Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      ml mléko
    • sůl na špičku lžičky
    • 40
      g hera nebo máslo
    • 300
      g hrubá mouka dle hustoty
    • 1
      ks vejce
    • mouka na podsypání
    • čerstvé ovoce dle chuti - meruňky, nektarinky, broskve, jablka, třešně, višně, švestky...
  • Dohotovení dle chuti
    • zakysaná smetana
    • šlehačka
    • bílý jogurt
    • tvrdý tvaroh
    • rozpuštěné máslo
    • mák mletý
    • skořice - mletá
    • perník na strouhání
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mléko svaříme se solí a tukem. Do vařícího mléka nasypeme mouku (300-400 g) za stálého míchání. Čím méně mouky přidáme, tím budou knedlíky jemnější. Nejrychlejší je to s pomocí mixéru (šlehače). Vznikne nám hutná kaše, kterou necháme zchladnout a zašleháme do ní poté ještě vejce. Konzistence se nebojíme, pracujeme na pomoučněném stole (na to používáme polohrubou nebo hrubou mouku).
2
Těsto přendáme na pomoučněný stůl, zaprášíme moukou a ještě z lehka v ruce propracujeme. Rozdělíme na stejně velké kuličky, které naplníme ovocem dle vlastní chuti. Knedlíky naházíme do vroucí vody se špetkou soli, přivedeme k varu a vaříme 4-5 minut. Pak knedlíky scedíme, nandáme na talíře, dozdobíme dle chuti a druhu ovoce a ihned podáváme.
3
Těsta je zhruba na 10-12 knedlíků.

Komentáře k receptu

  • Christine
    Christine |

    18. 8. 2015 14:25

    Musela jsem podsypavat o trochu vic nez u jinych knedliku, ale nakonec to byly pry ty nejlepsi knedliky. Dekuji

  • Apolinka1
    Apolinka1 |

    8. 6. 2015 11:45

    Moc dobré. Z jiného těsta ovocné knedlíky, už dělat nebudu.