Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na olivovém oleji. Přidáme mleté maso a za stálého míchání ho lehce opečeme. Přidáme najemno nasekaný česnek,...
více o Cuketové lasagne
Namočit přebraný hrách na 5 - 12 hodin, hnědou rýži namočit na 5 - 12 hodin zvlášť. Po namočení vyprat rýži 1x.
Do 600 ml vařící osolené vody nasypat...
více o Riži-piži (rizoto), základní recept
Utlouct ječné kroupy v hmoždíři, nebo je umlít ve šrotovníku. (Lze umlít do zásoby na měsíc). Namočit na 5 - 11 hod ve sklenici se šroubovacím víčkem....
více o Ječná kaše s luštěninami, základní recept
Brambory omyjeme a oloupeme. Nakrájíme je na kousky jako jsou na obrázku a dáme je do hrnce s vařící vodou. Přidáme trošku soli a olivového oleje a...
více o Steakové hranolky
Do hrnce si dáme vařit vejce natvrdo.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme nakrájený pórek a necháme ho změknout. Poté přidáme zelené fazolky....
více o Zelené fazolky s vajíčkem a cottagem
Mrkev a celer oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Cibuli nakrájejte nadrobno. Vše zprudka restujte na olivovém oleji - když začne zelenina...
více o Těstoviny s restovanou zeleninou
Těstoviny uvaříme dle návodu.
Na troše olivového oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájený česnek, chvilku...
více o Tuňákové těstoviny
Den předem naložte cibuli. Nakrájejte ji na kolečka, dejte do cedníku, spařte vroucí vodou a vložte ji do uzavíratelné sklenice. Do kastrůlku dejte...
více o Marinované cukety s citronovým tvarohem
Dejte vařit brambory ve slupce. Lilky pokrájejte na kolečka asi 1 cm silná, rozložte je na papírové utěrky, posolte a nechte vypotit asi 10 minut....
více o Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Dejte vařit vodu na těstoviny. Lilek pokrájejte na menší kostičky, dejte ho do cedníku, osolte a nechte asi 5 minut vypotit. Cibuli nakrájejte na...
více o Letní těstoviny
Ryby opláchněte, dobře osušte, do každého boku udělejte ostrým nožem tři zářezy, osolte je a rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
Do mixéru...
více o Pečená pražma s mangovou salsou
Lilky pokrájejte na plátky asi 1 cm silné. Rozložte na papírovou utěrku, osolte a nechte asi 5 minut vypotit. Poté je důkladně osušte papírovou...
více o "Pizza" z lilku
Suroviny na zálivku dejte do zavařovací sklenice, uzavřete víčkem a důkladně protřepejte. Oříšky nasucho opečte na pánvi, jakmile na nich začne...
více o Salát s ořechy a bobulemi
Lilek pokrájejte podélně na čtvrtiny a každý kus pak ještě přepulte. Kusy lilku rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dobře potřete olejem....
více o Frittata s pečeným lilkem
V misce prošlehejte tekuté suroviny na marinádu, přidejte utřený česnek, sůl a pepř. Maso ponořte do marinády alespoň na 30 minut.
Rozehřejte gril....
více o Steakový salát s balzamikem
Meloun nakrájejte na čtvrtky nebo osminky, podle velikosti. Každou část ještě příčně pokrájejte na plátky a odkrojte slupku i s bílou částí.
Gril...
více o Salát s grilovaným melounem
Chřest omyjte, odlomte dřevnaté konce a škrabkou na zeleninu ho nakrouhejte na „pentle“. Semínka nasucho opražte na pánvi, stačí pár minut, než se...
více o Chřestový salát s vejcem
Cibuli pokrájejte nahrubo, bílou část pórku na kolečka, česnek na plátky. Bagetu natrhejte na malé kousky, dejte do zapékací mísy, zalijte dvěma...
více o Rychlá hrášková polévka s krutony
Bagetu nakrájejte na plátky, jahody na kousky, bazalku nadrobno.
Plátky bagety nasucho opečte na rozpálené pánvi. Zastříkněte je olejem, balzamikem,...
více o Crostini s mozzarellou a jahodami
Broskev nakrájejte na plátky, z tymiánu shrňte lístky.
Chléb opečte o obou stran nasucho na pánvi. Zastříkněte ho olivovým olejem, potřete sýrem a...
více o Bruschetty s krémovým sýrem a broskví
Žampiony nakrájejte na tenké plátky.
Ořechy, petrželku, tymián a česnek umixujte jako na pesto, přidejte citronovou šťávu a postupně tenkým pramínkem...
více o Bruschetty s čerstvým sýrem a houbami
Bagetu překrojte napůl a ještě podélně na čtvrtky. Cuketu nakrájejte na mandolíně na dlouhé jemné plátky. Petrželku nakrájejte najemno. Z poloviny...
více o Bruschetty s ricottou a cuketou
Z rybích filetů odstraňte zbylé kosti. Dobře to jde pinzetou. Filety položte kůží dolů, tenčím ostrým nožem zakrojte u ocasu do masa, sjeďte pod kůži...
více o Ceviche ze pstruha s letním ovocem
Pstruhy omyjte a osušte papírovou utěrkou, do kůže ryb udělejte ostrým nožem pár krátkých zářezů. Dva citrony a dvě šalotky pokrájejte na tenká...
více o Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Začněte přípravou čatní. Šalotky a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Rebarboru oloupejte a pokrájejte na kousky. V kastrůlku rozpalte lžíci oleje...
více o Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Nejprve upečte česnek. Jednotlivým paličkám odřízněte vrchní část, každou pak pokapte olivovým olejem a zabalte do alobalu. Takto připravené je dejte...
více o Polévka z pečeného česneku
Uvařte těstoviny. Semínka nasucho opražte na pánvi, česnek oloupejte, sýr nastrouhejte najemno.
Do mixéru natrhejte rukolu, přidejte česnek, semínka,...
více o Těstoviny s rukolovým pestem
Maso očistěte, osolte a opepřete, zeleninu oloupejte. Česnek nakrájejte najemno a mrkev pokrájejte na špalíčky, cibuli ponechte v celku, jen případné...
více o Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Mrkve oloupejte, nakrájejte na hranolky a dobře osušte.
Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Hranolky promíchejte s olejem a...
více o Mrkvové hranolky z trouby
Mrkve a pastináky dobře očistěte a odkrojte listy. Cibuli nakrájejte na měsíčky. Zeleninu dejte do mísy, osolte, opepřete a dobře obalte 3 lžícemi...
více o Pečená mrkev s balzamikem a mandlemi
Do mísy nasypte mouku a uprostřed udělejte důlek. Vklepněte do něj vejce a pomocí vidličky začněte rukama zpracovávat těsto. Výsledkem má být hladké...
více o Tagliatelle s violkami
Cibuli i řapíky celeru nasekejte nadrobno. Dejte ohřát vývar. V hluboké pánvi nebo v litinovém hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a na středním plameni...
více o Risotto s chřestem
Suroviny na pesto dejte do mixéru, koriandr použijte i se stonky a umixujte.
Konzistenci upravte přidáním trochy oleje. Chřestu odlomte dřevnaté konce...
více o Chřestové balíčky s koriandrovým pestem
Brambory uvařte doměkka. Slijte, rozložte do pekáče nebo na plech vyložený pečicím papírem a paličkou nebo dnem těžšího hrnku každou rozmáčkněte....
více o Grilovaný chřest s pečenými bramborami