Jablečné čatní

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg jablka
    • olej
    • 300
      g cibule
    • 350
      g cukr krystal
    • 250
      ml ocet
    • 2
      ks chilli papričky
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř celý
    • 2
      ks bobkový list
    • tymián trocha sušeného
    • 1
      lžička zázvor
    • 1
      špetka cayenský pepř

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli s třetinou cukru, dokud cukr nezkaramelizuje. Potom přilejeme ocet, přidáme nakrájená oloupaná jablka, zbytek cukru, nakrájené chilli papričky, sůl, pepř, bobkové listy, tymián, zázvor, cayenský pepř a přikryté vaříme na minimu 30 minut, dokud omáčka nezhoustne.
2
Vyjmeme bobkové listy a horkou omáčku plníme do malých skleniček, uzavřeme, otočíme dnes vzhůru a necháme vychladnout. Potom odložíme. Podáváme ke grilovanému, pečenému masu (teplému i studenému) a k uzeninám.
3
Poznámka: pokud někdo nemá rád pikantní, vynechá chilli papričky a nahradí je nadrobno nakrájenou červenou paprikou.

Komentáře k receptu

  • Filip
    Filip |

    5. 11. 2015 20:27

    Kvalitní česká poradna, kde vám poradí nejen o vaření. http://www.czporadna.cz/va%C5%99en%C3%AD-j%C3%ADdlo :-) :-)

  • Zumbistka
    Zumbistka |

    28. 9. 2011 13:02

    není nutné sterilovat?

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    30. 10. 2007 17:16

    Martinka, do tohto čatní cesnak sa nedáva. Do iného čatní ho dávam, ale tu nepatrí. Vyskúšajte a uvidíte, že je to dobré tak ako je :)))

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    30. 10. 2007 15:03

    Pro Martinu.... tak zkuste Jablečné čatní II to je taky moc moc dobré !!!!!!!!!!!!!!!! takto dělám s úspěchem a nebojte se toho octa !!

  • Martina
    Martina |

    30. 10. 2007 13:47

    Zdravím, v ostatních receptech na čatní se přidává i česnek, je možné ho tam taky dát nebo to razantně změní chuť ? máte někdo vyzkoušeno ? díky za odpověď.. Martina

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    24. 8. 2007 20:44

    Vierka, závidím ti tie jablká, u nás všetky pomrzli, práve jablone kvitli, keď prišli silné mrazy. Takže tohto roku asi zostaneme bez jablkového čatní:((( Mámj ešte zopár fľaštičiek z minulého roka, tak si ich šetrím. Tento recept mám už dávno, preto som ho tu napísala, že ľuďom chutí :)))

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    24. 8. 2007 14:51

    Myslím, že nastala vhodná doba na tento recept. Jablíček je letos až až. Loni tento recept byl úspěšný tak si dám repete. Zdravím Airan :-))

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    24. 5. 2006 10:21

    Ukladam na jablecnou sezonu:-)