• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Křupavé bramboráky
Napište svůj komentář k receptu

Křupavé bramboráky

autor: Lenka B.
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 28
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křupavé bramboráky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg brambory
    • 5
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • 2
      ks vejce
    • 60
      g hrubá mouka
    • 60
      g krupice
    • mléko
    • majoránka
    • uzeniny

Postup přípravy receptu

1
Brambory nastrouháme na jemno, zakápneme mlékem aby nezhnědly. Přidáme česnek, sůl, pepř, kmín, vejce, mouku a krupici (díky hrubé mouce a krupici jsou krásně křupavé), majoránku a nakrájenou uzeninu, promícháme a smažíme na pánvi v podobě placek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramboráky (křupavé)

Bramboráky (křupavé)

Cuketové křupavé bramboráky

Cuketové křupavé bramboráky

Křupavé bramboráky se zelným salátem

Křupavé bramboráky se zelným salátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šupler | 9. 11. 2016 13:26

    Učil jsem žáky vaření a ti na oplátku zase přišli s nápady od rodičů. Např. strouhat brambory na hrubém struhadle a přidávat různé přísady: Škvarky, měkký nakrájený salám, , vařenou rýži, kostičky speku, houby a pod. Jen málo a mouky jen tolik, aby držely pohromade.Takto hrube bramboraky jsou velice krupave, jen se musí smažit na prudkém ohni.

  • Eva | 21. 2. 2013 15:09

    Souhlasím a mám ozkoušeno. Také po nastrouhání posolím, vodu posléze sliju do hrnku ( lze vrátit usazený škrob) a teprve potom přidávám ostatní. Přidávám do těsta nakráj. cibuli, máme ji moc rádi. :-)

  • Klára | 14. 12. 2012 14:33

    Výborný recept!1*

  • recepty 73 | 15. 2. 2010 16:54

    Mňam!

  • Suzynka H. | 20. 2. 2009 20:34

    Jsou naprosto super. Jen jsem vynechala kmín, který nemáme moc rádi a vždy přidávám nastrouhanou mrkev a je to taky moc dobré...

  • Anonym | 15. 3. 2007 08:18

    přidávám strouhanku nebo ovesné vločky

  • Světlana | 14. 3. 2007 13:28

    ...když chci mít křupavé bramboráky, po nastrouhání je prosolím, počkám 10 minut a sliju "vypocenou" vodu...potom pokračuji normálně dál...opravdu jsou výborné...

  • zita matejkova | 14. 3. 2007 12:58

    Dávám prášek do pečiva,jsou nádherně nadýchané a smažím na lívanečníku.Nedávám krupici.

  • Milena | 14. 3. 2007 12:40

    Já mám taky jeden fígl a to, že tam přidávám málo mouky hladké, ale hrst strouhanky a strouhám je na hrubém struhadle. Jsou krásně křupavé.

  • Zdena z JM | 14. 3. 2007 12:00

    Já mám ještě jeden fígl na křupavé bramboráky.Přidávám do těsta kousek kvasnic.Chuťově nejsou cítit,bramboráky jsou krásně křupavé a těsto nezhnědne ani do druhého dne.

  • Anonym | 14. 3. 2007 11:42

    Já dělám bramboráky bez mléka a taky mi nezhnědnou. Prostě se musí usmažit hned po nastrouhání. Křupavosti njelíp dosáhnete právě bez mléka a když brambory nastrouháte na hrubém struhadle - je to navíc mnohem rychlejší. Mouku dávám hladkou, místo kmínu libeček.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Bramboráky
Pokrmy Z brambor Večeře Smažení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Hrubá mouka Kmín Krupice Majoránka Mléko Pepř mletý Sůl Uzeniny Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerová pomazánka se sýrem

Celerová pomazánka se sýrem

Vepřový chilli guláš

Vepřový chilli guláš

Italská bábovka II.

Italská bábovka II.

Kuřecí nudličky na nivě

Kuřecí nudličky na nivě

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Kyšková buchta s třešněmi

Kyšková buchta s třešněmi

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Carpaccio z rajčat

Carpaccio z rajčat

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

65 minut
Dort Míša

Dort Míša

20 minut
Mrkvové hranolky z trouby

Mrkvové hranolky z trouby

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

30 minut
Těstoviny s lilkem, cuketou a rajčaty

Těstoviny s lilkem, cuketou a rajčaty

30 minut
Domácí čokoládová granola

Domácí čokoládová granola

40 minut
Křupavé bramboráky se zelným salátem

Křupavé bramboráky se zelným salátem

25 minut
Míchanice na topinkách

Míchanice na topinkách

Poslední sledované recepty

71
Chilli okurkový salát
Chilli okurkový salát
66
Chléb skoro jako Šumava
Chléb skoro jako Šumava
64
Chia dezert s mangem
Chia dezert s mangem
29
Český chleba v cizině
Český chleba v cizině
27
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Kvíz: Co (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Co (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají zpracovat
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak…
Sladké recepty z krajových kuchařek: Upečte si mouřenína, buriána nebo ještědský štrúdl
Sladké recepty z krajových kuchařek: Upečte si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nesbírejte jen hřiby! 15 nejchutnějších hub, na které můžete v lese narazit
Nesbírejte jen hřiby! 15 nejchutnějších hub, na…
AHA.cz Jen pár dní po rozchodu s Agátou: Soukup hlásí návrat

Jen pár dní po rozchodu s Agátou: Soukup hlásí návrat

Mimibazar Otestovali jste: Nejlehčí školní batohy pro prvňáky skvěle sedí na zádech a dětem se líbí

Otestovali jste: Nejlehčí školní batohy pro prvňáky skvěle sedí na zádech a dětem se líbí

Dáma.cz Cher, Rourke, Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Rourke, Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Jako vejce vejci: Sabina Laurinová a dcera oblékly podobné šaty. Kdo další šokoval věrnou kopií?

Jako vejce vejci: Sabina Laurinová a dcera oblékly podobné šaty. Kdo další šokoval věrnou kopií?

Ženy.cz Hřejivý a nadčasový. Proč je kardigan hitem podzimu a jak ho nosit?

Hřejivý a nadčasový. Proč je kardigan hitem podzimu a jak ho nosit?

Blesk.cz Herečka Denisa Nesvačilová otevřeně: Čekám na nového chlapa!

Herečka Denisa Nesvačilová otevřeně: Čekám na nového chlapa!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Z nafouklého bříška rakovina: Pětiletého Martínka poslali z nemocnice domů, rodiče se ale nenechali odbýt

Z nafouklého bříška rakovina: Pětiletého Martínka poslali z nemocnice domů, rodiče se ale nenechali odbýt

Blesk Horoskopy Chladní a rezervovaní. Kterých pět znamení je proslulých tímto chováním?

Chladní a rezervovaní. Kterých pět znamení je proslulých tímto chováním?

Abecedazahrady Předzahrada jako vizitka vašeho bydlení: Inspirujte se, jak krásná může být

Předzahrada jako vizitka vašeho bydlení: Inspirujte se, jak krásná může být

Další doporučené recepty:

Křupavá cizrna s pikantní zálivkou
Křupavá cizrna s pikantní zálivkou
Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým pyré
Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým…
Křupavé bramboráčky s křenem
Křupavé bramboráčky s křenem
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé brambory s polentou
Křupavé brambory s polentou
Křupavé brownies s chilli
Křupavé brownies s chilli
  • Recepty.cz
  • Křupavé bramboráky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotné kontaktní místo/Single Point of Contact