• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Info.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • Orbion.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MojeZdraví.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dýně Vánoční cukroví
    • Recepty.cz
    • Bílá čokoláda do formiček
    Napište svůj komentář k receptu

    Bílá čokoláda do formiček

    autor: Simča S.
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 10
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Bílá čokoláda do formiček
    Bílá čokoláda do formiček
    Bílá čokoláda do formiček
    Bílá čokoláda do formiček
    Bílá čokoláda do formiček
    Bílá čokoláda do formiček
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 200
        g moučkový cukr
      • 1
        balíček vanilkový cukr
      • 250
        g tuk (Iva, Omega apod.)
      • 2
        lžíce vanilkový pudink
      • 100
        g sušené mléko

    Postup přípravy receptu

    1
    Všechny ingredience vložím do kastrůlku a ve vodní lázni (pro začínající hospodyně to znamená, že tento kastrůlek vložíme do velkého s vodou a tuto zahříváme) ohříváme a mícháme, až se vše spojí v hladkou hmotu. POZOR - ať do té hmoty nestříkne voda z té vodní lázně - srazilo by se to! Připravíme si formičky (mám asi 3 cm vysoké postavičky kluků, holek, mikulášů, pejsků apod. Ale já jsem formičkový maniak - jde to lít i do formiček na pracny nebo do plastové proložky od bomboniéry). Do těch formiček je možno předem nasypat trochu kokosu, nebo barevného máčku či sekaného sušeného ovoce a hrozinek. A pak se to zalije tou "čokoládovou" hmotou.
    2
    Po vychladnutí vyklepneme (mně se osvědčilo šoupnout formičky s čokoládou na cca 15 minut do mrazáku a potom s nimi zakroutit „do vrtule“ - postavičku chytím u hlavy a u nohou, jednou rukou točím od sebe a druhou k sobě) a čokoládka přímo vyskočí.
    3
    Upozornění: jednou se mi stalo, že hmota v kastrolu "zgumovatěla" a nešla nalévat. Nevím, čím se to stalo... Tak jsem z ní vyrobila kuličky, které jsem obalila v práškovém kakau. Na chuti hmota neztratila nic, dokonce po mně za rok tyto kuličky všichni chtěli udělat, ale už se mi nikdy nepodařily :-).
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Bílé čokoládové dukátky

    Bílé čokoládové dukátky

    Bramboračka s česnekovými výhonky / fazolkami

    Bramboračka s česnekovými výhonky /…

    Božský čokoládový dort

    Božský čokoládový dort

     
    Vyzkoušeli recept

    Komentáře k receptu

    Tito kuchaři vyzkoušeli recept:
    Jarka O. Jarka O.
    • Vladimíra Vavrlová
      Vladimíra Vavrlová | 13. 12. 2014 08:35

      Jednoduchý skvělý recept..zvládájí to 8-leté děti :)) doporučuji viz. recept: Čokoláda se skořicí :))

    • ERIKA
      ERIKA | 22. 11. 2013 14:46

      DELALA JSEM DVAKRAT A POKAZDE SE SRAZILO A VYHODILO :-S

    • WeeBear
      WeeBear | 8. 4. 2013 19:56

      Čistě otázka, jaká je chuť? Mám nutkání to zkusit, ale připomíná to alespoň maličko čokoládu? :-)

    • Pavla
      Pavla | 13. 7. 2012 15:48

      Dobrý den,mohu čokoládu dát i do košíčků (papírové)?

    • renča
      renča | 9. 1. 2012 14:18

      :-) ahij nechápu jak ti to mohlozkarenelizovat?Pokud jsi to dělala jen nad ohněm tak jo ale pokud jsi to dělala ve vodní lázni tak výsledek by byl v pořádku upně normální jak má být mě vždy vyšel dělám si svoji a vždy jen podle oka nedávkuji a moučkový cukr mi nikdy neudělal co tobě a už to dělám 20 let a pokaždé jinak když potřebuji méně sladkou dám méně moučky a když sladčí tak přidám a nebo méně kakaa a je to nic se na tom nedá zkazit

    • Slávka
      Slávka | 8. 12. 2011 19:58

      dnes jsem dělala,míchala jsem to snad 3/4 hodiny a cukr tam snad zkrystalizoval bylo to hrubé,no sní se to,ale jsem z toho zklamaná :-(

    • Anna Malinová
      Anna Malinová | 4. 12. 2009 10:13

      Cukr se v tuku musí míchat hodně dlouho, aspoň půl hodiny, aby se úplně rozpustil. Neliju čokoládu do formiček, ale do plastových vnitřků od bonboniér, je to rychlý a skvěle se to vyndavá, ale do těch ne úplně tenkých, ty se kroutí, třeba srdíčková od Milky jsou skvělá a dobře to vypadá. Na závěr do "formičky" vtlačím oloupanou mandli.

