Těstoviny po Italsku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Klerisek

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sůl
    • 3
      ks rajčata
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 3
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 1
      kalíšek bazalka -může být i oregáno
    • 100
      g parmazán -může být i eidam, mozzarela
    • 1
      balení cherry rajčátka
    • 1
      ks italské těstoviny - mohou být jakékoliv (tagliatelle, kolínka, vrtule)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nachystáme si špagety, přivedeme vodu k varu, osolíme a vložíme těstoviny. Nachystáme si všechna rajčata a pokrájíme je na čtvrtky. Česnek dáme do lisu a jeden stroužek pokrájíme na plátky.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

2
Rozpálíme si olej na pánvi a dáme nejdřív nakrájený česnek, ať pustí svoji "šťávu" a ihned potom tam dáme osolená a opepřená rajčata. Přidáme bazalku či oregáno, dáme pokličku a dusíme, dokud nám nevznikne hustější omáčka. (pozn.: radši míchejte, rádo se to připaluje; jestli chcete, můžete si pomoci trochu s kečupem, ale ten nerada dávám). Jak máme hustou omáčku, přidáme nalisovaný česnek.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
V mezičase si nastrouháme sýr. Uvařené těstoviny scedíme a přidáme na pánev. Promícháme, aby se směs dostala na všechny těstoviny. A máme HOTOVO ♥. Můžeme podávat i na závěr s bazalkovým pestem nebo čerstvými lístky bazalky :)))

RADA: Objevte pokrmy s vůní Středomoří

Komentáře k receptu

  • Edit
    Edit |

    28. 7. 2016 17:05

    Viděli jste někdy Itala dávat na těstoviny eidam. Zkuste mu to tak naservírovat a uvidíte co s tím udělá.

  • Lucia
    Lucia |

    24. 7. 2016 22:08

    Rajcata loupeme a NIKDY nepouzivame eidam. Po italsku je jedna verze a nikdy nahrazky bud a nebo :-$ to umi jen cechacek

 
 

Další doporučené recepty: