• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ
    • Recepty.cz
    • Křupavé bramboráky
    Napište svůj komentář k receptu

    Křupavé bramboráky

    autor: Lenka B.
    0.0
    moje hodnoceni
    4.4
    hodnotilo: 23
    doba přípravy: 50 minut
    obtížnost: snadné
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Křupavé bramboráky
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 1
        kg brambory
      • 5
        stroužek česnek
      • sůl
      • pepř mletý
      • kmín
      • 2
        ks vejce
      • 60
        g hrubá mouka
      • 60
        g krupice
      • mléko
      • majoránka
      • uzeniny

    Postup přípravy receptu

    1
    Brambory nastrouháme na jemno, zakápneme mlékem aby nezhnědly. Přidáme česnek, sůl, pepř, kmín, vejce, mouku a krupici (díky hrubé mouce a krupici jsou krásně křupavé), majoránku a nakrájenou uzeninu, promícháme a smažíme na pánvi v podobě placek.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Cuketové křupavé bramboráky

    Cuketové křupavé bramboráky

    Bramboráky (křupavé)

    Bramboráky (křupavé)

    Křupavé bramboráky se zelným salátem

    Křupavé bramboráky se zelným salátem

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Šupler
      Šupler | 9. 11. 2016 13:26

      Učil jsem žáky vaření a ti na oplátku zase přišli s nápady od rodičů. Např. strouhat brambory na hrubém struhadle a přidávat různé přísady: Škvarky, měkký nakrájený salám, , vařenou rýži, kostičky speku, houby a pod. Jen málo a mouky jen tolik, aby držely pohromade.Takto hrube bramboraky jsou velice krupave, jen se musí smažit na prudkém ohni.

    • Eva
      Eva | 21. 2. 2013 15:09

      Souhlasím a mám ozkoušeno. Také po nastrouhání posolím, vodu posléze sliju do hrnku ( lze vrátit usazený škrob) a teprve potom přidávám ostatní. Přidávám do těsta nakráj. cibuli, máme ji moc rádi. :-)

    • Klára
      Klára | 14. 12. 2012 14:33

      Výborný recept!1*

    • recepty 73
      recepty 73 | 15. 2. 2010 16:54

      Mňam!

    • Suzynka H.
      Suzynka H. | 20. 2. 2009 20:34

      Jsou naprosto super. Jen jsem vynechala kmín, který nemáme moc rádi a vždy přidávám nastrouhanou mrkev a je to taky moc dobré...

    • Anonym
      Anonym | 15. 3. 2007 08:18

      přidávám strouhanku nebo ovesné vločky

    • Světlana
      Světlana | 14. 3. 2007 13:28

      ...když chci mít křupavé bramboráky, po nastrouhání je prosolím, počkám 10 minut a sliju "vypocenou" vodu...potom pokračuji normálně dál...opravdu jsou výborné...

    • zita matejkova
      zita matejkova | 14. 3. 2007 12:58

      Dávám prášek do pečiva,jsou nádherně nadýchané a smažím na lívanečníku.Nedávám krupici.

    • Milena
      Milena | 14. 3. 2007 12:40

      Já mám taky jeden fígl a to, že tam přidávám málo mouky hladké, ale hrst strouhanky a strouhám je na hrubém struhadle. Jsou krásně křupavé.

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 14. 3. 2007 12:00

      Já mám ještě jeden fígl na křupavé bramboráky.Přidávám do těsta kousek kvasnic.Chuťově nejsou cítit,bramboráky jsou krásně křupavé a těsto nezhnědne ani do druhého dne.

    • Anonym
      Anonym | 14. 3. 2007 11:42

      Já dělám bramboráky bez mléka a taky mi nezhnědnou. Prostě se musí usmažit hned po nastrouhání. Křupavosti njelíp dosáhnete právě bez mléka a když brambory nastrouháte na hrubém struhadle - je to navíc mnohem rychlejší. Mouku dávám hladkou, místo kmínu libeček.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Brambory Bramboráky
    Pokrmy Z brambor Večeře Smažení Levně Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Hrubá mouka Kmín Krupice Majoránka Mléko Pepř mletý Sůl Uzeniny Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Houbová směs na topinky

    Houbová směs na topinky

    Tvarohové řezy

    Tvarohové řezy

    Dětská pomazánka

    Dětská pomazánka

    Sýrová polévka s vejci

    Sýrová polévka s vejci

    Jahodovo - vanilkový tvaroh

    Jahodovo - vanilkový tvaroh

    Pečené fazole

    Pečené fazole

    Jablečný koláč (buchta)

    Jablečný koláč (buchta)