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 2. 12. 2009 10:06

      Katko, to o tom mrazáku jsem psala i v receptu. Je to přesně tak, jak píšeš. A co se týká té "hrubosti" - nevím, nemívám tento pocit. Je pravda, že to v té vodní lázni zahřívám dost dlouho, aby se zahřál ten vanilkový pudinkovž prášek, který se do toho sype a "nevrzal" v puse. Ale jak dlouho? Zkusím to stopnout, až to budu dělat a doplním to tu. Ahoj, Simča

    • Katka B.
      Katka B. | 1. 12. 2009 21:13

      pokud dáte čokoládu ztuhnout na cca 20 minut do mrazáku, tak pak jdou vyklápět velmi snadno a nemusíte ani vyplachovat vodou. jen by mě zajímalo, jak dlouho hmotu mícháte a jestli je pak skutečně hladká, protože mně se cukr úplně nerozpustil a v čokoládě je cítit, že je taková hrubší...

    • Tereza Jordanova
      Tereza Jordanova | 30. 11. 2008 18:20

      skoušela jsem tento recept ale čokoláda mi nešla z formiček a to jsem ji předtím vypláchla studenou vodou jakto???

    • Renata
      Renata | 19. 12. 2006 08:20

      Tak jsem do toho vcera s radosti sla, ale hned mne ta rodast presla, suroviny se mi vubec ale vubec nespojily s tukem a k bile barve to take melo daleko, bylo to spise nazloutle a chutnalo to jako cukr (trosku jako marcipanova hmota)Vite kde jsem mohla udelat chybu? Jsem z toho docela nestastna.

    • nig
      nig | 12. 12. 2006 16:01

      formičky musíte vypláchnout studenou vodou ...Já leta používám jako formičky ty dětské vánoční kalendáře a nebo si schovábám pěkná platíčka z bonboniér ... taky vyplachuju studenou vodou, než tam naliju čokoládu. I když voda vystoupne ... nerozředí čokoládu ... Pak to jde pěkně vyloupnout ...

    • marie rudolfova
      marie rudolfova | 7. 12. 2006 19:05

      POMOC! Cokolada mi nejde vyklopit z fotmicek, co s tim?

    • Zuzka
      Zuzka | 29. 11. 2006 07:37

      Čokoládu v podobném duchu dělám už spoustu let. Je opravdu výborná a dětem chutná i kakaová - jenom v cukru rozmíchám 2 lžíce kakaa. Nezkoušel někdo z vás dávat čokoládu do papírových formiček na pečení? Půjde vůbec vyklopit?

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 13. 11. 2006 22:11

      Anuliku, srazí se to tehdy, je - li tuk příliš teplý. Čokoláda chce mírné teplo:-)

    • ANULIK
      ANULIK | 13. 11. 2006 19:55

      Určite vyskúšam,sú veľmi pekné. Ja som robila doteraz iba z tmavej čokolády. S bielou nemám skúsenosti. Chcela by som zákusky poliať bielou čokoládou, no neviem, čo mám k tabličke čokolády pridať.Chcela som poliať tortu, do čokolády som pridala Palmarin, hmoty sa nespojili, tuk zostal na čokoláde a bolo to akoby zrazené. Prosím poraďte!

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 13. 11. 2006 10:12

      Simčo, lentilky se trochu rozpustí, záleží, jak máte teplou čokoládu. Udělají pěknou duhu, ale nedávejte jich víc jak 2-3 do formičky.

    • Jana
      Jana | 12. 11. 2006 22:57

      Také jsem dělávala bílou čokoládu s kokosem,ale do formiček jsem ji lila lžičkou půl na půl s tmavou kávovou čokoládou.Hezky to vypadalo a ten kontrast chutí byl také dobrý.

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 12. 11. 2006 17:46

      Jaroslavo - ty lentilky mi připadají jako dobrý nápad. A ty lentilky a rozpustí? Nebo pustí jen ta barva?Jitko - já se přiznám, že moc kokos nemusím, v té bílé čokoládě mi připadá, že "vrže" mezi zubama... ale kdo je milovník kokosu, tomu to asi chutná. Tchýně ho tam taky dávala (od ní mám ten původní recept). Jo,ještě tam dávala rum, ale to já neumím, mně se to vždycky "zdrclo", jak jsem tam ten rum - cca 2 lžíce - dala....

