Koblížky plněné krémem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 85 minut
počet porcí: 20 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 60
      g máslo
    • sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 50
      g moučkový cukr
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 40
      g droždí
    • řepkový olej na smažení
    • 250
      ml mléko polotučné
    • 4
      lžíce tuzemák
  • Vanilkový krém
    • 150
      g máslo
    • 3
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 250
      ml mléko polotučné
    • 2
      lžíce tuzemák

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny. Do mísy prosejte mouku se špetkou soli.

RADA: Jak na kynuté těsto?

2
Přidejte vzešlý kvásek, máslovou pěnu, zbylé mléko, tuzemák a vypracujte hladké vláčné těsto. Zformujte jej do bochánku a vložte do nahřáté keramické mísy lehce vysypané hladkou moukou.
3
Povrch těsta poprašte moukou. Mísu zakryjte utěrkou a na teplém místě nechte těsto kynout asi 30 minut, až zdvojnásobí objem.
4
Nakynuté těsto rozválejte na plát silný 1,5 cm. Vykrájejte z něj menší kolečka a v dlani je zakulaťte jako kobližky.

RADA: Domácí koblihy: Masopustní, z trouby i rychlé bez kynutí

5
Nechte je na pomoučněné ploše pod utěrkou kynout 20 minut.
6
V kastrolu zahřejte vyšší vrstvu oleje na střední teplotu (180 °C). Kobližky v něm postupně smažte z obou stran dozlatova. Skládejte je na papírovou utěrku a nechte okapat a vychladnout.
7
Na vanilkový krém zahřejte mléko s cukrem a pudinkovým práškem. Uvařte pudink, ve studené vodní lázni ho za promíchávání vychlaďte a pak vyšlehejte s kousky másla dokrémova.
8
Ochuťte tuzemákem. Plničkou s hrotem naplňte kobližky a lehce je poprašte moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: