Lotrinský quiche

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 75 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: MartinaH123

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks listové těsto
    • 200
      g slanina v celku
    • 100
      g ementál
    • 100
      g mladý zelený chřest může být i v nálevu
    • 200
      ml créme fraiche
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 3
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Předehřejte troubu na 190°C.
2
2. Dejte povařit čerstvý chřest (cca 3-5 minut) a pak schlaďte studenou vodou, slaninu opečte na pánvi (cca 1 minutu) a slijte tuk.
3
3. 3/4 sýra nakrájejte na kostičky, zbytek nastrouhejte stranou.
4
4. V misce smíchejte crème fraîche se smetanou a rozšlehanými vejci, osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek.
5
5. Do koláčové formy vložte rozválené listové těsto, na něj nasypte slaninu a kostky sýru, zalijte směsí z misky a ozdobte chřestem a strouhaným sýrem.
6
6. Pečte cca 25-30 minut nebo do zezlátnutí.
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.