    • Jitka Klusová
      Jitka Klusová | 12. 11. 2006 13:26

      Tak jsem zjistila, že mám stejný recept (v trochu jiném poměru) a navíc se dává ještě strouhaný kokos (3 lžíce) přímo do té hmoty, ale přiznám se, že jsem to ještě nezkoušela, co myslíte bude to dobré s tím kokosem?

    • Pavlinka
      Pavlinka | 12. 11. 2006 10:39

      Tak jsem to se syrovatkou vyzkousela-bylo to hrudkate,nedalo se to pekne utrit,takze koupim sus.mleko a pustim se do toho znovu.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 11. 11. 2006 12:04

      Hezké i dobré je zalít touto čokoládou lentilky ve formičkách třeba na košíčky:-)

    • Pavlinka
      Pavlinka | 10. 11. 2006 16:18

      P.Simče dekuji za odpoved.Zkusim-li,tak se urcite o zkusenost podelim.Mejte se .

    • Hospodyňka
      Hospodyňka | 10. 11. 2006 14:57

      Jů, to vypadá dobře, nepečené cukroví já ráda. Vloni jsem zkoušela podobný druh cukroví, kde namísto sušeného mléka se používala taková ta sypká smetana do kávy.

    • Maruš
      Maruš | 10. 11. 2006 14:46

      Čokoláda vypadá hezky,určitě bude i moc dobrá.Já jsem dávala čokoládu do plastového plata z adventního kalendáře,co je určený dětem.Ty otvírací okénka.Jsou tam malé tvary různých motivů a právě dětem se to moc líbí.A čokoláda jde dobře vyloupnout.

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 10. 11. 2006 14:17

      Pavlínko - s tou syrovátkou to netuším, možná to půjde, ale nikdy jsem to nezkoušela... snad udělat pokus - třeba z nějakého menšího množství? Když tak potom napište jak to šlo či nešlo - aby věděly i další kuchařinky...Gábino - ty formičky, které já používám jsou skutečně kovové, postavičky jsou podlouhlé (asi tak 1,5 cm široké a 4 až 4,5 cm dlouhé). Ten pohyb (kroutivý) je v rozsahu mm, tedy jen nepatrně - ale jak je ta čokoláda ztuhlá, tak i to málo stačí k tomu, že z formičky přímo vyskočí. Z téch "bublin" od bomboniéry se dají prostě "vymáčknout z rubu". Na fotce ty kulaté čokoládky s kandovaným ovocem jsou právě z toho platíčka od boboniéry. Tchýně, od které tento recept mám, čokoládky nedávala tuhnout do mrazničky, jen do spížky - do chladna - a pak je z formiček vyklepávala, ale při tom jí hodně čokoládek poprasakao. Na chuti se nic nezkazilo, jen už prostě nebyly tak vzhledné....

    • Jana
      Jana | 10. 11. 2006 13:23

      Simčo,mě se to stalo také,měla jsem odtučněné sušené mléko.

    • Zdeňka
      Zdeňka | 10. 11. 2006 13:05

      Krásná fotečka,určitě vyzkouším.

    • Gábina Houšková
      Gábina Houšková | 10. 11. 2006 13:01

      Chci se jen zeptat na to vyklápění. Není mi jasné, jak můžete kroutit s kovovou formičko. To snad jde jen se silikonovou nebo s tím platíčkem od bonboniéry. Nebo to jde opravdu dobře vyklápět i z kovových formiček?

    • Jana Tomčíková
      Jana Tomčíková | 10. 11. 2006 12:05

      Taky jsem dělala bílou čokoládu, dokonce i bílo-hnědou, ale štvě mě na tom, že je sušené mléko dost drahé.

    • Pavlinka
      Pavlinka | 10. 11. 2006 11:44

      To se mi moc libi,urcite zkusim.Jen me ted napadlo,(asi hloupy dotaz)-mohla bych misto suseneho mleka pouzit susenou syrovatku?Co myslite?Dekuji.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
    Moučníky Cukroví Vaření Chlazení Vánoce Velikonoce Narozeniny Oslava Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Moučkový cukr Sušené mléko Tuk Vanilkový cukr Vanilkový pudink
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Salát z červené řepy

    Salát z červené řepy

    Celerová pomazánka s vejcem

    Celerová pomazánka s vejcem

    Domácí vánočka

    Domácí vánočka

    Pikantní škvarková pomazánka nejen na topinky

    Pikantní škvarková pomazánka nejen na…

    Karamelové řezy s piškoty

    Karamelové řezy s piškoty

    Vepřové kari

    Vepřové kari

    Špagety s kuřecím masem, žampiony a hráškem

    Špagety s kuřecím masem, žampiony a…

    Česneková pomazánka z červené řepy

    Česneková pomazánka z červené řepy

    Kuřecí tandoori směs se zeleninou

    Kuřecí tandoori směs se zeleninou

    Doporučujeme

    50 minut
    Arašídové hvězdičky

    Arašídové hvězdičky

    60 minut
    Linecká srdíčka bez lepku

    Linecká srdíčka bez lepku

    40 minut
    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Brusinkovo-mandlové muffiny

