • Markéta
    Markéta |

    14. 1. 2015 21:30

    Tento recept vypadá velice dobře a myslím, že nám bude zítra králík moc chutnat.

  • Stepova
    Stepova |

    1. 4. 2013 12:10

    V ingrediencich chybi celer,je mozne ho nejak dopsat?Psany je jen v postupu,ja dala jeden cely mensi a byla to velikananaska dobrota.Pekla jsem ho take nejdriv zakryteho a az na posledni minuty odkryla. :-* Dekuji vam.

  • xVx
    xVx |

    9. 6. 2012 15:28

    Super recept, většinou jsme dělal králíka na cibuli, slaniě, česneku, ale tohle vede. Podáváno s kuskusem a práda.

  • baron von Wilkowitz
    baron von Wilkowitz |

    15. 1. 2012 12:19

    Ač vychován na králíku na česneku a nedám na tuto úpravu dopustit, musím zvolat:"Bravo!!!" Je opravdu vynikající a nebojím se říct přímo famózní! Snad dodá "vážnosti" i to, že jen kvůli této recenzi jsem se registroval... ;-)

  • Jenna
    Jenna |

    12. 6. 2011 19:23

    vyborny recept, kralika pecu nejdriv zaklopenyho a pak jen dopecu do zlatave barvy, vynikajici