• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Jehněčí panenka s višňovým čatní
    Napište svůj komentář k receptu

    Jehněčí panenka s višňovým čatní

    autor: F.O.O.D.
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: 30 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Jehněčí panenka s višňovým čatní
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 750
        g višně
      • 100
        ml šťáva z hroznů červené
      • 50
        ml červené víno
      • 3
        ks šalotka
      • 1
        lžíce hořčičné semínko
      • 4
        ks hřebíček
      • 1
        ks bobkový list
      • 3
        lžíce cukr přírodní
      • 2
        lžíce pektin
      • 500
        g jehněčí maso panenka
      • 1
        lžíce olivový olej
      • 150
        g kozí sýr
      • sůl
      • pepř mletý

    Postup přípravy receptu

    1
    Opláchnuté a vypeckované višně svařte v hrnci s hroznovou šťávou, vínem, nakrájenými šalotkami, kořením a cukrem, asi 10 minut.
    2
    Posypte pektinem a nechte přejít varem. Vyjměte celá koření a třešňové čatní případně dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem. Maso opláchněte a osušte. Na velké pánvi rozehřejte olej a maso na něm opečte z každé strany 3 až 4 minuty.
    3
    Sýr nakrájejte na plátky a položte na maso. Přikryjte poklicí, aby se sýr natavil. K masu výborně chutnají brambory zapečené s trochou rozmarýnu a pikantní višňové čatní.
    4
    Know-how: Stejným způsobem můžete upravit běžnější vepřovou panenku.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Panenka se šalotkou

    Panenka se šalotkou

    Rebarborové čatní

    Rebarborové čatní

    Jablečné čatní

    Jablečné čatní

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Mišule1 | 10. 2. 2015 20:33

      No, řekla bych, že se čerstvé višně se dají celkem dobře nahradit těmi kompotovanými nebo mraženými ;-) :-P

    • Eva
      Eva | 5. 2. 2015 22:07

      Co nejdřív :-D Višně jsou v létě a to bude někdy za půl roku.

    • Mišule1 | 5. 2. 2015 21:13

      To vypadá velmi lákavě, co nejdříve vyzkouším :-)

    • Vlasta Novák | 2. 7. 2012 15:17

      Dobrý den, díky za upozornění. Opraveno...

    • svišť | 2. 7. 2012 11:57

      Třešňové čatní se dělá z višní ??? O:-) O:-) O:-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
    Maso Jehněčí Červen Oběd Večeře Pečení Vaření Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Cukr Hořčičné semínko Hřebíček Jehněčí maso Kozí sýr Olivový olej Pektin Pepř mletý Šalotka Šťáva z hroznů Sůl Višně
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Smažený sýr bez smažení

    Smažený sýr bez smažení

    Páteční lívanečky

    Páteční lívanečky

    Pampeliškový med II.

    Pampeliškový med II.

    Kávové muffiny

    Kávové muffiny

    Lilková směs s nivou

    Lilková směs s nivou

    Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

    Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

    Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré

    Hrášková polévka s česnekovými…

    Americké palačinky s horkými jablky

    Americké palačinky s horkými jablky

    Kávovo-ořechová roláda

    Kávovo-ořechová roláda

    Doporučujeme

    40 minut
    Makové kytky s citronem

    Makové kytky s citronem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    241
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    47
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    30
    Řezy Raffaelo
    Řezy Raffaelo
    26
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…
    26
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně

    Zajímavé články

    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Jak se mění vagina ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Jak se mění vagina ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Ženy.cz Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Maminka.cz Co všechno musí zvládnout lékařka v porodnici za jedinou směnu? Podívejte se!

    Co všechno musí zvládnout lékařka v porodnici za jedinou směnu? Podívejte se!

    Reflex.cz Babiš chce zrušit státní maturity. Začíná školství sesedat z parního stroje?

    Babiš chce zrušit státní maturity. Začíná školství sesedat z parního stroje?

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady I v zimě můžete pěstovat bylinky

    I v zimě můžete pěstovat bylinky

    Další doporučené recepty:

    Jehněčí na mangoldu s citronem
    Jehněčí na mangoldu s citronem
    Jehněčí na víně
    Jehněčí na víně
    Jehněčí nožička dušená v zelenině
    Jehněčí nožička dušená v zelenině
    Jehněčí pečeně
    Jehněčí pečeně
    Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
    Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…
    Jehněčí plec pečená
    Jehněčí plec pečená
    • Recepty.cz
    • Jehněčí panenka s višňovým čatní
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí