• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Bochánky z odpalovaného těsta
    Napište svůj komentář k receptu

    Bochánky z odpalovaného těsta

    autor: PavlínaMašindová
    0.0
    moje hodnoceni
    3.0
    hodnotilo: 4
    doba přípravy: 30 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Bochánky z odpalovaného těsta
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    10 porce
    • Na těsto
      • 150
        g hladká mouka musí být prosetá
      • 1
        špetka sůl
      • 2
        ks vejce lehce rozšleháme
      • 300
        ml studená voda
      • 125
        g máslo
    • Na náplň
      • 100
        g cukr
      • hladká mouka
      • mléko
      • želatinový ztužovač
      • 3
        ks žloutek

    Postup přípravy receptu

    1
    Těstíčko:
    2
    Máslo a vodu se solí uvedeme v hrnci k varu, pak za stálého míchání vsypeme všechnu mouku a budeme míchat tak dlouho, dokud nebude těsto hladké a bude se odtahovat od stěn. Těsto necháme 10 minut chladnout a pak začneme vmíchávat rozšlehaná vejce. Míchejte tak dlouho, aby bylo krásně hladké, ale tak pevné, aby vytvářelo špičky. Těsto poprášíme moukou a dáme na 30 minut odpočinout do ledničky.
    3
    Troubu předehřejte na 200 stupňů a vymazejte plech, který pokropte vodou, aby se v troubě vytvářela pára a těsto nadlehčila. Na plech vytvoříme bochánky asi 5 cm od sebe, aby se těsto mohlo roztáhnout a pečte asi 20 minut, dokud nevyběhnou a nebudou zlaté. Po upečení nařízněte bochánky, aby mohla uniknout pára, a nechte dojít v troubě.
    4
    Náplň:
    5
    Prošlehejte v hrnci cukr se žloutky, až bude směs hustá a krémovitá. Vmíchejte trochu hladké mouky a vlijte horké mléko a to celé vařte za stálého míchání asi 2 minuty. Do horkého krému vmícháme změkčenou želatinu a necháme vychladnout.
    6
    Bochánky rozpůlíme a můžeme plnit krémem nebo můžeme plnit zespodu cukrářským sáčkem.
    7
    Dobrou chuť. :)
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

    Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

    Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

    Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného…

    Jablečné knedlíky z odpalovaného těsta s ořechy

    Jablečné knedlíky z odpalovaného…

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Tana
      Tana | 1. 3. 2013 14:30

      a kolik minut michate vy kdy se vaři? :-[

    • Klára K. | 27. 9. 2012 17:27

      Veľmi pekne vypadajú ;-) ;-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty Odpalované Vánoční cukroví
    Moučníky Zákusky Cukroví Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Děti Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Mléko Studená voda Sůl Vejce Želatinový ztužovač Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Nejlepší makovec

    Nejlepší makovec

    Kastrůlkové ražniči

    Kastrůlkové ražniči

    Rychlá vločková polévka

    Rychlá vločková polévka

    Smažená tlačenka s falešným bramborovým salátem

    Smažená tlačenka s falešným…

    Šneci s anglickou slaninou a kořením

    Šneci s anglickou slaninou a kořením

    Rajská polévka se špeclemi

    Rajská polévka se špeclemi

    Hlávkové zelí na pivu

    Hlávkové zelí na pivu

    Báječné ovocné řezy - krémeš

    Báječné ovocné řezy - krémeš

    Jednoduché pečené vepřové ocásky

    Jednoduché pečené vepřové ocásky

    Doporučujeme

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    32
    Kuřecí stripsy jako z kfc
    Kuřecí stripsy jako z kfc
    31
    Domácí malinová marmeláda
    Domácí malinová marmeláda
    28
    Kapsy se zeleninou ala svíčková
    Kapsy se zeleninou ala…
    24
    Polévka z fazolí a hub s topinkami
    Polévka z fazolí a hub s…
    23
    Měkké škvarkové placky pro lenochy - zadělávané v pekárně
    Měkké škvarkové placky…

    Zajímavé články

    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    AHA.cz Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    AHA.cz Deník Aha! 27.1.2021

    Deník Aha! 27.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit ani žít? Těmto to nebude fungovat!

    Která znamení by spolu neměla chodit ani žít? Těmto to nebude fungovat!

    Ženy.cz 6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    Maminka.cz Maminkou roku 2020 je Kateřina Tichá! Kdo vyhrál jednotlivé kategorie?

    Maminkou roku 2020 je Kateřina Tichá! Kdo vyhrál jednotlivé kategorie?

    Reflex.cz Vladimír Pikora: Povinné respirátory jsou jen novým příjmem pro rozpočet, který chce Maláčová zase podojit

    Vladimír Pikora: Povinné respirátory jsou jen novým příjmem pro rozpočet, který chce Maláčová zase podojit

    E15.cz Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Další doporučené recepty:

    Bochánek, který se vždy povede
    Bochánek, který se vždy povede
    Bochánky (koblihy) s mákem smažené
    Bochánky (koblihy) s mákem smažené
    Bochánky s nádivkou
    Bochánky s nádivkou
    Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
    Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
    Bolognese (boloňské) karbanátky
    Bolognese (boloňské) karbanátky
    Boloňská omáčka
    Boloňská omáčka
    • Recepty.cz
    • Bochánky z odpalovaného těsta
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí