Gulášová polévka z předního hovězího masa

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 50
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí maso
    • 2
      lžíce sádlo
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce mletá paprika
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 1
      lžička majoránka
    • 3
      stroužek česnek
    • 300
      g brambory
    • 1,5
      l zeleninový vývar nebo kostku bojonu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na sádle orestujeme drobně pokrájenou cibuli a přidáme na kostky pokrájené maso. Když je maso opečené přidáme papriku a krátce orestujeme, ihned pak zalijeme troškou vývaru, osolíme a dusíme pod poklicí téměř doměkka a do vydušení šťávy. Tuk pak zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme zbylým vývarem, přidáme pepř, kmín, brambory na kostičky a dovaříme doměkka. Ke konci vaření přidáme rozetřený česnek a majoránku, popřípadě přilijeme trošku vody a dochutíme solí. Podáváme s čerstvým pečivem nebo plackami,klidně jako hlavní chod. Výborná je i s přidáním čerstvé papriky cca 10 minut před koncem vaření.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hajnikovi
    Hajnikovi |

    21. 4. 2017 17:52

    Mnamozo famozo delikateso gabloso <3 <3 <3 <3 <:-) <3

  • MartikK
    MartikK |

    28. 2. 2016 19:46

    Jednoduchá a výborná.

  • Jan Tůma
    Jan Tůma |

    19. 2. 2016 10:45

    Vynikající.Použil jsem hovězí krk.

  • Lada
    Lada |

    29. 11. 2015 13:47

    Výborná polévka. Děkuji

  • Jana
    Jana |

    24. 11. 2015 09:30

    Je vynikající,děkuji.

  • Radek Polák
    Radek Polák |

    4. 6. 2015 19:27

    Lípto ani nejde, je to senzace a boule za ušima mámevšichni. Dík za skvělý recept.

  • lidatr
    lidatr |

    27. 3. 2015 08:55

    Vařím ji roky, je VÝBORNÁ. :-) :-) :-) :-) :-) :-)

  • Velký vezír
    Velký vezír |

    10. 11. 2014 12:16

    Díky za tenhle recept, dělám pravidelně. Lepší než guláš :-)

  • Vokřálová
    Vokřálová |

    11. 7. 2014 21:53

    Toto je nejlepší gulášová polévka a chlapy k ní sblafnou bochník chleba ani nemrknou. Jenom musí být pořádně ostrá, takže feferónka a pálivá paprika místo sladké nesmí chybět.

  • recepty73
    recepty73 |

    3. 2. 2014 18:06

    ...podle toho, koho chcete nasytit ...pro čtyři jedlíky akorát, pro šest bude stačit taky a dejte jim k ní chleba

  • Standa
    Standa |

    1. 2. 2014 08:31

    Mám dotaz.kolik porcí polévky vaříte podle tohoto receptu?Děkuji za odpoěd

  • kenad
    kenad |

    27. 1. 2014 18:30

    Mňam,mňam,super dobrůtka 8-)

  • pajinsan
    pajinsan |

    14. 12. 2013 23:00

    Výborná polévka...napoprvé jsem dělal hned 10 litrů :)

  • Jana
    Jana |

    24. 11. 2013 20:45

    Od té doby, co jsem narazila na tento recept, už jiný na gulášovou polévku nehledám :) Jen místo jíšky používám na zahuštění najemno nastrouhané brambory - přidávám spolu s pepřem, kmínem a bramborami na kostičky.

  • Iva Černá
    Iva Černá |

    15. 8. 2013 14:17

    Manželovi chutná že všech polévek nejvíc a nevyžaduje ani druhý chod. Vystačí si s čtvrtkou chleba a cibulí .

  • lujdicka
    lujdicka |

    25. 2. 2013 11:42

    Tak tahle polévka je vynikající, naprosto úžasná :-) Přidala jsem do ní ještě na kostičky nakrájenou pikantní klobásku a nemělo to chybu :-)

  • Boris
    Boris |

    12. 1. 2013 12:41

    Uvařil jsem ji a musím konstatovat, že byla výborná. Masíčko jsem pomalu dusil až 1,5 hodiny, ale stálo to za to.

  • Martina
    Martina |

    1. 12. 2012 23:54

    Načo chleba? Jebať treba :-D

  • Iveta Mrákotová
    Iveta Mrákotová |

    29. 8. 2012 19:29

    Vařila jsem jí v papiňáku a povedla se mi tak, že jsem málem ani neochutnala, když se na ní chlapy vrhli. Děkuji

  • Cibulková M
    Cibulková M |

    18. 4. 2012 19:17

    Polévka je výborná a dokonce chutnala i našemu prckovi, musela jsem mu jen maso nathat na menší kousky a jak si dával.

  • Švehla
    Švehla |

    12. 12. 2011 13:36

    Dobrá 8-) ,silná jak noha od stolu.

  • Michaela Chadimová
    Michaela Chadimová |

    4. 10. 2011 13:33

    Povedla se a byla výborná, koření jsem vyměnila za gulášové koření, je tam to samé ;-)

  • Jana
    Jana |

    16. 8. 2011 13:59

    Dovařeno, snědeno a chutnala nám hodně. Bez chuti určitě nebyla a ani nemohla, když v polévce bylo dobré koření a česnek ;-) :-) .

  • jenda valko
    jenda valko |

    15. 8. 2011 17:51

    Nezlobte se na mně,ale máte to nějaké bez chuti, dejte tam vyškvař slaninku

  • Věra Slabá
    Věra Slabá |

    15. 8. 2011 11:49

    Výborná polévka! Já s masem dávám dusit i mrkev s celerem a tak nepotřebuji zeleninový vývar. Zeleninu pak vyndám, část nechám v polévce a zbytek slupnu. Doporučuji zkusit, je moc dobrá.

  • Jarda
    Jarda |

    30. 7. 2011 10:24

    Bomba!!!sem začátečník a troufl sem si na něco lepšího než na pytlikačku 8-) !

  • Landová
    Landová |

    15. 6. 2011 11:02

    stará dobrá gulášovka :-*

  • Zdena
    Zdena |

    2. 5. 2011 14:08

    Posílám velkou pochvalu, byla vynikající O:-) :-)) !

  • Maty
    Maty |

    2. 3. 2011 06:52

    Vyborna!Staci chleba a sem po obede.

  • Anonymous
    Anonymous |

    16. 2. 2011 21:55

    mnaaaam

  • petr
    petr |

    14. 2. 2011 12:20

    :-P mnam mnam udelal jsem to pro anglicke kuchtiky tady v londine jeste se plizuji ;-)

  • h0mbr33
    h0mbr33 |

    5. 2. 2011 12:33

    kde čteš na masle???? :-X

  • chicago
    chicago |

    17. 1. 2011 04:45

    Proc sadlo a potom na masle..???? :-\ :-\

  • Jana
    Jana |

    14. 1. 2011 19:42

    Dělám stejně a pro chlapy je to lahůdka!