Králík s hořčicí a majoránkou

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      lžíce dijonská hořčice jemná
    • 1
      lžíce majoránka nasekaná čerstvá nebo lžička sušené
    • 1
      ks králík rozdělený na porce
    • 30
      g máslo
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      stroužek česnek
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 450
      ml vývar z kuřete nebo masoxu
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 150
      ml sladká smetana
    • 2
      lžíce petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hořčici smícháme s majoránkou, směsí potřeme porce králíka a necháme 24 hodin uležet. Ve velkém rendlíku rozpustíme máslo a olivový olej, vložíme porce králíka a zprudka osmažíme. Do kastrolu přidáme pokrájenou cibuli a slaninu a 3-5 minut smažíme, až bude cibule i slanina dozlatova. Přisypeme mouku a necháme zasmažit. Postupně přiléváme vývar a přivedeme k varu. Vrátíme maso, podle chuti osolíme (z vlastní zkušenosti málo znamená více). zakryjeme a dusíme, až králík změkne. Maso vyndáme na talíře. Omáčku asi 2 minuty povaříme, přimícháme smetanu a rozetřený česnek. Ochutnáme, dosolíme, opepříme. Omáčkou zalijeme porce králíka, přizdobíme petrželkou.
2
Jako příloha jsou vhodné opečené brambory, hranolky nebo krokety.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Habka
    Habka |

    27. 2. 2011 13:02

    Moc dobré, pro děti není vhodná ostrá hořčice. Omáčky je hodně a chutná skvěle. Jedli jsme s hranolky i kroketami, vhodný je i knedlík.

  • Markéta Bíblová
    Markéta Bíblová |

    2. 6. 2007 13:47

    TAK JSEM HO V NEDĚLI ZKUSILA, OMÁČKA BYLA DOBR0,Á,0,, 2ANI3 3TAK JSEM HO V NEDĚLI ZKUSILA, OMÁČKA BYLA DOBRÁ, TÝ HOŘČICE JSEM DALA VÍC A NEDÁVALA JSEM TAM SMETANU, ALE MLÉKO. a JEDLI JSME HO S KNEDLÍKEM. hODNOTÍM ZA 1