    Kouzelný vaječný koňak

    Kouzelný vaječný koňak

    Vanilková bábovka z tvarohu

    Vanilková bábovka z tvarohu

    Doporučujeme

    15 minut
    Topinky s hráškovým pestem a vajíčkem

    Topinky s hráškovým pestem a vajíčkem

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    45 minut
    Bramborové nočky s medvědím česnekem

    Bramborové nočky s medvědím česnekem

    35 minut
    Zapečené brambory s uzeným

    Zapečené brambory s uzeným

    110 minut
    Citronový dort s třešněmi

    Citronový dort s třešněmi

    60 minut
    Candát s chřestem

    Candát s chřestem

    60 minut
    Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu

    Vegetariánské špízy s feta sýrem na…

    5 minut
    Zelené smoothie s pampeliškovými květy

    Zelené smoothie s pampeliškovými květy

    30 minut
    Rychlé červené kari s krevetami

    Rychlé červené kari s krevetami

    Poslední sledované recepty

    17
    Výborné hrníčkové knedle
    Výborné hrníčkové knedle
    17
    Palačinky
    Palačinky
    16
    Rychlovka z papiňáku
    Rychlovka z papiňáku
    16
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    15
    Ananasové řezy
    Ananasové řezy

    Zajímavé články

    Ananasové řezy, pařížské i punčové: Upečte si ty nej retro moučníky!
    Ananasové řezy, pařížské i punčové: Upečte si ty…
    Nejkrásnější dorty světa inspirované filmy a pohádkami: Poznáte oblíbené hrdiny stříbrného plátna?
    Nejkrásnější dorty světa inspirované filmy a…
    Ze zbytků palačinek můžete čarovat: Zkuste šneky, nudle nebo je zapečte
    Ze zbytků palačinek můžete čarovat: Zkuste šneky,…
    Konec plýtvání: Martin Škoda nakrmí ze zbytků sebe i své kolegy
    Konec plýtvání: Martin Škoda nakrmí ze zbytků…
    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý den chutnají ještě lépe
    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý…

    Sledujte nás

    AHA.cz Dagmar Havlová (68): NEUSTÁLA NECHUTNÝ ÚTOK

    Dagmar Havlová (68): NEUSTÁLA NECHUTNÝ ÚTOK

    AHA.cz Drbna ze Slunečné Jana Stryková: Druhý porod!

    Drbna ze Slunečné Jana Stryková: Druhý porod!

    AHA.cz Deník Aha! 22.4.2021

    Deník Aha! 22.4.2021

    Dáma.cz Džínová bunda nestárne: Vyberte si z 50 kousků tu, která vám nejlépe sedne

    Džínová bunda nestárne: Vyberte si z 50 kousků tu, která vám nejlépe sedne

    Dáma.cz Proč královna Alžběta nejí brambory? A co dalšího nesmí jíst královská rodina?

    Proč královna Alžběta nejí brambory? A co dalšího nesmí jíst královská rodina?

    Ženy.cz Znáte je? Krásné dcery našich filmových a hudebních idolů

    Znáte je? Krásné dcery našich filmových a hudebních idolů

    Maminka.cz 9krát o bolestech břicha v těhotenství. Víte, co která bolest znamená?

    9krát o bolestech břicha v těhotenství. Víte, co která bolest znamená?

    Reflex.cz Výbuch Černobylu lidi v Česku neohrozil, radioaktivitu v houbách ale najdeme i dnes, říká Dana Drábová

    Výbuch Černobylu lidi v Česku neohrozil, radioaktivitu v houbách ale najdeme i dnes, říká Dana Drábová

    E15.cz Z černé skládky městský park. Jak a kdy se promění pláň Rohanského ostrova

    Z černé skládky městský park. Jak a kdy se promění pláň Rohanského ostrova

    Abecedazahrady Nejkrásnější kuchyňky na zahradu pro děti: 30 nápadů, jak si je vyrobit. Inspirujte se

    Nejkrásnější kuchyňky na zahradu pro děti: 30 nápadů, jak si je vyrobit. Inspirujte se

    Další doporučené recepty:

    Křížaly - sušená jablka
    Křížaly - sušená jablka
    Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým pyré
    Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým…
    Křupavé bramboráčky s křenem
    Křupavé bramboráčky s křenem
    Křupavé bramboráky se zelným salátem
    Křupavé bramboráky se zelným salátem
    Křupavé brambory s polentou
    Křupavé brambory s polentou
    Křupavé brownies s chilli
    Křupavé brownies s chilli
    • Recepty.cz
    • Křupavé bramboráky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí