Těstoviny po Italsku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Klerisek

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks italské těstoviny - mohou být jakékoliv (tagliatelle, kolínka, vrtule)
    • 3
      ks rajčata
    • 1
      balení cherry
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      kalíšek bazalka -může být i oregáno
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 100
      g parmazán -může být i eidam, mozzarela
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nachystame si špagety k varu, osolíme vodu a vaříme.
2
Poté si nachystáme všechna rajčata a pokrájíme je na čtvrtky. Česnek si nachystáme na lis a jeden česnek pokrájíme na plátky.
3
Rozpálíme si olej na pánvi a dáme nejdřív nakrájený česnek, ať pustí svoji "šťávu" a ihned potom tam dáme rajčata, rajčata by měla být osolená a opepřená. Přidáme bazalku či oregáno, dáme pokličku a dusíme. Dusíme do té doby, dokud nám nevznikne hustější omáčka. (pozn.: radši míchejte, rádo se to připaluje; jestli chcete, můžete si pomoci trochu s kečupem, ale ten nerada dávám). Jak máme hustou omáčku, přidáme nalisovaný česnek.
4
Scedíme těstoviny a přidáme na pánev. Mícháme, aby se směs dostala na všechny těstoviny.
5
V mezičase si nastrouháme sýr.
6
A máme HOTOVO ♥. Můžeme podávat i na závěr s bazalkovým pestem nebo čerstvými lístky bazalky :)))

Komentáře k receptu

  • Edit
    Edit |

    28. 7. 2016 17:05

    Viděli jste někdy Itala dávat na těstoviny eidam. Zkuste mu to tak naservírovat a uvidíte co s tím udělá.

  • Lucia
    Lucia |

    24. 7. 2016 22:08

    Rajcata loupeme a NIKDY nepouzivame eidam. Po italsku je jedna verze a nikdy nahrazky bud a nebo :-$ to umi jen cechacek