Brokolicová polévka

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brokolici očistíme, omyjeme, rozdělíme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na plátky.
2
Česnek nasekáme a podusíme na tuku s nakrájenými košťály. Přelijeme vývarem a povaříme na mírném ohni asi 5 min.
3
Přidáme růžičky brokolice a vaříme dalších 10 min. Pak brokolici spolu s vývarem rozmixujeme.
4
Za stálého míchání přidáme smetanu a dochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • dani
    dani |

    23. 2. 2017 20:15

    Do této polévky přidávám několik nakrájených žampionů.

  • mamkamilka
    mamkamilka |

    21. 2. 2015 13:23

    Vařila jsem přesně podle receptu a byla jsem rodinou pochválena za výbornou polévku ;-)

  • skucik24
    skucik24 |

    25. 6. 2014 10:55

    Veľmi chutna polievka :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    3. 5. 2011 09:06

    ... na jednu brokolici dávám kelímek smetany :-P

  • Ivana
    Ivana |

    20. 4. 2011 18:58

    Moc se neliší od porkové polévky, jenom snad zakysanou smetanou a česnekem. Dělám obě, obé dobré. K polévce je dobrý rohlík nakrájený na kolečka s kouskem sýra zapečený.

  • Aryapavel
    Aryapavel |

    20. 4. 2011 18:27

    Výborná byla, a proto málo jí bylo.

  • cullene
    cullene |

    8. 3. 2011 11:49

    Já brokolici moc nemusím,ale pochutnali jsme si všichni.....je výborná :-)

  • veronika
    veronika |

    6. 3. 2011 11:32

    jdu zkusit :-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    23. 1. 2011 19:37

    Jiří, ještě tam šoupneš šlehačku, vzhledem k tomu, že ořežeš košťály si myslím, že to bude krémové, a to by být mělo :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    23. 1. 2011 19:17

    750 g brokolice + 1/2 l vývaru = nebude z toho spíš kaše? :-\

  • kefka
    kefka |

    22. 1. 2011 23:09

    Moc dobrá, akorát jsem přidala k česneku ještě zázvor a nastavila jsem jí špenátem..

  • Eva
    Eva |

    8. 11. 2010 10:58

    Vypadá jednoduše. Ten česnsk ji krásně provoní. Jdu ji vyzkoušet. :-)