    60 minut
    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    45 minut
    Vánoční sobíci

    Vánoční sobíci

    50 minut
    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    50 minut
    Vegetariánský boršč

    Vegetariánský boršč

    30 minut
    Smažené řízky z krkovice

    Smažené řízky z krkovice

    70 minut
    Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky

    Kuře na paprice s jemnými krupicovými…

    Poslední sledované recepty

    74
    Linecké cukroví
    Linecké cukroví
    62
    Medové perníčky hned k jídlu
    Medové perníčky hned k…
    51
    Vanilkové rohlíčky - rychlé
    Vanilkové rohlíčky -…
    50
    Kokosové vánoční cukroví
    Kokosové vánoční cukroví
    50
    Vánoční perníčky - hned měkké
    Vánoční perníčky - hned…

    Zajímavé články

    Vánoční štóla není věda: Naučte se ji letos péct a oslaďte si čekání na Ježíška
    Vánoční štóla není věda: Naučte se ji letos péct…
    Luštěninové polévky, které zahřejí: 5 receptů, které vám zpestří podzim i zimu
    Luštěninové polévky, které zahřejí: 5 receptů,…
    Zdravé vánoční cukroví vás bude bavit. Zkuste kokosové, zázvorové nebo sušenky s kakaovými boby
    Zdravé vánoční cukroví vás bude bavit. Zkuste…
    Směs z masa jako rychlý oběd i večeře: Toto je 5 nejlepších receptů
    Směs z masa jako rychlý oběd i večeře: Toto je 5…
    Prvorepublikové vánoční recepty: Išelky, Masarykovo cukroví i tradiční pracny
    Prvorepublikové vánoční recepty: Išelky,…

    Sledujte nás

    Blesk pro ženy Advent u slavných: Emma Stone se zasnoubila, Bruce Willis trénuje u stromečku

    Advent u slavných: Emma Stone se zasnoubila, Bruce Willis trénuje u stromečku

    Blesk pro ženy Matka 7 dětí vypadá lépe než její dcera! Neskutečná proměna netrvala ani půl roku

    Matka 7 dětí vypadá lépe než její dcera! Neskutečná proměna netrvala ani půl roku

    AHA.cz Obrovská radost Kate: Princ William štěstím bez sebe!

    Obrovská radost Kate: Princ William štěstím bez sebe!

    Dáma.cz 12 triků, které z vašeho cukroví udělají neodolatelnou lahůdku

    12 triků, které z vašeho cukroví udělají neodolatelnou lahůdku

    Dáma.cz Dušičková magie: Jak se spojit s mrtvými předky?

    Dušičková magie: Jak se spojit s mrtvými předky?

    Ženy.cz Jak správně pečovat o rty, aby jim i v zimě slušela rtěnka?

    Jak správně pečovat o rty, aby jim i v zimě slušela rtěnka?

    Maminka.cz Babička upřednostňuje jedno vnouče. Podle vědců za to mohou i geny

    Babička upřednostňuje jedno vnouče. Podle vědců za to mohou i geny

    Reflex.cz Umělá inteligence nahradí ajťáky i pojišťováky. Zdravotní sestry o práci nepřijdou, říká Michal Pěchouček

    Umělá inteligence nahradí ajťáky i pojišťováky. Zdravotní sestry o práci nepřijdou, říká Michal Pěchouček

    E15.cz České firmy jsou dnes lépe připraveny na krize a zůstávají optimistické

    České firmy jsou dnes lépe připraveny na krize a zůstávají optimistické

    Abecedazahrady Vánoční stromek v květináči: Je lepší smrk, borovice, nebo jedle?

    Vánoční stromek v květináči: Je lepší smrk, borovice, nebo jedle?

    Další doporučené recepty:

    Bifteky na smetaně
    Bifteky na smetaně
    Bifteky se zeleným pepřem
    Bifteky se zeleným pepřem
    Bigos
    Bigos
    Bílá čokoláda se skořicí
    Bílá čokoláda se skořicí
    Bílá čokoládová pěna
    Bílá čokoládová pěna
    Bílá kuřecí omáčka se žampiony
    Bílá kuřecí omáčka se žampiony
    • Recepty.cz
    • Bílá čokoláda do formiček
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies