Jehněčí na mangoldu s citronem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks jehněčí kotlety
    • sůl
    • pepř mletý
    • 170
      g řecký jogurt - pravý
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 0,5
      hrst petrželka
  • Salát
    • 1
      ks mangold
    • 1
      ks cibule
    • 1
      hrst piniové oříšky nepovinně
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce med
    • 3
      ks citron

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kotlety osolte, opepřete a naložte do jogurtu s olejem, drceným česnekem a petrželkou. Marinujte v chladu minimálně 1 hodinu. Maso osušte a z obou stran ogrilujte, asi 5 minut z každé.
2
Mangold zbavte tuhého řapíku, pokrájejte a spařte. Propláchněte studenou vodou a nechte okapat. V míse promíchejte s jemně nakrájenou cibulí.
3
Na pánvi nasucho opražte oříšky a vmíchejte do salátu.
4
Z oleje, medu a šťávy z 1 citronu umíchejte zálivku a promíchejte. Podávejte se skrojky citronu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.